Boekreview – Echo van Thomas Olde Heuvelt

Boekreview – Echo van Thomas Olde Heuvelt

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn Doelen voor 2021 post, heb ik als doel om 12 boeken te lezen in 2021. Een van de eerste boeken welke ik dit jaar uitgelezen heb is Echo van Thomas Olde Heuvelt. Ik wilde graag mijn mening over dit boek met je delen en dat ga ik vandaag dus met je delen. Is Echo het lezen waard?

Ik zal als eerste een omschrijving delen waar het boek precies over gaat:

Afbeelding via Bol.com

“Echo van Thomas Olde Heuvelt, auteur van het wereldwijd succesvolle HEX, is een huiveringwekkende thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur. Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…”

Verder zal ik niet te veel over het verhaal verklappen maar oh mijn god, ik vond dit zo’n spannend boek. Ook wel een beetje eng. Vanaf de eerste bladzijde is het spannend. Je wordt meteen in het verhaal meegenomen. Er waren momenten dat ik het boek niet weg wilde leggen, maar dat uiteindelijk ’s avonds wel heb gedaan. Het werd mij dan toch iets te eng.. haha. Na het lezen van dit boek heb ik trouwens totaal geen behoefte om de bergen in te gaan. Niet dat ik sowieso veel met de bergen en bergbeklimmen heb, maar nu al helemaal niet! En al helemaal niet in combinatie met grote zwarte vogels, brr.

Het vorige boek wat ik van Thomas Olde Heuvelt heb gelezen is HEX. Dat is trouwens ook een aanrader, wát een goed boek was dat! Dat boek had meer met het bovennatuurlijke te maken en kon ik redelijk loslaten, maar dit boek.. Echo voelde iets echter. Dus als je houdt van een goed thriller/horrorboek waar je meteen het verhaal ingezogen wordt, dan is dit boek een aanrader.

Thomas Olde Heuvelt heeft onlangs een nieuw boek geschreven, namelijk Orakel. Deze staat hoog op mijn lijstje met boeken die ik wil lezen. Eerst maar eens mijn andere boeken uitlezen voordat ik deze aanschaf.

Echo van Thomas Olde Heuvelt is o.a. te koop bij Bol.com, Bruno en Ako, maar ook bij de lokale boekhandels.

Sommige linkjes zijn affiliate linkjes. Dat houdt in dat ik een klein percentage krijg als je via deze link een aankoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top