Crazy Cat Lady Tag

Ik heb al heel lang geen tag meer gedaan en het leek mij wel leuk om dat weer te doen! Ik wist alleen niet welke, want er zijn er zoveel. Toen herinnerde ik mij de Crazy Cat Lady Tag op Hester’s blog. Die wilde ik toen al een keer overnemen, maar om de een of andere reden heb ik dat toen niet gedaan. Dus hierbij de tag over mij als katliefhebbend persoon! :)

Schattigste foto van je kat

Nou dat is dan toch toen hij nog een kleine, snoezige Damon was. Ik kreeg hem toen hij acht weekjes was. Hij was zo schattig en echt super lief! ^^ Hij was wel wat bangig en durfde niet (zoals Dexter wel deed) lekker bij je te zitten. Daarentegen knuffelde hij wel graag met zijn maatje Dexter. Ze sliepen vaak tegen elkaar aan, zo super lief! De onderstaande foto kon ik dan ook niet anders als schattigste foto van Damon bestempelen.

Damon & Dexter

Bijzondere eigenschappen

Damon en bijzondere eigenschappen. Hmm, waar zal ik eens beginnen? Hij heeft er nogal wat. Ik weet niet of alle eigenschappen even bijzonder zijn; misschien hoort het wel gewoon bij het kat-zijn, maar dat kan ik niet zeker weten. Ik heb het nog nooit kunnen vragen. Maar goed, komen ze: hij heeft een goede biologische klok. Als mijn wekker niet op tijd af gaat, dan gaat hij net zo lang vervelend toen totdat we uit bed komen en hem te eten geven. Zo gaat ‘ie op je springen, met zijn poot op mijn telefoon tikken (in de hoop dat de wekker dan afgaat) en gaat ‘ie met allerlei (geluidmakende!) dingen lopen spelen.

Hij heeft een obsessie met dozen, hij eigent ze gewoon toe. Hij springt erin, gaat erin krabben, maakt de doos helemaal kapot en ligt er ook bijna alleen maar in. Daarnaast begint ‘ie (nog even over die biologische klok) ‘s avonds om half 10 al te miauwen en aandacht te vragen, net zo lang tot we hem weer eten geven. Ook miauwt ‘ie soms net zo lang totdat we naar bed gaan. Het is een echt gezelschapsbeest, want waar ik ben, daar is hij ook. Zitten we overdag in de woonkamer? Meneer ligt op de poef, of bij mijn voeten op de bank, of op de stoel onder de tafel. Op warme dagen ligt ‘ie ook vaak op de grond te chillen of op tafel. Maar hij is altijd in de buurt. Als we in de slaapkamer zijn, dan ligt hij ook vaak op bed of voor het raam. Als hij trouwens voor het raam zit, dan zit ‘ie te piepen naar alle vogels die hij ziet. Als hij dan denkt dat zo’n vogel hem ook kan zien, dan duikt ‘ie snel weg. Het piepende geluid hebben we een keer vastgelegd op camera, trouwens.

Dat was het weer even voor vandaag, haha. Hij heeft echt nog wel meer bijzondere eigenschappen, maar het zijn er toch iets te veel voor deze tag. :P

Omschrijf het geluid dat je kat maakt

Oei, ik vind het lastig om geluiden te omschrijven. Maar het meest voor de handliggende geluid wat Damon maakt is gewoon: miauw, of mauwww, of èh. En zoals je hierboven in het filmpje al zag maakt hij een bijzonder apart geluid als hij iets vogelachtigs ziet. Ik kan het echt niet omschrijven. Een soort kehh-eh-eh-eh. En natuurlijk als ‘ie de deken aan het melken is (nog zo’n bijzonder eigenschap): prrrrrr. ♥

Koosnaam

Ik noem hem vaak meneer. Ik heb geen idee hoe ik erop gekomen ben, maar het klinkt gewoon grappig, haha. Verder heeft ‘ie niet echt koosnamen, moet ik zeggen. Hij luistert er toch niet naar. We hebben wel een soort lokroep voor Damon waar hij op reageert. Dan hebben we meteen zijn aandacht. Het is geen klakgeluidje wat je maakt met je mond, ook niet echt een piepgeluid, maar een soort psst-geluidje. Zo lastig om in woorden uit te leggen, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, haha. Verder geen koosnamen dus.

