Bullet journal – Februari 2019

Bullet journal – Februari 2019

En toen was de eerste maand van het jaar weer voorbij. Ik heb niet zoveel aan mijn blog gewerkt, ook al is het wel één van mijn doelen van het jaar. Om de een of andere reden had ik er gewoon geen zin in, maar er is weer een nieuwe maand aangebroken. Een nieuwe kans om het weer op te pakken. Zoals altijd begin ik de nieuwe maand met het delen van mijn bullet journal pagina’s.

Ik vond het weer lastig om een thema te bedenken voor de nieuwe maand. Vorige maand was het thema vooral veel roze. Deze maand wilde ik eigenlijk wat tekenen en dat de hele maand terug laten komen, maar ik had geen inspiratie voor wat dan. Een tijdje terug heb ik weer wat getekend met oude Promarkers (daarover wil ik nog een blogje schrijven, komt eraan!) en die tekeningen had ik nu gewoon in mijn lade liggen. Best zonde, want ik was best tevreden met de tekeningen. Ik besloot om één van de tekeningen op de cover van mijn februari pagina’s te plakken en daaronder gewoon ‘februari’ te schrijven. Simpel, maar wel leuk!

Omdat het rokje blauw gekleurd is, besloot ik dat blauw één van de accentkleuren werd voor de maand. Ik heb nog een groot blok met papier liggen van de Action en ik heb daar een blauw blaadje uitgescheurd en dat terug laten komen in mijn pagina’s. Ik wilde deze maand niet weer zo’n standaard kalender, dus ik besloot het wat anders vorm te geven. Een beetje journal-achtig met de stukjes papier en stickers etc. Ik vind het leuk geworden! Naast de kalender heb ik ruimte gelaten voor de afspraken en verjaardagen. Op de linkerpagina heb ik een soort ‘inleiding’ geschreven voor de nieuwe maand. Klinkt beetje gek, maar ik heb gewoon opgeschreven wat er momenteel in mij omgaat en wat ik deze maand wil bereiken, wil doen. Best fijn om te doen!

Voor de rest heb ik mijn trackers hetzelfde gelaten als de vorige keer: ik heb een moodtracker, een sleeptracker en een habittracker. Voor de moodtracker heb ik allemaal veren getekend. Deze ga ik elke dag inkleuren met een kleur die dan mijn mood voorstelt. Dus roze voor happy, geel voor mwah en blauw voor slecht. De sleeptracker is ook weer exact hetzelfde als vorige maand: ik trek een lijn tussen de tijden dat ik sliep.

Ook mijn habittracker is niets veranderd. Ik heb 8 gewoontes die ik wil bijhouden. Op de dagen dat ik iets doe van de gewoontes, dus bijvoorbeeld ik heb gesport, dan omcirkel ik die dag. Op de pagina naast mijn habittracker had ik nog wat ruimte dus ik besloot om er een quote te schrijven. Een quote die momenteel erg van toepassing is op mij: ‘and now I will do what’s best for me’.

De eerste dagen van de maand vielen op vrijdag, zaterdag en zondag. Iets te kort dus om twee pagina’s daarmee te vullen, dus ik besloot op de linkerpagina weer een quote te maken. Dit keer besloot ik weer wat stukjes papier en stickers bij elkaar te plakken. Ik scheurde een stukje zwart papier met een licht patroon af en knipte dat in deze banner vorm. Daarin schreef ik met goude pen het woord ‘relax’. Ook weer een keyword voor deze maand.

Ik besloot dit keer voor een andere weekly layout te gaan. Deze verticale boxen leken mij wel handig. Ik vond die horizontale boxen toch iets te.. horizontaal? Dit is leuker en ik heb zo weer wat meer ruimte voor een box voor notes/to do’s.

Hieronder nog even een lijstje wat voor producten ik heb gebruikt:

  • Bullet journal – Leuchtturm1917
  • Gekleurd & bruin papier – Action, paperblocks
  • Fineliners – Staedtler pigmentliners
  • Veren washitapes – AliExpress
  • Roze washitape – AliExpress
  • Stickers – AliExpress
  • Inhale/exhale plaatje – Action
  • Stiften – Zebra Mildliners (via AliExpress)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top