Bullet journal – December 2018

Bullet journal – December 2018

Vandaag is het alweer 1 december, de laatste maand van het jaar is aangebroken! Een nieuwe maand betekent ook weer een nieuw thema in mijn bullet journal. Ik laat jullie vandaag weer mijn pagina’s in mijn bullet journal zien. Ik besloot voor de laatste maand van het jaar weer wat extra pagina’s te maken, want het is natuurlijk ook bijna kerst! Kijk gezellig mee wat ik deze maand voor december gemaakt heb.

We beginnen natuurlijk bij de coverpagina. Ik wilde dit keer weer iets zelf tekenen, in plaats van (lekker makkelijk) wat stickers en wat papier hier en daar te plakken. Dus ik besloot te gaan voor kerstballen. Ik werd geïnspireerd door Amanda Rach Lee en haar december Plan with me video voor dit jaar. Ik wilde het zelf echter niet al te vol maken met ballen, dus ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Alleen ben ik niet zo heel tevreden met mijn kleurkeuze op deze pagina, maar ach! Het kan ermee door.

Dan door naar de maandkalender. Ik vind het uiteindelijke resultaat een beetje saai. Gelukkig dan maar dat ik hier niet zo heel vaak kijk, haha. Deze pagina gebruik ik om in een oogopslag te zien wat ik deze maand gepland heb. Ik heb weer een drukke maand voor de boeg met al die feestdagen, etentjes, afspreken met vriendinnen en familie, tandartsafspraak, etc etc.

Dan de eerste twee pagina’s voor de kerst, namelijk een gifts idea pagina. Hier heb ik pakketjes getekend waarin ik ga opschrijven wat ik voor bepaalde mensen ga kopen voor kerst. Aan de rechterkant zie je mijn wishlist, wat ik allemaal ga vragen voor kerst. Je ziet hier trouwens op de rechterpagina stift doorgedrukt en ook op de linkerpagina zie je stift van de maandkalender, jammer, maar helaas weinig aan te doen.

En dan deze twee pagina’s. Hierop ga ik noteren wie ik allemaal een kerstkaartje ga sturen of ga geven. In de kaartjes schrijf ik het adres ook op voor degene die ik het per post ga toesturen. De brief die uit de envelop komt bevat dan een lijstje met namen aan wie ik de kerstkaart ga geven, omdat dat makkelijker uitkomt dan toesturen.

Dit zijn de laatste twee kerstpagina’s voordat mijn weekpagina’s beginnen. Ik wilde net zoals vorig jaar ook nu weer aftellen tot kerst. Dus elke dag ga ik een kerstballetje inkleuren. Ik ben begonnen vandaag met een groen balletje, maar morgen maak ik er eentje rood, dan goud, dan weer groen, etc. Ben benieuwd hoe ‘ie er straks uitziet als het eenmaal kerst is! Aan de rechterkant wilde ik een quote maken, dus dat heb ik gedaan. ‘I just want to drink hot chocolate and watch christmas movies’, dat is precies hoe ik deze zaterdagavond ga spenderen! Beetje jammer dat ook hier stift heeft doorgedrukt op deze pagina’s.

En dan de eerste weekpagina. Ik besloot om zaterdag en zondag samen te voegen en dus één vakje te hebben voor het weekend. Dat paste beter in de pagina die ik nu heb, anders heb je nog zo’n zevende vakje die je ergens moet plaatsen. Wat ik ook hier weer erg jammer vind is dat de stift heeft doorgedrukt op deze pagina, niet zo’n beetje ook! Gelukkig als ik mijn weekpagina ga invullen zal het minder zichtbaar zijn, maar het verpest voor mijn gevoel altijd de pagina’s.

Dit is de tweede week van december. Ik besloot deze alvast te maken, omdat ik wilde spelen met de kleuren. Ik vind deze kleurencombinatie zo ook leuk, misschien wel leuker dan van de eerste week. De layout blijft verder hetzelfde. Ik vind het leuk om hiermee te spelen trouwens en elke keer een andere layout te maken voor mijn weekpagina’s. Ik weet nog steeds niet welke layout nou het beste werkt voor mij. In deze bullet journal van de Hema past het ook net even niet helemaal hetzelfde als in de Leuchtturm1917 die ik hiervoor had.

December is de laatste maand die ik in deze bullet journal van Hema maak, hierna ga ik beginnen in een nieuwe Leuchtturm. Een nieuw jaar, nieuwe bullet journal! Ik kan niet wachten om daarin te beginnen. De Leuchtturm bullet journals blijven toch het fijnst om in te werken! Binnenkort volgt een (verlate) Hema bullet journal review trouwens waarin ik mijn eerlijke mening geef over deze bullet journal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top