Bekentenis

Ik moet bekennen dat ik (volgens mij net als iedere crazy cat lady) tegen Damon praat. Hij reageert dan niet, maar toch praat ik tegen hem. Ik geef ‘m vaak de schuld van dingen waar hij geen schuldige van kan zijn, zoals het weer. Ook verzin ik vaak liedjes die over hem gaan. Of naja, eigenlijk zeg ik zijn naam op een bepaald deuntje van een liedje, haha. Zoals het introliedje van Game of Thrones, dan zing ik dus: “Damon, Damon-Damon, Damon-Damon” etc. Of het Justin Bieber’s liedje Baby. Dan vervang ik baby gewoon voor Damon: “Damon, Damon, Damon, ohhh.”. Ja, heel fout, I know, maar zo leuk!

Damon-en-Roze-nagellak

Goede tip voor andere crazy cat ladies

Oei, een goede tip? Da’s lastig. Ik zou zeggen: knuffelen! Vooral als ze nog zo klein en schattig zijn. Ze worden zo snel groot. Maar ook dan zijn ze natuurlijk nog schattig. Oh en nog een tip voor andere ladies is lekker van ze genieten. Elke minuut van je crazy little furry friend, want dat verdienen ze wel. ^^ Ze zijn er altijd voor je, dus geniet van de aandacht.

Wat voor kat zou jij zijn?

Als ik mijn kat zo zie… Oh wat een luilak is dat! Hij heeft echt een luizenleventje. Lekker de hele dag slapen, af en toe zo zijn momenten hebben en als een gek door het huis rennen, even wat eten, iets drinken en weer chillen. Ja, ik zou zeker net zo’n kat zijn als Damon. Een heerlijk luie dondersteen.

Leukste kattenwebsite

Om eerlijk te zijn bekijk ik niet echt kattenwebsite. Is dat gek? Ik zoek de sites niet zelf op, maar ik kom af en toe op Facebook, Instagram en YouTube foto’s/filmpjes van katten tegen. Vooral het Instagram-account van BeautyLab/Serena’s katten Coco en Clarence (@goldenkittehs). Zo lief! ^^

Damon is jarig! ♥ Lekker ondeugend

Beste kattengif

Ik vond er twee die ik erg grappig vond. Het is dezelfde kat in twee gifjes (bewegende plaatjes).

Cat gif

Hahaha, de woorden die ik hierbij hoor zijn “omg, omg, omg!” Alsof de kat niet op het bed mocht, betrapt is en nu snel van het bed glipt, haha.

Where is it?! Cat gif

En deze: “Where is it, where is it?!?”. Precies mijn reactie als ik mijn telefoon kwijt ben trouwens, haha. Er zijn trouwens nog wel meer kattengifjes online te vinden, maar ik ben ook gek op kattenfilmpjes kijken. Katten zijn gewoon zo leuk. Ze hebben allemaal zo hun aparte streken en hun eigen persoonlijkheid. Het zijn net mensen.

Zo, haha, dat was de tag! Iedereen die de tag leuk vindt en zelf ook een kat heeft, mag de tag natuurlijk gerust overnemen. :)

Heb jij zelf een kat waar je super gek op bent? Of ben je juist meer een Crazy Dog Lady? 

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Haha, al die eigenschappen: zo herkenbaar! Je merkt ook heel erg aan mijn kat dat ‘ie last heeft van de warmte (hij is zwart en super fluffy), dan gaat ‘ie op de koude keukenvloer liggen. Is trouwens altijd zo leuk om ‘m weer te zien als we terugkomen van vakantie, haha.

  2. Ik ben ook een echte crazy cat lady. Mijn Poezel ligt momenteel overal en nergens languit op het laminaat ivm de hitte, maar gisteren heeft ze ook al een tuinstoel geclaimd, hahaha. Heerlijk die beessies :)

  3. Leuk om te lezen! Ik heb sinds kort twee kittens, en ik geniet er inderdaad intens van! Ben ook echt een crazy cat lady :3