Bullet journal – Augustus 2020

Bullet journal – Augustus 2020

Het is alweer augustus! De tijd vliegt echt zo hard voorbij. Voor we het weten is het alweer kerst! Maar eerst is het nog zomer en wordt er zelfs een hittegolf voorspeld voor deze week. Ik heb voor vandaag mijn bullet journal pagina’s van augustus voor je in petto. Dit thema heb ik eigenlijk afgelopen zondag pas gemaakt en ik had eerlijk gezegd niet echt een idee wat ik wilde maken. Sowieso wilde ik eens proberen om te werken met een Dutch door, dus dat je een stuk van je pagina afknipt. Qua thema en wat ik ging tekenen of eventueel plaatjes erin plakken, had ik echt nog geen idee.

Totdat ik gewoon begon en ik maar wat bloemen begon te tekenen op de coverpagina. Ik wilde eigenlijk misschien een zonnebloem tekenen, maar deze bloemen hebben meer verschillende kleuren dan dat zonnebloemen hebben. Het resultaat vind ik best leuk geworden zo! Op beide bladzijdes tekende ik bloemen en ik knipte er dus een stukje vanaf, maar wel om een bloem heen. Op de bladzijde daaronder schreef ik op het stuk wat je kan zien ‘August’.

Dit zijn dan de volgende twee pagina’s. Op de achterkant van de bladzijde die ik heb geknipt vind je de kalender voor de maand met daaronder ruimte om mijn to do’s en afspraken op te schrijven. Naast ‘August’ tekende ik weer wat mooie bloemen. Ik besloot voor 5 verschillende kleuren te gaan, plus natuurlijk groen voor de stam en de blaadjes en bruin voor de kern van de bloem.

Zoals elke maand heb ik ook deze maand weer een quote pagina. Ik koos dit keer voor de toepasselijke quote ‘No rain, no flowers’. Toevallig heb ik die nu ook als achtergrond op mijn telefoon. Deze herinnert mij eraan dat, ondanks alles, er altijd weer een lichtpuntje bestaat.

Op de pagina ernaast wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er wilde maken. Ik heb nog op Pinterest gekeken naar wat inspiratie, maar ik wist het nog steeds niet. Ik heb geen behoefte aan een habit tracker of een mood tracker. De laatste tijd ben ik niet zo goed met elke dag even mijn bullet journal bijwerken, en zin om het achteraf voor meerdere dagen zo’n tracker in te vullen heb ik ook niet. Dus ik ging voor een brain dump pagina. Hierin kan ik al mijn gedachten en to do’s die ik in mijn hoofd heb even opschrijven. Met bloemetjes om het een beetje op te vullen.

Daarna volgen mijn weekpagina’s. Ook hier wilde ik de Dutch door gebruiken en ik heb dan ook twee weken hierin verwerkt. Aan beide zijkanten van de pagina staat het kalendertje met het weeknummer en daaronder ruimte om mijn uitgaven voor die week op te schrijven.

Geen tekeningen van bloemetjes bij mijn weekpagina’s, ik wilde het simpel houden. Ik koos alleen voor de kleurtjes die ik ook bij de bloemen heb gebruikt en een grijze kleur die ik ook bij mijn brain dump pagina heb gebruikt.

De andere twee weken zien er eigenlijk precies hetzelfde uit. Ik vind het eigenlijk wel wat hebben! En het is ook nog eens snel gemaakt. Ik ben normaal nooit zo snel klaar met een thema, maar dit keer was ik wel snel klaar. Het ziet er daarnaast nog leuk uit ook.

Dus dit ga ik zeker nog eens doen, zo’n Dutch door. Heb jij wel eens een Dutch door gemaakt in jouw bullet journal?

Zoals elke maand heb ik ook weer een lijstje voor je met de producten die ik heb gebruikt. Sommige linkjes zijn affiliate linkjes, dat houdt in dat ik een kleine percentage krijg als je via deze link iets besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top