30 jaar geworden

30 jaar geworden

De dag dat ik 30 werd ligt alweer een tijdje achter mij, maar eerlijk? Ik had het er wel moeilijk mee. Vooral de weken en maanden voordat ik 30 werd waren het ergst. Als je jonger bent heb je echt zo’n lijstje met dingen die je wil bereiken voordat je 30 wordt. Toen het eenmaal steeds dichterbij kwam, begon ik toch de balans op te maken van dat lijstje. Wat heb ik allemaal al bereikt? Voor mijn gevoel helemaal niet zoveel. Maar nu ben ik al bijna 3 maanden 30 jaar. Ik heb lang over dat lijstje nagedacht en ik moet zeggen: het valt uiteindelijk allemaal mee. Veel van die dingen komen allemaal nog wel. Oh en dat gevoel van 30 jaar worden? Dat valt ook best mee. Het klinkt heel wat, maar je bent zo oud als dat je je voelt. En daarnaast zie ik er voor velen niet uit als 30. :) Is dat weer even mooi meegenomen!

Het leek mij trouwens wel leuk om het lijstje met dingen te delen die ik eigenlijk voor mijn 30e wilde bereiken. Ik zal er ook naast zetten of ik dit al bereikt heb of niet. Laat je alsjeblieft NIET inspireren om ook zo’n lijstje te hebben! Alles komt mettertijd. Daar hoef je geen deadline voor te maken.

  • Een geweldige man ontmoeten. Check! Ik ben inmiddels al 7 jaar (!) samen met de ware voor mij. ♥
  • Trouwen. Ondanks dat ik de ware heb gevonden zijn we nog niet getrouwd. Dat wil ik natuurlijk nog wel heel graag! Maar dit komt vanzelf. Ik wil wel een mooi feestje, een dag om nooit te vergeten, dus daar kan ik wel op wachten.
  • Een droomhuis. Nou, ik heb nog niet mijn droomhuis, maar ik heb wel een fijn huis! Eentje gereed voor uitbreiding. Bijna midden in het centrum van Rotterdam. Een fijne omgeving. Alles in de buurt wat je je maar kan wensen. Dus ik check deze ook af. Maar mijn echte droomhuis gaat een koophuis zijn, met een bad, genoeg slaapkamers (voor toekomstige kids, hobbykamer, beautykamertje, master bedroom, haha, etc.), een mooie keuken en een grote tuin. Oh ik kan hier zo fijn over dromen he! Ooit komt het, ik weet het zeker.
  • Een kat. Check! Die heb ik. Lieve kater Damon is inmiddels al bijna 6 jaar in ons leven en ik kan mij oprecht geen leven meer zonder deze harige pluizebol voorstellen. We hadden er ooit twee, Dexter, maar we hebben deze bij een ander huishouden in Vlaardingen achter moeten laten. Misschien dat ik ooit nog een tweede wil, maar hij/zij moet wel goed met Damon kunnen. Dat komt ook nog wel. Misschien ook pas als we ons droomhuis hebben, want dan kunnen ze lekker naar buiten om daar te ravotten en op avontuur uit te gaan.

  • Een droombaan. Mijn droombaan vroeger was een boek schrijven, maar ik had ook iets in gedachten zoals werken voor een magazine, of iets doen met vormgeving, fotografie, video’s maken, websites vormgeven… Dat is niet 100% gelukt. Ik werk nu als supervisor bij een telefonisch marktonderzoeksbedrijf. Maar indirect ben ik daar wel allemaal mee bezig als je kijkt naar mijn weblog. Ik verdien er alleen geen geld mee. Ooit komt dit wel!
  • Kinderen krijgen. Ik had altijd gedacht dat ik voor mijn 30e wel kinderen zou hebben. Dat is dus niet zo, omdat ik wil wachten op het goede moment. Toch is dit één van de doelen waar de tijd toch tikt. Iets wat mijn lichaam niet mijn hele leven lang kan doen. Dus ik voel die biologische klok wel tikken. Ik zie mezelf in de komende 5 jaar wel een kindje hebben. Dus hier zit toch wel een beetje een deadline aan.
  • Van het leven genieten. Ik heb niet echt een fijne herinnering aan de basisschool en middelbare school. Grotendeels kan ik mij dingen ook niet echt meer herinneren. Ik werd namelijk gepest. Dus ik had als doel voor mijn 30e om te genieten van het leven en mij proberen dingen niet meer aan te laten trekken. Sterker worden dan dat ik was. Ik kan deze ook zeer zeker afchecken. Natuurlijk betrap ik mezelf er nog wel op dat ik niet altijd 100% vrolijk ben en soms vraag ik mij nog wel af wat mensen niet van mij denken als ik ding X doe. Maar het is zoveel minder dan eerst! En ik houd mezelf altijd voor dat het met de jaren minder wordt. Fijne gedachte.

Dit waren al mijn dingen die ik voor mijn 30e bereikt wilde hebben. Heb jij ook zo’n lijstje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top