Bullet journal Pink rainbow theme – Februari 2021

Bullet journal Pink rainbow theme – Februari 2021

Ik ben er eens op tijd bij met het delen van mijn bullet journal pagina’s. Vandaag laat ik je de pagina’s zien die ik voor februari gemaakt hebt. Het resultaat viel in het begin tegen, maar ik heb wat dingen aangepast en uiteindelijk ben ik best tevreden met hoe het geworden is!

Ik ging voor een thema die niet bepaald origineel is. Deze heb ik o.a. gezien bij Miloe.Joanne op Instagram, maar toen ik verder ging kijken voor inspiratie op Pinterest zag ik nog veel meer mensen die dit thema hebben gebruikt. Ik heb het dan over het regenboog thema. En dan niet in alle kleuren van de regenboog, maar een paar kleuren. Zo koos ik voor verschillende tinten roze. De coverpagina heb ik simpel gehouden. Op de rechterkant staat ‘hello February, chapter 2 of 12’. De linkerpagina en de rechter zijn verder versierd met regenboogjes en twee verschillende washitapes.

Dan de kalenderpagina. Ik wilde weer voor een kleinere kalender gaan, want zo’n grote vind ik toch niet handig in gebruik, vooral nu we eigenlijk nergens heen gaan vanwege de lockdown. Dus ik ging weer voor een kleine kalender en daaronder heb ik ruimte gemaakt om mijn afspraken/to do’s en mijn doelen voor de maand op te schrijven. Misschien is het te zien, misschien ook niet, maar ik had eerst met een rode fineliner ‘February’ geschreven. Dat beviel me niet, dus ging ik er met een gouden gelly roll overheen. Dat beviel me ook niet. Om dat weer te corrigeren heb ik achterin mijn journal een stukje papier uitgeknipt, daar ‘February’ opgeschreven en dat eroverheen geplakt. Dus maak je een foutje? Geen probleem! Je werkt het zo weg. Op de rechterpagina heb ik mijn quote van de maand opgeschreven. Geïnspireerd door Valentijnsdag is het een quote over de liefde geworden: “You are my sun, my moon and all of my stars.” – E.E. Cummings

De volgende twee pagina’s vind ik het leukste van alle pagina’s die ik heb gemaakt. Ik besloot weer een habittracker toe te voegen. Ditmaal in een oude vertrouwde layout, namelijk mini kalenders voor elke habit. Als je mij al langer volgt dan heb je deze wel vaker voorbij zien komen. Op de rechterpagina besloot ik een kalender te maken voor mijn blog content. Zo kan ik opschrijven welke blog posts ik voor februari online wil zetten. Ik heb er ook een kopje met ‘maart ideeën’ neergezet, mocht ik nog inspiratie krijgen voor maart.

Dan de laatste twee pagina’s voordat mijn weekpagina’s komen. Dit is een pagina waarop in drie foto’s plak van de maand februari en waar ik kort iets over de maand opschrijf. Als een soort highlight van de maand. Dit is nu nog erg leeg, maar zodra februari voorbij is zullen deze gevuld worden met leuke foto’s van de maand.

Voor mijn weekpagina’s heb ik weer een andere layout gemaakt als vorige maand. De layout die ik in januari gebruikte beviel me toch niet. De vakjes waren te smal waardoor ik niet goed uitgebreid mijn to do’s kon opschrijven. Ook werkte ik vorige maand voor het eerst met het splitsen van mijn to do’s en afspraken en spreidde ze onder Events, Priority en Tasks. Op zich vind ik het bovenaan neerzetten van mijn events wel handig, dat ga ik er denk ik wel inhouden. Maar het vakje priority? Nee, dat laat ik achterwege.

Ik koos ervoor om de pagina in vieren te delen, waardoor ik dus vier dagen op de linkerpagina heb en drie op de rechter. Het vakje wat ik vrij heb op de rechterpagina heb ik gevuld met een mini kalender en welke week het is. Dat wil ik het liefst in één oogopslag kunnen zien.

Dan nog even over de opmaak. Zoals je kan zien heb ik voor de dagen dezelfde kleuren gebruikt als die ik ook voor de regenbogen heb gebruikt. Ik heb hier en daag wat regenbogen getekend en ik plakte ook nog wat washitape. Ik vind het zo leuk geworden zo!

Het is weer eens wat anders en eerlijk gezegd is dit thema ook zo gemaakt. Ik was binnen een paar uur klaar, zo fijn! Het enige jammer vind ik wel dat de journal waar ik in werk niet lekker open blijft liggen. Vandaar dat ik ook een klemmetje heb moeten gebruiken voor de foto’s. Vaak heb ik die pas veel later nodig in mijn journal. Dat was wat vervelend met het maken, maar ik vermoed (en hoop vooral) dat dat later wel beter wordt. Ik ga het zien!

Hieronder heb ik zoals je van mij gewend bent even een lijstje gemaakt van de producten die ik heb gebruikt:

Sommige linkjes zijn affiliate linkjes. Dat houdt in dat ik een klein percentage krijg als je via deze link een aankoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top