Alle Inktober 2020 tekeningen

Alle Inktober 2020 tekeningen

In oktober heb ik elke dag een tekening gemaakt voor Inktober. Ik heb op 30 september al geblogd over Inktober en mijn intentie om hieraan mee te doen. Uiteindelijk heb ik dus ook echt alle 31 prompts van de lijst getekend. Ondanks dat ik alle tekeningen op Instagram heb gedeeld wil ik ook op mijn blog nog even alle 31 tekeningen delen, plus een kort verhaaltje over de desbetreffende tekening. Aan het einde zal ik nog vertellen wat ik ervan vond, als een korte evaluatie op Inktober.

Dag 1 – Fish

De eerste dag! Ik heb heel Inktober wel vooruit gewerkt, dus deze tekening heb ik al gemaakt toen het nog geen oktober was. Ik wist nog niet zo goed wat ik wilde tekenen, maar na wat inspiratie op Pinterest heb ik uiteindelijk deze tekening gemaakt. Ik ben blij met het resultaat!

Dag 2 – Wisp

De tweede tekening vond ik ook erg leuk om te tekenen. In eerste instantie had ik wel even moeten opzoeken wat ‘wisp’ eigenlijk betekent, want dat woord had ik nog nooit gehoord. Maar uiteindelijk vind ik deze ook leuk geworden.

Dag 3 – Bulky

Voor deze prompt wist ik meteen wat ik wilde tekenen, de Hulk natuurlijk! Ik heb ervoor wel een inspiratieplaatje van Pinterest voor gezocht.

Dag 4 – Radio

Dit vond ik een lastige aangezien ik niet zo goed wist wat ik precies wilde tekenen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een vampier die in een stoel zat en naar de radio aan het luisteren was. Hij is wel gelukt, maar het kan altijd beter.

Dag 5 – Blade

Deze tekening vond ik super leuk om te tekenen! Ik wilde graag dat het zwaard eruit stak en dat doet ‘ie ook. De kleuren vind ik trouwens ook mooi bij elkaar passen, dat lichtblauw met dat heldere blauw en lichtgrijs.

Dag 6 – Rodent

Dit is de eerste tekening die ik echt minder goed gelukt vind. Ik bedoel… het is een rat, met een saaie achtergrond. Ach, ik heb wél mijn gouden gelly roll gebruikt om sterretjes te zetten! :) Daarmee heb ik de achtergrond opgeleukt. Ook het inkleuren had ik hier beter kunnen doen vind ik. Daar ben ik ook niet zo tevreden over. Maar goed, je kan niet over alles tevreden zijn. Mindere tekeningen horen er ook bij en om nou helemaal opnieuw te beginnen vond ik ook wat overdreven. Dus ik heb het zo gehouden.

Dag 7 – Fancy

Met deze tekening ben ik erg tevreden. Ik besloot een elfje te tekenen met een mooie jurk. Ik vind ‘m goed gelukt! Echt heel blij mee. Ook de pastelachtige kleuren vind ik erg mooi zo. Alleen de hand had ik wel wat moeite mee. Ik ben sowieso niet heel goed met handen tekenen.

Dag 8 – Teeth

Dan weer een tekening waar ik iets minder tevreden over ben. Ik had voor ogen dat ik een overloop zou maken van donkergrijs naar wat lichtergrijs, maar dat pakte toch niet zo goed uit. De mond met vampierentanden vind ik wel erg goed gelukt! Alleen het inkleuren niet zo.

Dag 9 – Throw

Hier ben ik juist weer wel blij mee. In eerste instantie had ik geen idee wat ik hier wilde tekenen. Misschien iemand die een bal gooit? Toen ik op Pinterest wat inspiratie zocht kwam ik opeens Zeus tegen, de god van de donder enzo. Dat vond ik wel een goeie en dit heb ik dus getekend. Ik ben enorm blij met het resultaat!

Dag 10 – Hope

Dag 10 alweer, 1/3 van Inktober zit er op dit moment alweer op. Voor deze tekening heb ik even moeten nadenken wat ik nou wilde tekenen voor de prompt ‘hope’. Ik vond het een lastige, maar uiteindelijk kwam ik bij een meisje die aan het bidden was. Ik vind handen tekenen erg lastig, dus dat heb ik ook niet echt gedaan hier, zoals je ziet haha. De kleurencombinatie vind ik wel erg leuk!

