Bullet journal – Januari 2019

Bullet journal – Januari 2019

Het nieuwe jaar is aangebroken! Dat betekent een gloedjenieuwe bullet journal en een nieuwe setup voor het jaar en een nieuwe maand. Ik had een beetje een block en wist niet zo goed hoe ik mijn nieuwe bullet journal wilde opzetten. Ik heb daar de hele week over gedaan, maar op vrijdagavond had ik het eindelijk af! Dus ik heb snel de foto’s gemaakt en deze op zaterdagavond (lekker last-minute) geëdit. Nu op de zondagavond ben ik dit aan het typen. Iets later dan ik gepland heb, maar zo gaan de dingen.

2019 setup

Op naar de setup voor 2019. Laat ik als eerste even vertellen welke bullet journal ik heb. Ik heb dit jaar weer een Leuchtturm1917. Deze heb ik cadeau gekregen voor kerst van een vriendin. Dit blijft een fijne bullet journal, maar ik moet zeggen dat deze vernieuwde versie toch iets meer doorschijnende pagina’s heeft dan mijn oude. Wie herkent dit? Je zal het zien ook op de foto’s.

Nou laat ik maar beginnen met de eerste pagina’s. Ik besloot voor het eerst een key te maken. Dan kan ik in één oogopslag zien welke tekens voor wat staan. Zo staat een leeg rondje voor een taak/to do. Als deze ingekleurd is dan is deze voltooid, maar als deze doorgestreept is, heb ik de taak/to do gecanceld, etc. Wel handig om te hebben! Dit is ook één van de dingen die Ryder Carroll (de bedenker van het bullet journal systeem) bedacht heeft en ik heb het dit jaar dus voor het eerst pas toegepast.

Dan besloot ik een coverpagina en een 2019 at a glance te maken. Wel zo mooi om het nieuwe jaar te begroeten. Bij 2019 at a glance zie je alle maanden van het jaar op één pagina, zodat je gemakkelijk de dagen en weken kan zien. Zoiets zit ook altijd in een standaard agenda en dat vind ik ook prettig om te hebben in mijn bullet journal.

Dan zijn de volgende pagina’s mijn future log. Hierin houd je bij welke afspraken je voor de toekomst hebt, voor de komende maanden. Ik maak natuurlijk alleen maar één maand en dan ook nog eens elke week een nieuw weekoverzicht, dus als ik een afspraak heb voor in april dan kan ik deze nog nergens kwijt. Dus daar is zo’n future log goed voor. Ik heb links de maand staan en dan kan ik rechts mijn afspraken kwijt. Ik noteer hier ook verjaardagen.

Dan de volgende twee pagina’s. Deze heb ik gereserveerd voor mijn doelen voor het nieuwe jaar. Ik heb ook vorig jaar mijn doelen bijgehouden en erop terugkijkend zie ik dat sommige doelen uitgekomen zijn. Het is altijd fijn om je doelen op te schrijven, zodat je er onbewust mee bezig bent. Ik ben nog van plan om mijn doelen voor het nieuwe jaar met jullie te delen. Ik ben daar een beetje laat mee, maar het komt eraan.

De volgende pagina’s is een pagina voor de rekeningen voor dit jaar. Ik heb opgeschreven welke rekeningen elke maand, elk kwartaal en elk jaar van mijn bankrekening worden gehaald. Handig om dit overzicht te hebben. De rechterpagina is voor alle ideeën die ik heb voor artikelen op mijn blog. Die kan ik dan mooi kwijt op deze pagina. Op een gegeven moment heb ik denk ik meer ruimte nodig, maar dan kan ik altijd nog een pagina maken als het weer zover is.

Ik zie dit bij andere mensen voorbijkomen en dat wilde ik zelf ook wel graag, dus ik maakte het ook: my year in polaroids. Ik heb zelf geen Instax camera, maar ik wil kleine foto’s gaan afdrukken en deze hier plakken. Elke maand plak je dan een foto op en dan kan je hierop terugkijken. Herinneringen ophalen.

Dan de volgende: mijn wishlist. Als ik iets graag wil hebben, dan kan ik dat hier opschrijven. Ook handig voor als ik binnenkort weer jarig ben. Dan kan ik dit lijstje aan mensen geven. Ik had nog een pagina over en besloot daar een quote te maken. Dit vind ik zo’n mooie quote: Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht. ♥

Helemaal achterin mijn bullet journal heb ik nog een pagina gebruikt voor een pentest. Ik wilde even kijken hoe de pennen uitpakken op de vernieuwde pagina’s van de Leuchtturm dus ik schreef met wat verschillende pennen en stiften. Als ik de bladzij opsla dan zie ik of ze doorgedrukt zijn of niet. Het valt mee, maar je ziet het wel door de pagina heen. Dat zie je ook op de foto’s van mijn pagina’s tot dusver. Jammer! Maar het heeft ook wel wat.

De allerlaatste pagina van mijn 2019 setup is deze. Het is een grid spacing pagina. Hierop kan ik zien hoeveel puntjes de pagina heeft en hoeveel puntjes er nodig zijn om mijn pagina in tweeën of drieën te delen, etc. Heel handig! Anders ben je constant alleen maar aan het tellen en nu heb ik dat al gedaan en kan ik het hier gemakkelijk zien. Dat scheelt weer tijd bij het maken van mijn maandpagina’s.

Januari setup

En dan is het eindelijk tijd om mijn januari pagina’s te laten zien. Ik maak altijd een coverpagina zoals je misschien inmiddels wel weet. Ik besloot voor simpel te gaan, net zoals de 2019 setup, zoals je kon zien. Ik heb besloten dat de kleur voor januari roze is.

Dit is mijn maandoverzicht. Ik besloot deze keer niet voor vakjes te gaan, maar één rechthoek. Weer eens wat anders! Ik vind die dubbele lijnen ook zo leuk geworden!

Ik had vorig jaar een mood en sleep tracker voor het hele jaar, maar ik besloot dit jaar daar verandering in te brengen en dit per maand te tracken. Dus zie hier mijn mood en sleep tracker. Bij mijn mood tracker kleur ik elke dag een blaadje in en in mijn sleep tracker trek ik een lijntje (van hoe laat ik ben gaan slapen tot hoe laat ik opsta).

De laatste tracker die ik heb is de habit tracker. Dit heb ik al een tijdje niet meer gebruikt, maar ik besloot er weer voor te gaan. Ik had nog een lege pagina over en besloot hier dus ook weer een quote te maken: And so, she decided to start living the life she’s imagined. Mijn lettering kan beter, maar daar ga ik nog op oefenen dit jaar.

Als laatste laat ik jullie de eerste twee weekoverzichten zien. Week 1 van het jaar is alweer bijna voorbij, dus besloot ik meteen maar week 2 te maken. Ik heb ook hier weer gekozen voor simpel, niet te moeilijk. Maar ik ben weer blij met het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top