Doelen voor 2017

Doelen voor 2017

Als eerste: Happy New Year! 2017 alweer. Ik vond het wel wat om weer mijn doelen voor 2017, het nieuwe jaar op te sommen. Het heeft toch wel geholpen om sommige dingen op ‘papier’ te zetten. Op de een of andere manier heb je het dan zwart op wit en kan je je er beter op focussen om je doel te halen, want je hebt hem opgeschreven. Je ziet het elke keer even voor je. Dus ik heb even zitten nadenken en heb mezelf gevraagd: wat wil ik dit jaar allemaal behalen?

  • Gezond blijven
  • Niet meer stressen
  • Leuke dingen doen
  • Sparen

Ik heb dit jaar niet zo’n lang lijstje als vorig jaar. Ik vond het wel beter om het korter te houden, dan kan je je focussen om al je doelen te behalen in plaats van een paar. Hieronder zal ik per doel nog even wat meer uitleggen.

Happy 2017

Gezond blijven

Ik wilde weer net zoals vorig jaar sporten en gezond eten opschrijven, maar eigenlijk: ik wil gewoon gezond zijn/blijven. En hoe ik dat doe? Dat maakt niet uit, zolang het doel maar is gezond blijven. Ik ga proberen weer lekker verder te gaan met sporten. Wat betreft sporten geef ik mezelf geen strikte verplichting. Ik sport wanneer ik er zin in heb, maar ik probeer het wel minimaal 2 keer per week te doen. Dat werkt voor mij het beste. Als ik niet sport, dan voel ik dat meteen. Het geeft een goed gevoel om even lekker te sporten, het ontspant me ook. Dus sporten ga ik lekker mee door, ook op de sportschool. Gezond eten blijf ik ook doen, met af en toe zondigen erbij. It’s all about balance. En bij gezond blijven vind ik dat ook je zelfbeeld hoort, niet zo streng zijn voor jezelf. Je leeft maar één keer. We zijn allemaal mooi zoals we zijn. Ik hoef niet per se een super platte buik of gespierde armen, zolang ik maar lekker in m’n vel zit is het goed.

 

Niet meer stressen

Ik gaf het bij het terugkijken op doelen van 2016 al aan dat stressen in m’n aard zit. Toch wil ik dat minder gaan doen. Het is al minder dan vroeger, toen kon ik om alles stressen en maakte ik me altijd veel te druk. Nu is het door het ouder worden sowieso al minder, maar ik wil het afbouwen naar niet of minder. Hoe ik dat ga doen is gewoon elke keer relativeren als ik me druk loop te maken. Werkt dit? Wordt het zo opgelost als ik erover stress? Waarschijnlijk niet. Dit gaat een pittige worden hoor, maar ik ga m’n best doen. :)

This is your year to sparkle

Leuke dingen doen

Begrijp me niet verkeerd, ik doe al leuke dingen hoor! Maar ik wil leuke dingen blijven doen in het nieuwe jaar. Ik moet het soms wel inplannen omdat ik ook fulltime werk, maar dat is normaal toch? Zo kan je er naartoe leven. ;) Met leuke dingen bedoel ik: bioscoop, lekker uiteten, films thuis kijken, gezellig kletsen, makeuppen, lachen, picknicken, barbecueën, sauna, high tea’en, etc. etc. Zolang het maar is met mensen bij wie ik mezelf kan zijn, zoals m’n vriend, m’n lieve vriendinnen of familie. Allemaal leuk! :)

 

Sparen

En de laatste is weer hetzelfde doel als vorig jaar: sparen. Ik heb met mezelf een spaardoel (bedrag) afgesproken en die wil ik proberen te halen. Natuurlijk spaar je niet voor niets en ga ik vast wat van dat spaargeld dit jaar opmaken aan een spaardoel, maar dat is niet erg. Zolang ik maar verder blijf sparen. Qua spaardoelen heb ik het volgende: nieuwe bank, aan logeerkamer werken en vakantie. Niet veel maar wel haalbaar voor het jaar.

 

Dat waren ze, de doelen voor 2017. Let’s make it a year to remember! ♥

 

Wat zijn jullie doelen voor 2017?

Bron foto1, bron foto2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top