Dag 11 – Disgusting

Dan nog een tekening waarvan ik even moest nadenken wat ik precies wilde tekenen. Wat is nou precies disgusting/vies? Ik vind het afval weggooien altijd zo’n vies klusje, dus ik besloot uiteindelijk om een man te tekenen die afval weggooit. Het idee is wel leuk geworden, alleen.. ja ik weet het niet! De uitwerking had beter gekund vind ikzelf. Maar goed, ook hier weer vind ik dat mindere tekeningen erbij horen.

Dag 12 – Slippery

Voor deze prompt wist ik direct dat ik een meisje wilde tekenen die aan het schaatsen was en uitglijdt. Ik besloot om een meer te tekenen in een bos en dus werd het dit. Voor het eerst dat ik een patroon heb getekend op een kledingstuk en ik vind het leuk geworden!

Dag 13 – Dune

Duinen hebben we wel in Nederland, dus daar werd ik ook door geïnspireerd. Ik ben uiteindelijk ook tevreden met deze tekening, alleen.. ik gebruik in elke tekening zwart als achtergrondkleur. Dat gebruikte ik hier dus ook waardoor de tekening wat duister is geworden. Volgende keer als ik weer eens een duin teken ga ik andere kleuren gebruiken. Voor het eerst ook dat ik een uitzicht heb getekend en geen persoon.

Dag 14 – Armor

Deze vind ik super leuk geworden! Alleen… die handen. Veel te klein! De verhoudingen kloppen niet helemaal haha.

Dag 15 – Outpost

Hier alweer een uitzichttekening en ik vind deze ook zo leuk geworden. Dat uiltje ook vind ik schattig.

Dag 16 – Rocket

En om nog even door te gaan met geen personen tekenen besloot ik voor de prompt ‘rocket’ (hoe verrassend) een raket te tekenen. Alleen een raket was zo saai, dus besloot ik er een quote bij te schrijven. Deze is nét niet de quote van Buzz Lightyear van Toy Story, maar hij lijkt er wel erg op. Deze vind ik goed gelukt.

Dag 17 – Storm

Nog een tekening die ik goed gelukt vind is deze. Ik ben blij met haar houding, is weer wat actiever dan een simpele staande positie. Aangezien de prompt storm is besloot ik ook wat donderstralen te tekenen.

Dag 18 – Trap

Bij de prompt ‘trap’/val dacht ik eigenlijk meteen aan een spinnenweb. Spinnen maken ook een soort val voor andere insecten als ze hun web maken. En wat past er goed bij een spinnenweb? Juist, een spin die naar beneden daalt. Om de tekening verder nog op te vullen heb ik ook hier weer een quote geschreven, eentje van Ron Wemel (uit Harry Potter).

Dag 19 – Dizzy

Deze tekening vind ik mooi qua kleurencombinatie en de houding ben ik ook tevreden mee. Dit meisje danst zoveel rondjes dat ze duizelig is geworden. Je ziet het alleen niet zo goed aan haar gezichtsuitdrukking. Dat is een verbeterpuntje voor de volgende keer haha.

Dag 20 – Coral

Alweer op 2/3e van Inktober en de prompt was koraal. Ik besloot (hoe origineel) koraal te tekenen in de oceaan. Ik ben tevreden met het resultaat! :)

Dag 21 – Sleep

Deze tekening vind ik daarentegen niet zo goed gelukt. Vooral haar armen (veel te dun!) en gezicht (vreemde hoek..) vind ik niet goed gelukt. Het idee vind ik wel leuk, maar daar blijft het ook bij.

Dag 22 – Chef

Voor deze prompt had ik een verhaal in gedachten. Dit is een serveerster die pas net in een restaurant werkt en super onhandig is. Zoals je ziet laat ze het dienblad zowat vallen. De chef ziet dat en is boos. Blijkbaar is het niet de eerste keer?

Dag 23 – Rip

Tja, niet elke tekening is even creatief en leuk. Voor deze had ik niet zoveel inspiratie en besloot ik een grafsteen te maken met ‘R.I.P.’ erin gegraveerd.

Dag 24 – Dig

Voor deze had ik dan wel weer een verhaal erbij bedacht. Hij is met een schatkaart opzoek gegaan naar een schat en heeft deze gevonden hoor! Ondanks dat het niet de bedoeling was, lijkt hij (qua kleding) erg op Waldo van Where’s Waldo?, haha!

Dag 25 – Buddy

Voor deze dag heb ik weer een tekening gemaakt die ik goed gelukt vind. Zolang je de handen maar niet meetelt…

Dag 26 – Hide

We naderen het einde van Inktober en ik raakte steeds meer in de flow van (bijna) elke dag tekenen. Voor de prompt ‘hide’/verstoppen wist ik wel wat ik wilde tekenen. Ik vind het goed gelukt! Misschien had ik haar kleding de volgende keer niet zo’n felle kleur moeten geven, dan camoufleerde ze beter in het bos en is het nog lastiger om haar te vinden.

Dag 27 – Music

Deze prompt was eenvoudig. Ik tekende meteen een meisje die met een koptelefoon op naar muziek zit te luisteren. Ik ben met deze best blij, alleen heb ik mezelf misschien niet goed genoeg uitgedaagd.

Dag 28 – Float

Voor de houding heb ik wel even inspiratie opgedaan via Pinterest, maar ik ben eigenlijk best blij met het resultaat! Haar gezicht had ik alleen de volgende keer anders getekend. Toen ik bezig was om de achtergrond in te kleuren raakte mijn zwarte stift op en moest ik halverwege dus met een andere zwarte marker verder inkleuren. Je ziet dat wel, die marker is veel donkerder!

Dag 29 – Shoes

Deze vond ik erg leuk om te tekenen en in te kleuren. Ik besloot voor hoge hakken te gaan en deze felrood in te kleuren.

Dag 30 – Ominous

De één na laatste Inktober tekening. Ominous, ik moest even opzoeken wat het nou betekende. Het betekent onheilspellend. Toen ik dat las bedacht ik me dat dementors (uit de Harry Potter boeken/filmreeks) best onheilspellend zijn, dus tekende ik er daar eentje van. Ik was met deze tekening echt zó klaar.

Dag 31 – Crawl

En de allerlaatste. Toen ik ‘crawl’/kruip las wist ik nog niet direct wat ik wilde tekenen, hoewel een baby wel door m’n hoofd ging. Na even kort op Pinterest te hebben gekeken besloot ik dan ook om een kruipende baby te tekenen. Ik vind deze zo schattig geworden!

Zo, dat waren al mijn Inktober tekeningen. De één leuker dan de ander. Maar dat heb ik wel geleerd, het gaat er niet om dat elke tekening perfect is, het gaat om het tekenen an sich. Ik vond het erg leuk om te doen. Ik heb niet elke dag getekend. Soms tekende ik op één dag vier tekeningen en werkte ik dus lekker vooruit. Ik zat dan gewoon in de flow en wilde nog niet meteen stoppen. Soms heb ik in een avond alleen tekeningen geschetst en de andere avond pas ingekleurd. Het werkte gewoon fijn op die manier voor mij.

Ik heb niet alleen geleerd dat niet elke tekening perfect hoeft te zijn, maar ik heb ook geleerd waar ik mij nog op wil focussen en wat ik nog wil verbeteren. Ik heb ontdekt dat ik landschap tekenen ook erg leuk vind en dat ik dat meer wil tekenen. Wat ik ook meer wil tekenen of meer wil oefenen met tekenen zijn handen. God, ik ben er niet goed in, maar ik merkte wel dat het naarmate Inktober vorderde ik al wel verbetering zag in mijn handen. Ook het tekenen van houdingen heb ik meer geoefend en wil ik blijven oefenen nu Inktober afgelopen is.

Nu Inktober dus afgelopen is heb ik met mezelf een aantal dingen afgesproken:

  1. Ga gewoon tekenen! Het hoeft niet af te zijn of perfect te zijn. Iets schetsen is ook prima.
  2. Handen en houdingen oefenen.
  3. Meer natuur/landschap en dieren/onderwerpen tekenen en niet alleen personen. Als het dan toch een persoon is: meer mannen tekenen!

Ik vond het leuk om te doen en ik ga het volgend jaar zeker weer doen. Dan ga ik het wel op een ander medium doen. Nu deed ik het dus in een schetsboek en tekende ik mijn tekeningen in met voornamelijk Crayola SuperTips en een enkele TomBow Dual Brush pens. Ik vind het resultaat van deze stiften en markers toch niet zo mooi. Het blijft vaak nog zo streperig, maakt niet uit hoe ik het inkleur. Dus ik wil het volgend jaar digitaal gaan doen!

Heb jij ook meegedaan aan Inktober? Of een andere teken challenge? En welke tekening vind jij het leukste geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top