Bullet journal Snowflake theme – Januari 2021

Bullet journal Snowflake theme – Januari 2021

Zoals aangekondigd afgelopen woensdag deel ik vandaag mijn januari pagina’s. Ik weet het, januari is alweer voor de helft voorbij, maar goed. Soms ben ik nu eenmaal wat later. Je kunt dit altijd nog als inspiratie gebruiken voor een andere maand, mocht je dat willen natuurlijk!

Dit is mijn coverpagina van januari. Eigenlijk een stuk drukker dan hoe ik ze normaal maak, maar ik was zo lekker bezig met doodlen, zoals je kan zien. Ik ging terug naar een thema die ik al eens eerder heb gedaan, namelijk in januari 2018. Toen had ik ook een sneeuwthema, maar dit keer vind ik ‘m wel leuker geworden. Al zeg ik het zelf! Aan de rechterkant staat ‘January, chapter 1 of 12’ omgeven door blauw ingekleurde sneeuwvlokjes en aan de linkerkant besloot ik alvast de quote voor de maand te schrijven. Een heel toepasselijke quote over sneeuw: “To appreciate the beauty of a snowflake, it is necessary to stand out in the cold.” Deze is ook omgeven door sneeuwvlokjes.

Na de coverpagina volgt natuurlijk het maandoverzicht. Ik ging weer eens voor een overzicht die over twee pagina’s gespreid ging. Dit heb ik al lang niet meer gemaakt en ik had er eigenlijk wel zin in. Bovenin versierde ik het met sneeuwvlokjes. Aan de zijkant heb ik een vakje voor mijn focus voor januari en een vakje voor notities of wat to do’s. Simpel as that! Ik heb het nog versierd verder met een geruite washitape (deze gebruik ik echt zó vaak!) en een paarsige washitape.

Deze pagina is enorm geïnspireerd op AmandaRachLee. Ik zag haar zo’n habit tracker maken en ik dacht: hé, dat ziet er handig uit, zo ga ik hem ook weer eens uitproberen. Daaronder had zij nog een mood tracker gemaakt, maar ik weet zeker dat ik dat niet bij ga houden. Dus ik besloot die ruimte eronder op te vullen met een how to doodle a snowflake/hoe teken je een sneeuwvlok? En eerlijk, dit ziet er zo leuk uit! Zoiets moet ik er eigenlijk vaker in stoppen als het kan.

Ik plak de afgelopen maanden best wel veel foto’s in mijn journal en ik miste die ruimte eigenlijk in mijn bullet journal. Dus ik besloot om daar (ondanks dat ik al één foto van de maand januari in mijn 2021 in pictures kan plakken) nog drie foto’s van de maand te plakken. Als een soort korte overzicht. Ook heb ik nog ruimte gelaten om januari in 1 woord (of waarschijnlijk meer) te beschrijven. De pagina ernaast zijn de eerste drie dagen van januari. Een mini weekkalender.

Mijn weekpagina’s zijn weer eens wat anders dan normaal. Zoiets kondigde al aan in mijn blogje van de december bullet journal pagina’s, maar ik heb het ook nog gewoon gedaan! Ik koos voor een verticale layout. Vier dagen op de linkerpagina, drie op de andere. Ik heb daarnaast mijn dagen ingedeeld in drie vakjes: events (zoals verjaardagen, afspraken, etc), priority (wat ik écht moet doen) en tasks (de rest van de to do’s van die dag). Ik ben benieuwd of het bevalt! (spoiler: nope…)

Als nummer van de dag heb ik een sneeuwvlokje getekend met daarin dus de dag. Dit is wel leuk zo! Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Zoals elke weekpagina wil ik ook een minikalender hebben waarin ik in een oogopslag kan zien op welke dag een bepaalde dag valt. Dit wil ik echt op elke pagina wel hebben staan.

Weet je wat ik zó fijn vind? Januari heeft (op de eerste drie dagen na), exact vier weken. 31 januari valt op een zondag en dus 1 februari op een maandag. Volgende maand wordt dus ook zo fijn om te maken qua weekpagina’s. Ik hoef ze niet op te splitsen, yes haha! Het zijn de kleine dingen zoals deze die je gaat waarderen.

Dat waren mijn januari pagina’s. Ik vind de kleurencombinatie paars met blauw zo leuk. Ik had in eerste instantie alleen blauw, maar ik besloot er nog paars bij te pakken. Anders werd het wel heel koel voor mijn gevoel.

Hieronder heb ik zoals je van mij gewend bent even een lijstje gemaakt van de producten die ik heb gebruikt:

Sommige linkjes zijn affiliate linkjes. Dat houdt in dat ik een klein percentage krijg als je via deze link een aankoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top