Fulltime werken

In december 2015 werk ik alweer 5 jaar in het callcenter. Ik ben begonnen als call agent/interviewer, ben toen doorgegroeid naar evaluator en ik ben nu teamleider. Ik werk ook al een aantal jaar fulltime, maandag tot en met vrijdag, ongeveer 40 uur in de week. Hangt wel een beetje af van de weken. Soms (zoals nu) namelijk meer, omdat het project wat we nu hebben lopen erg groot is en veel aandacht vraagt.

Wat had ik me eigenlijk vroeger voorgesteld bij fulltime werken? Toen ik nog studeerde had ik er geen echt beeld bij. Ik vond het toen wel vreselijk om vroeg op te staan! Nu sta ik elke dag vroeg op. Soms vind ik het wel zwaar, omdat ik het vaak lastig vind om mijn telefoon weg te leggen als ik op bed lig. Dus dan is het 12 uur ‘s nachts en leg ik dan pas mijn telefoon weg terwijl mijn alarm om 6:35 weer afgaat. Maar de volgende dag ga ik dan weer vroeg naar bed.

Soms zijn de dagen pittig, dan heb je veel nieuwe mensen die vragen hebben over het systeem of over het project, of dan is er een systeemprobleem. Dan kom ik ook uitgeput thuis, zoals vandaag. Soms gaat het ook gewoon goed hoor, dan is het rustiger of zijn er niet zo veel vragen van interviewers. Of dan loopt het systeem zonder problemen.

Op het werk heb ik ook vaak genoeg lol dankzij mijn collega’s. Dat maakt het werken altijd leuk. Ik kan ook altijd stoom afblazen bij ze, of even lachen om grappige dingen die gebeuren op het werk. Zonder hen had ik het niet zo lang overleefd, was ik zeker allang weggeweest.

Als student had ik me ook bedacht om fulltime te gaan werken. Dat is ook gewoon het beeld die ik vroeger meegekregen heb van mijn ouders. Mijn vader werkte ook altijd 5 dagen in de week. Op een gegeven moment werkte hij op vrijdag alleen de ochtend. Dat zou ik ook misschien ooit wel willen, als ik wat ouder ben. Of als ik moeder ben geworden  ofzo. Dan zou ik niet meer fulltime kunnen werken. Je wil toch ook kunnen genieten van de baby en kinderjaren.

Maar voor nu is fulltime werken prima! Alleen jammer dat het weekend altijd zo snel voorbij gaat. Maar dat maakt niet uit hoeveel uur je werkt, da’s gewoon altijd zo! Als ik moest kiezen? Dan was ik een kaf! Als ik naar onze kat Damon kijk is zijn fulltime taak in de week slapen. De luilak!

Leave a Reply