Action pocket bullet journal review

Action pocket bullet journal review

Naar aanleiding van het filmpje van CreaChick over de Action bullet journal heb ik hem zelf ook gekocht. Twee stuks zelfs! Ik kon ze niet laten liggen. Eentje heb ik er inmiddels in gebruik, de ander weet ik nog geen bestemming voor, maar dat komt vanzelf. Het is voor mij de eerste keer dat ik een bullet journal van de Action heb gekocht en daarom leek het mij leuk om er een review over te schrijven. Net zoals ik toen ook voor de bullet journal van de HEMA had gedaan. Ik ben niet de enige die over deze pocket bullet journal heeft geschreven of gepraat, maar het kan geen kwaad om nog iemand anders zijn of haar mening erover te horen, toch?

Laat ik beginnen met hoe de bullet journals eruit zien. Ze zijn wat kleiner dan A5 formaat en eigenlijk is het net geen A6, maar daar komt ‘ie wel het meest bij in de buurt. De pocket bullet journal heeft geen harde kaft zoals bijvoorbeeld de Leuchtturm of de bullet journal van de HEMA, maar het is ook geen softcover.

Ik heb (in eerste instantie) twee bullet journals gekocht: de zeegroen/blauw met goud marble-achtig patroon en de donkerblauwe met een goudroze geometrisch patroon.

Om de bullet journal heen zit een papierenomslag. Op de achterkant van deze omslag staan dat deze kleine bullet journal 96 pagina’s heeft van 90 grams papier. Het is inderdaad geen dik boekje, maar wel het is wel een fijn formaatje moet ik zeggen.

Dan door naar de binnenkant. Aan de eerste pagina zit een instructieboekje. Erg handig als je nog niet zo bekend bent met een bullet journal, dan kan je er namelijk wat inspiratie uithalen van wat je zoal kan maken qua pagina’s. Het boekje zit helaas wel goed vastgeplakt, want in beide boekjes kreeg ik hem er niet af zonder de pagina te beschadigen. Jammer! Ik heb het uiteindelijk opgelost door deze pagina maar aan de linkerpagina vast te plakken. Maar je kan het boekje ook laten zitten, of een sticker over de beschadiging te plakken.

De flap heeft aan de binnenkant ook nog wat staan, namelijk ruimte om er de icoontjes voor je key in te zetten. Aan de achterkant staan wat voorbeelden. Ik heb de flap eraf gehaald, want ik vind dat prettiger werken en daarnaast weet ik wel wat voor icoontjes ik gebruik in mijn bullet journal.

Wat deze kleine bullet journal ook heeft is twee boekenleggers. Altijd handig! Mijn Leuchtturm1917 heeft dan ook. De leggers zijn in deze bullet journal van de Action in de rug weggewerkt. Bij de bullet journal van de HEMA die ik ook laatst reviewde vond ik het echt slecht afgewerkt, maar dit ziet er veel beter uit. Een nadeel van deze leggers is dat je kan zien waar ze gezeten hebben. Jammer! Blijkbaar zatten de bullet journal zó hard

De pagina’s bevatten natuurlijk stipjes, want het is natuurlijk een bullet journal. De stipjes zitten niet op elke pagina op exact dezelfde plek, maar dat had ik ook niet helemaal verwacht. De pagina is niet helemaal wit, maar ook niet zo crèmekleurig zoals de Leuchtturm. Op de pagina ligt de Leuchtturm onderop en de bullet journal van de Action er bovenop.

En dan nu de test met mijn spulletjes. Om te zien of er iets doordrukt of niet. Ik heb mijn Uni-pin en Staedtler fineliners gebruikt, maar ook de pen waarmee ik altijd schrijf Zebra Sorasa, en Tombow calligraphy pens, dual brush, Ecoline brush pen, Crayola SuperTips, Stabilo point 88 fineliners en Zebra Mildliners. Wat mij opviel is dat je de puntjes gelukkig niet door de stiften heen ziet komen, zoals bij de bullet journal van HEMA. Fijn! Ik heb daarnaast ook nog aquarelverf geprobeerd. Ik heb het eventjes laten drogen en heb toen op de achterkant van de pagina gekeken.

Je ziet het wel een beetje doorschemeren, maar voor de rest heb ik geen bleeding, dus dat het doordrukt op de andere pagina. Ook al ben ik met de stiften vaak over hetzelfde stukje gegaan. Goed om te zien! De pagina’s kunnen dus wel wat hebben.

Ik ben tevreden met deze pocket bullet journal van Action. Waar ik ook tevreden over ben is de prijs: ze kosten namelijk maar €1,49. Voor dat geld heb je een fijn boekje! Ik heb er inmiddels nog eentje gekocht. Nu nog bedenken wat ik erin ga maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top