Boekreview – Bijna Echt van Lisa van Campenhout

Boekreview – Bijna Echt van Lisa van Campenhout

Dit is volgens mij voor de eerste keer dat ik een review schrijf over een boek. Lezen is één van mijn vele hobby’s en het laatste boek wat ik gelezen heb is Bijna Echt van Lisa van Campenhout. Vandaag wil ik je mijn mening geven over het boek. Spoiler alert: ik ben enthousiast!

Lisa ken ik eigenlijk al een hele tijd. Vroeger (en dan heb ik het over zo’n dik 16 jaar geleden of zoiets) hebben we op een RPG forum gezeten en hebben we verhalen geschreven over onze fantasy personages. Ja, dat had je vast niet achter mij gezocht, maar ik was er zo een. Ik vond het super leuk om te doen! Ik heb het contact toen ik ouder werd wel wat laten verwateren maar ben haar en andere mensen van het forum wel blijven volgen op social media. Via Lisa’s Instagram vijfkoffiegraag kwam ik erachter dat ze bezig was om een boek te schrijven. Toen ik dat nieuws zag was ik al benieuwd naar het boek. Eenmaal uitgekomen kon ik niet wachten om het boek te bestellen. Ik koop al een tijd geen fysieke boeken meer, omdat ik tegenwoordig een e-reader heb, dus ik ging dan ook voor de e-book versie van Bijna Echt.

Bijna Echt gaat over Brenda. Ze is zo iemand die geen vrienden heeft en ook niet populair is. Ze is een echt muurbloempje, lekker onopvallend. Ze gaat echter studeren in Amsterdam en ze besluit om het roer om te draaien en zich anders voor te doen dan dat ze is. Eenmaal in Amsterdam heeft ze een introductieavond en daar gaat het eigenlijk gruwelijk mis. Brenda verandert dan volledig van identiteit en ze wordt Aurélie. Geboren en getogen in Parijs, met rijke ouders. Ze verzint een heel nieuw leven, met dure designerkleding, wonend in een hotel, populaire vrienden, een hoog aantal Instagramvolgers en gaat naar de beste feestjes in Amsterdam. Om jaloers van te worden! Brenda – of, nee: Aurélie liegt natuurlijk over alles en op een gegeven moment krijgt ze vervelende berichtjes op Instagram van een onbekende.

Ik ben meteen begonnen nadat ik het boek had gekocht en op mijn e-reader had geladen. Ik werd meteen meegenomen in het verhaal en de personages en het boeide meteen. Vaak heb ik met een boek dat je even in het verhaal moet komen en er nog moet achter komen wie het hoofdpersonage is en wat zijn verhaal is. Bij het boek Bijna Echt zit je er echter meteen in. Het is dat ik af en toe echt moest werken of moest slapen, maar het liefst wilde ik het boek in één keer uitlezen. Als ik eenmaal in zo’n spannend boek begonnen ben, dan wil ik het vaak in één keer uitlezen ook. Maar bij dit boek wilde ik er toch wat langer van genieten, dus ik besloot er zo lang mogelijk mee te doen. Echter op een avond lukte het mij niet meer om het boek weg te leggen en heb ik het in één ruk uitgelezen.

Wat een heerlijk boek! Ik vind de hoofdpersoon, Brenda, echt een verschrikkelijk mens, maar het boeit wel. Je blijft toch benieuwd welke leugentjes ze nu weer uit haar duim zuigt. Het is lekker geschreven en de hoofdstukken zijn ook niet te akelig lang. Zo is het ook makkelijk om even een hoofdstukje te lezen voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Ondanks dat Brenda een verschrikkelijk mens is met al haar leugens begin je toch te snappen waarom ze doet zoals ze doet. Op sommige momenten had ik ook even medelijden met haar.

Naast dat het boek goed geschreven is, vind ik ook de cover van het boek super mooi. Die kleuren! En het lettertype, echt mooi! Het is dat ik geen fysieke boeken meer koop, maar anders stond deze ook wel mooi in de kast. Jammer ook wel dat de covers op de e-readers in het zwart wit zijn, dat komt toch minder tot zijn recht.

Nou ik denk dat je het inmiddels wel hebt kunnen lezen, maar Bijna Echt is een aanrader! Ik ben zeer benieuwd naar meer boeken van Lisa.

Bijna Echt is te koop voor €18,99 bij onder andere de Ako, Bruna en Bol.com.

Nieuwsgierig geworden? Bestel ‘m snel op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top