Creatief zijn

Creatief zijn

Ik schreef er al over in de post over mijn doelen voor 2019: ik wil creatiever zijn. Dit had ik natuurlijk al eerder als doel opgeschreven en vorige maand ben ik dan ook begonnen met weer te tekenen. Ik had van de opleiding Grafisch Vormgeven nog heel veel spullen over: markers, tekenblokken, potloden, markerpapier, etc. etc. Op een rustige, relaxte zondag heb ik dat er eens bij gepakt en ben ik in de weer gegaan.

Ik heb twee plaatjes van Pinterest gepakt als inspiratie en ben ze gaan natekenen met potlood. Toen heb ik ze getekend met fineliners en daarna heb ik ze ingekleurd met Promarkers. Of nou ja, ze heetten toen nog Letraset Tria markers, maar ze zijn tegenwoordig bekend als Promarkers van Winsor & Newton. Ik kan merken dat de markers niet meer de nieuwste zijn, want de kleurintensiteit is niet hetzelfde. Ook moet ik er weer inkomen (het zijn natuurlijk alcoholmarkers) en moet ik weer leren omgaan met de markers. Toch ben ik uiteindelijk blij met het resultaat van beide tekeningen! Ik moet nog oefenen met handen tekenen, zoals je kan zien…

Origineel – bron
Nagetekend
Origineel – bron
Nagetekend

Na het natekenen wilde ik weer wat maken, maar dan zelf en niet nagetekend van iemand anders. Ik besloot mijn character van Destiny 2 na te tekenen. Dat was ook nog eens een goede uitdaging! Ik ging ook hier weer eerst met potlood aan de slag, daarna met fineliners en toen met de markers. Ik heb niet alle kleuren van de markers (helaas), maar ik ben wel blij met het resultaat. Toch zie je ook hier weer: ik moet écht oefenen met handen tekenen haha.

Origineel – Destiny 2 Warlock
Nagetekend

Dit beviel me wel! Ik ga dit vaker doen. Zoals ik ook afgelopen dinsdag al zei in de post met mijn doelen voor 2019, wil ik graag een art journal maken. Daar kan ik dan meer van dit soort dingen kwijt. Nu heb ik deze drie tekeningen op losse blaadjes en liggen ze een beetje in de lade, maar in een art journal zit alles bij elkaar in een boekje. Dat kan je dan ook leuk doorbladeren. Eén van mijn tekeningen heb ik wel in mijn bullet journal geplakt, op de cover van februari. De andere ligt nu in de la, maar ik zit eraan te denken deze dan in de art journal te plakken. De Destiny 2 tekening is te groot voor mijn art journal die ik in gedachten heb, dus ik laat die wel in een map zitten.

Ben jij creatief? En wat doe je dan vooral?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top