7 x Diamond Painting tips

7 x Diamond Painting tips

Mijn ervaring met diamond painting heb ik al met je gedeeld. Daarin deelde ik ook enkele tips, maar ik vond het ook handig om één artikel volledig te wijden aan al mijn diamond painting tips.

Nogmaals voor degenen die nog niet weten wat diamond painting inhoudt: diamond painting is een hobby waarbij je één voor één kleine, glitterende steentjes op een zelfklevend canvas zet. Op het canvas staan nummers of letters om aan te geven welke kleur je daar moet plakken. Aan het eind, als alle steentjes zijn gezet, heb je een mooi kunstwerk gemaakt!

Tip 1. Bestel bij een goede webshop

Diamond painting is een populaire hobby onder creatievelingen en er zijn dus verschillende winkels en online shops waar je diamond paintings kunt bestellen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook via AliExpress bestellen. Toch is mijn eerste tip om een diamond painting bij een goede webshop te bestellen. Ik lees veel verhalen van mensen die via bijvoorbeeld AliExpresss een diamond painting hebben besteld, maar dat ze een hoop steentjes missen. Dat is onwijs zonde! Die steentjes moet je dan weer ergens bij bestellen en dan is het nog maar hopen dat je dezelfde kleur kunt vinden. Ik heb mijn eerste diamond painting besteld via hobbywinkel Hobby Painter. Zij leveren goede kwaliteit canvassen en hebben zelfs 20% extra steentjes, zodat je je geen zorgen hoeft te maken en je je diamond painting helemaal af kunt maken.

Tip 2. Wees voorbereid

Het is belangrijk om voordat je begint met diamond painten eerst je steentjes te organiseren. Stop ze in bakjes en nummer deze bakjes ook zodat je gemakkelijk kunt terugvinden welke kleur het is. Het kost even wat extra werk, maar zodra je dat gedaan hebt kun je lekker aan de slag en weet je welk kleurtje waarin zit. Je kunt je steentjes ook in zakjes bewaren, maar mijn ervaring is dat een opbergbakje beter werkt. De mijne komt van Hobby Painter.

Tip 3. Werk van rechts naar links

Als je rechtshandig bent: werk in stroken van rechts naar links. Als je linkshandig is het natuurlijk omgekeerd natuurlijk, dan werk je in stroken van links naar rechts. Ik raad dit aan omdat je anders over de zelfklevende laag gaat en dan kan je hand eraan plakken of kunnen er pluisjes van je kleding op de zelfklevende laag plakken. Dat is niet wat je wilt.

Tip 4. Gebruik washitape langs de randen van je canvas

Nu ik het toch over de plaklaag heb, aan de zijkanten van het canvas zit nog een extra strookje van de zelfklevende laag. Je ontkomt er niet aan dat je daar eens overheen gaat. Dus om dat te voorkomen raad ik aan om washitape langs de rand te plakken. Op die manier komt er geen stof of pluisjes van je kleding op. Waarom washitape geen normaal plakband? Nou, washitape plakt minder stevig vast waardoor je het canvas niet zal beschadigen.

Tip 5. Vind een manier die voor jou werkt

Mijn volgende tip is om een manier te vinden die voor jou werkt. Wat ik fijn vind werken, hoeft niet voor anderen te werken. Ik koos ervoor om in stroken te werken. Per strook doe ik ongeveer rijtjes van 5 als ik bijvoorbeeld niet veel tijd had, of een rijtje van 15 als ik meer tijd had. Daarnaast zette ik 1 kleur in één keer in dat stukje/strookje. Als ik die kleur overal had gezet waar ik ‘m kon vinden, dan ga ik verder met de volgende kleur. Dat is hoe het voor mij het fijnst werkt.

Tip 6. Sla een steentje over

Dit is wat lastiger uit te leggen in een blog artikel, maar je kunt het ook in mijn filmpje terugzien. Om een groot vlak waar ik veel steentjes van één kleur moet zetten zo recht mogelijk te zetten is het raadzaam om in één rij telkens één steentje over te slaan. Als je later het missende steentje erin zet dan blijft het mooi recht.

Tip 7. Werk niet te lang aan één stuk door

En dan mijn allerlaatste tip en dat is dat je niet te lang aan één stuk moet werken aan je diamond painting. Dit is namelijk slecht voor je rug en dus je houding. Als je toch een groot gedeelte van je tijd aan je diamond painting wilt werken, houdt dan af en toe een korte pauze. Strek je benen, wandel een beetje en ga daarna weer verder. Je kunt ook eventueel een tekentafel kopen. Deze staat schuiner waardoor je je rug niet hoeft te bezeren. Wat ook handig is als je veel ’s avonds aan het diamond painten bent is om een lightpad te kopen. Deze kun je onder de diamond painting leggen en dan zal het canvas wat oplichten zodat je de symbolen goed kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top