Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Eén van mijn doelen voor 2016 is doorgaan met sporten. Ik heb eind november en in december tot en met de eerste kerstdag elke week drie keer gesport (zodat die kerstjurkjes goed zouden zitten), maar de laatste week van het jaar 2015 heb ik niets meer gedaan. Ik wilde het sporten eigenlijk meteen weer goed oppakken. Zoals je misschien weet gebruik ik Fitness Blender voor workout video’s. Deze zet ik aan op de TV, matje voor de TV en gaan! FitnessBlender begon dit jaar met een 5 day workout challenge. 5 dagen lang een workout van een uur. Vandaag lees je mijn ervaring van de Fitness Blender 5 Day Workout Challenge.

Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Ik ben fan van Fitness Blender. Hun workouts zijn prettig. Ze hebben ook zo veel verschillende soorten workouts: cardio, HIIT, krachttraining en stretches. Ik heb zelf al twee workout schema’s van ze uitgeprobeerd en die bevielen mij goed. Wat echter nieuw voor mij was, zijn de workouts van een uur. Ik doe normaal altijd een half uur durende workout, soms 40 minuten. Dat past beter in mijn schema. Maar ik dacht: waarom niet? ‘s Avonds na het werk heb ik toch geen plannen. En als je naar de sportschool zou gaan, dan ben je ook zo een uur bezig. Dus ik ging ervoor!

Maandag 4 januari was de eerste workout van Fitness Blender 5 Day Workout Challenge. Een HIIT (High Intensity Interval Training) cardio en krachttraining voor de lower body. Warm up en cooldown zit in alle workouts inbegrepen, wat erg fijn is! De eerste workout van de challenge was intens. Ik had de dag erna spierpijn, maar de tweede dag voelde het zelfs wel iets erger. Gek is dat, ondanks dat ik vrij regelmatig sport heb ik toch nog spierpijn. Zo doet de workout toch nog wat, haha! De oefeningen waren goed te doen. Ze laten verschillende varianten van de oefeningen zien: low impact, moderation en advanced. Zoals gezegd, heb ik zelf al redelijk wat ervaring, dus ik ging vaak voor de advanced variant, maar als het even te zwaar werd ging ik over in de moderation variant, totdat ik er weer tegenaan kon en dan ging ik weer over op advanced. Ik vind de tabata style interval (dus 20 seconden actief, 10 seconden rust, en dat dan 3 x) erg prettig. Zo kan je alles geven in de 20 seconden (wat is nou 20 seconden?) en dan weer even op adem komen in de 10 seconden rust.

Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Dinsdag 5 januari was de tweede workout. Dit keer geen HIIT, maar een fat burning cardio en krachttraining voor de upper body. De billen en benen hadden dus eventjes rust, tenminste.. rust van het intense. Er was nog steeds cardio, maar deze oefeningen waren minder intens dan de dag ervoor. De krachttraining was ook erg fijn. Ik houd van de afwisseling: lower body de ene dag en upper body de dag erna. Zo train je je gehele lichaam in de week. Ik had geen echte spierpijn de dag erna, maar wel een stijf gevoel in de schouders en bovenarmen. Geslaagde workouts, nu al!

Woensdag 6 januari nam ik een rustdag. Dat kwam omdat ik om 7 uur ‘s avonds pas van het werk naar huis vertrok. Het sporten lukte mij toen niet meer. De andere dagen kwam ik om half 6/6 uur thuis en kon ik dan meteen de workout doen, maar toen was ik pas half 8 thuis en werd het allemaal te laat. Ik ga namelijk ook weer vroeg slapen (10 uur) en avondeten vlak voor het slapen gaan vind ik niet fijn. De workout overslaan kwam op zich ook wel even goed uit, omdat ik toch wel spierpijn had van de eerste workout. Zo kon mijn lichaam even rusten.

Donderdag 7 januari deed ik de derde workout (die op woensdag al online verschenen was). Het was wederom een HIIT cardio (goed dus dat ik deze niet op woensdag deed met spierpijn!) en buikspieroefeningen met pilates burnout. Eerste de hoge intensiteit oefeningen (zoals thigh slap jumps, burpees, star jumps en pop squats) en daarna nog wat pilates oefeningen gericht op je core. Jeetje, die pilates core oefeningen waren pittig! Vooral omdat die op het einde gedaan werd en je dus al best uitgeput bent. Toch was ook dit weer een fijne workout!

Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Vrijdag 8 januari was de vierde workout aan de beurt. Ik was ten eerste blij dat het weer weekend was, want ik heb een werkweek van 46 uur achter de rug en was wel toe aan wat ontspanning, maar voordat het weekend begon, moest ik eerst de workout doen. Deze workout was weer gefocust op de upper body met cardio en yoga oefeningen als cool down. Ik vind het fijn dat de oefeningen niet overeenkomen met de upper body oefeningen die we dinsdag ook kregen. Zo houd je het leuk en val je niet in herhaling. Natuurlijk komen oefeningen terug in de workout, maar het is niet precies dezelfde volgorde. Na deze workout was ik weer lekker uitgeput. Zo’n heerlijk gevoel om na het sporten voldaan op de bank te ploffen.

Zaterdag 9 januari kon ik dan eindelijk de vijfde en laatste workout van de Fitness Blender 5 Day Workout Challenge doen. Weer een HIIT workout met krachttraining voor de lower body. Ik deed deze workout in de ochtend, net wakker, appeltje en één sultana koekje op en gaan. Dat is toch wel anders dan ‘s avonds na het werk, voor het avondeten, sporten. Maar ik voelde me wel actief! Na het sporten ruimde ik netjes mijn matje en gewichten op en begon het huis op te ruimen. Heerlijk gevoel! Ik snap wel waarom mensen de dag beginnen met sporten. Toch zou het niets voor mij zijn, ik houd het liever bij in de avond sporten, omdat ik vaak toch wel wat flauw wordt van sporten zonder goed gegeten te hebben.

Ik moet ook nog even vertellen dat ik de hele week ook nog naar het werk gelopen heb (2,2 km) en terug naar huis (ook weer 2,2 km). Ik doe er 19/20 minuten over. Dat is best op een goed tempo wat dus ook weer een ‘workout’ is. Ik heb naast het sporten ook gelet op mijn eten: ik hield ongeveer 1400 kcal aan en vermeed snoep. Het uur sporten per dag ging eigenlijk best goed. Soms zit je zo lekker in een workout en dan is ‘ie al weer afgelopen! Maar deze duurden een uur en na dat uur ben je ook echt uitgeput en merk je wel dat je een goede workout gedaan hebt. Dit bevalt mij wel, een uur sporten! Misschien moet ik dit vaker in mijn sportschema zetten.

Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Voor de challenge en na de challenge heb ik mezelf ook nog gewogen en mijn maten opgenomen. Wel leuk om te weten wat een week intensief sporten met je lichaam doet! Nou.. dit dus:

4 januari 2016

 • 75 cm taille
 • 90 cm heup
 • 86 cm buik
 • 97 cm billen
 • 63.4 kg

9 januari 2016

 • 72 cm taille
 • 87 cm heup
 • 82 cm buik
 • 94 cm billen
 • 62.3 kg

Ik ben dus 1,1 kg verloren en 3 á 4 cm overal. Goed bezig! Kerstkilo’s zijn er dus alweer af. Ik ga denk ik lekker verder met 5 dagen in de week sporten. Ik heb nog een sportschema van Fitness Blender liggen, maar ze komen maandag ook weer uit met een nieuwe. Misschien ook de moeite waard om te bekijken, aangezien deze challenge dezelfde training style heeft als het schema. Mocht je deze Fitness Blender 5 Day Workout Challenge ook willen doen, het is gewoon gratis! :) Je kan de workouts vinden op het YouTube kanaal van Fitness Blender.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Ja zeker! :) Als je op hun website kijkt, kan je workouts filteren. Als je dan filtert op level 1 of 2, dan krijg je workouts die geschikt zijn voor beginners. Deze challenge is trouwens ook geschikt voor beginners, omdat ze ook laten zien hoe je de oefeningen op een lage intensiteit kan doen. Gewoon eens proberen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *