Back in shape: week 1

Na weken van ongezond eten en weinig sporten is het tijd om weer terug in vorm te komen. Het is weer mooi geweest. Al dat ongezonde eten is lekker maar ik vind het gevoel wat erbij komt niet prettig. Lui. Ongelukkig. Niet lekker in je vel. Ook het niet sporten ben ik zat. Er was een tijd dat ik nooit een workout oversloeg. En nu gebeurt dat even iets te vaak. Dus ik ga weer op m’n eten letten en weer regelmatiger sporten. Deze back in shape ervaring wil ik met jullie delen. Dus hierbij de eerste week (vorige week) waarin ik elke werkdag een workout doe.

Maandag 14 september 2015 – De eerste dag van het back in shape komen. De hele dag zag ik wel op tegen het sporten. Ugh! Het op het eten letten ging goed. Ik heb ontbeten, 11 uur brood als tussendoortje, geluncht, fruit als tussendoortje, avondeten, toetje en weer fruit als tussendoortje. Thuisgekomen na het werken ben ik meteen in mijn sportkleding gedoken en heb ik een workout van FitnessBlender aangezet. Mijn vriend had lekkere workout muziek aangezet. Ik ging aan de slag, maar tijdens het sporten merkte ik wel dat ik heel wat kracht verloren ben in mijn benen. De HIIT oefeningen waren daarom pittig. Ik wilde echt stoppen, maar ik zette toch door en ik heb de 31 minuten durende workout afgemaakt. Feels good! Na het sporten at ik, ging ik lekker douchen en daarna in bed liggen. series kijken. Om half 11 ging ik slapen.

Back in shape week 1
Dinsdag 15 september 2015 – De tweede dag. Ik stond op en ik voelde toch een spierpijn in mijn benen, pff! Het opstaan is gelukt, hoewel het erg koud was, brr. Maar het voelt stiekem wel goed die spierpijn. Het geeft namelijk aan dat ik weer een goede workout heb gedaan. Ik heb weer hetzelfde gedaan qua eten als de dag ervoor. Ook vandaag heb ik weer een FitnessBlender workout gedaan. Geen extreme HIIT workout, maar een cardio workout. Ik voelde tijdens de workout mijn spierpijn nog steeds, maar ik heb het volgehouden. Ik ging weer lekker douchen en ben op bed nog een klein beetje werk gaan doen en daarna weer series gekeken. Rond half 12 ging ik slapen. Veel te laat!

Woensdag 16 september 2015 – Vandaag stond er wederom een workout op de planning. Ik had nog steeds spierpijn, vooral in de bovenbenen. Het was erg druk op het werk en daarom was ik ook druk en een beetje gestrest. Ik vertrok ook later van het werk. Doordat ik later vertrok en doordat ik wat gestrest was, had ik zo geen zin om te sporten. Maar ik heb mezelf aangemoedigd om het toch te doen. Dus bij thuiskomst heb ik meteen mijn sportkleren aangedaan en ben ik deze FitnessBlender workout gaan doen. Dit is een krachttraining in combinatie met pilates voor de bovenbenen en billen. Hij was best heftig! Ik voelde de spierpijn ‘s avonds nog. Vandaag had ik mijn vriend de opdracht gegeven mijn laptop om 10 uur ‘af te pakken’, zodat ik vroeg zou gaan slapen. En dat is gelukt. Rust nemen is namelijk belangrijk als je veel sport.

Donderdag 17 september 2015 – Ook vandaag was weer een drukke werkdag. Ik had weer erg veel te doen op het werk en ik voelde me alweer gestrest. Ook vertrok ik wederom later van het werk. In principe vind ik het niet heel erg, want ik krijg de minuten die ik langer spendeer toch uitbetaald, maar ik wil zo graag op tijd naar huis. Ontspannen en gewoon niets doen. Ik was ook nog eens hongerig en door dit alles had ik weer echt geen zin om te sporten. Ook vandaag heb ik mezelf aangemoedigd om toch te sporten, vooral omdat het een FitnessBlender abs workout was. Buikspieroefeningen zijn minder heftig dan een HIIT workout. Workout heb ik weer gedaan en dat voelde goed. Sporten is voor mij echt een manier om mij te ontladen en alle stress van me af te gooien. Dus vandaar dat ik sowieso als ik gestrest ben mezelf toch wel probeer over te halen om te sporten. Het voelt dan achteraf extra fijn. Ik ging om 11 uur slapen. Niet heel vroeg, maar ook niet al te laat. Nog maar een dagje!

Back in shape week 1

Vrijdag 18 september 2015 – De laatste werkdag van de week! Tevens ook de laatste sportdag van de week. Ik had enorme moeite met opstaan op deze vrijdagmogen. Maar ik moet zeggen dat ik minder spierpijn had dan de eerste dagen van de week. Ik voelde hem alleen nog een beetje in mijn kont. Het werken was weer druk en hectisch, maar de dag vloog om en om 5 uur verliet ik het Groothandelsgebouw. Weekend! Thuis weer in de workoutmodus en de laatste workout doen, ditmaal een HIIT cardio en krachttraining van FitnessBlender, om de week goed af te sluiten. De workout was goed te doen, maar ik was zo zo zo blij dat ik het er weer op had zitten. Alle vijf workouts gedaan, check, klaar, hoppa! Ik ging op vrijdag wel later slapen dan doordeweeks, half 1, maar hé, het was weekend! :)

Zaterdag 19 en zondag 20 september 2015 – In het weekend heb ik geen workouts meer gedaan. Ik heb op zaterdag eerst lekker uitgeslapen, echt wel 11 uur lang! Ik had het blijkbaar nodig. Mijn vriend en ik gingen ontbijt/lunchen bij Dudok en daarna shoppen. Ik moest een winterjas hebben en nieuwe schoenen. Ook op zondag ben ik nog de stad in gegaan en heb ik nog meer kleding geshopt. Daar kan je binnenkort nog een shoplog van verwachten. :) Mijn oorspronkelijke plan was om in het weekend het huis niet uit te komen, maar ik ben toch nog best actief geweest: shopping is my cardio zeggen ze toch? Maar het was alsnog een lekker weekendje. Op zondag ging ik weer vroeg slapen, want er brak weer een nieuwe werkweek aan.

Dat was mijn back in shape ervaring van vorige week. De eerste week is altijd weer even moeilijk, omdat je natuurlijk weer opnieuw moet beginnen en die sportroutine weer moet ontwikkelen. Ik had veel dagen dat ik geen zin had om te sporten. Ik liep dan naar huis, staarde naar het WhatsApp gesprek met mijn vriend en wilde zo graag typen: ‘Ik skip mijn workout vandaag’. Maar omdat ik echt weer terug in vorm wil komen en omdat ik het op mijn blog hierover wil hebben, heb ik de workouts toch gedaan. Het voelt goed. Als je geen zin hebt om te sporten, gewoon doen! Je voelt je dan goed omdat je gesport hebt, maar ook omdat je jezelf ertoe gezet hebt om te sporten. En je lichaam zal nog meer van je houden. :) Ik zal volgende week mijn ervaringen van deze week plaatsen. Ik hoor trouwens graag of jullie dit soort blogjes leuk vinden. Laat het weten bij de comments!

Liefs,
Belinda ♡

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *