Crosstrainer

Vorige week kwamen mijn vriend en ik op een briljant idee. Echt, het meest briljante idee van het jaar, ahum! (sarcasme). We hebben een crosstrainer aangeschaft via Marktplaats. Op zich is daar niets mis mee, behalve het zelf meenemen naar huis. Ik wil al een tijdje iets van een fitnessapparaat, want zoals je misschien weet vind ik het fijn om thuis te sporten. Vorige week woensdag zaten we op Marktplaats te kijken en kwamen we een goede deal tegen: 30 euro voor een crosstrainer die er nog prima uitziet. Precies iets wat we willen! We konden hem de volgende dag ophalen en dat is wat we deden.

Ze wonen vlakbij, ongeveer een kilometertje van ons huis vandaan. Lopend was dat prima te doen. De oude eigenaren van de crosstrainer wonen op de eerste verdieping, geen lift, dus het begon al met een trap naar beneden. Dat ging nog wel goed, omdat het één rechte trap naar beneden is. Eenmaal buiten konden we de crosstrainer een stukje op zijn wieltjes laten rijden, maar eigenlijk hebben we hem grotendeels opgetild naar huis gebracht. Eenmaal voor de voordeur werd het pas echt lastig.

Wij wonen op de derde verdieping en hebben een smalle trap die draait. Eerste trap is een lange, rechte trap, daarna een klein trapje, een bochtje, nog een klein trapje, nog een bochtje, etc. Het eerste stuk omhoog ging dus prima, maar vanaf het eerste bochtje werd het zo lastig! We moeten echt wringen en duwen en trekken… Op een gegeven moment stond ‘ie gewoon vast! Geen kant meer op te krijgen. Mijn vriend zijn kracht en de mijne verdwenen ook elke keer een beetje meer. Dus wat hebben we toen gedaan? Mijn vriend ging naar de berging, pakte gereedschap en begon met het uit elkaar halen van de crosstrainer. In ieder geval die stangen werden er vanaf gehaald. Die kwamen dan niet meer tegen het plafond aan! Dit ging alweer veel beter en we kregen hem uiteindelijk boven. De rest van de donderdag bleef hij in het midden van de woonkamer staan, omdat we gewoon echt niet meer konden. Op vrijdag besloten we het in de avond nog een laatste keer te proberen om de crosstrainer nog een trap omhoog te krijgen, namelijk naar de slaapkamer. Ook dit is weer gelukt, het was tenslotte maar één trap (wel een lastige). Die vrijdag ontdekte ik trouwens bij het omkleden echt super veel blauwe plekken van het sjouwen, trekken en duwen van de crosstrainer. Dat ding had me al helemaal gesloopt! En niet eens op de manier zoals het moet…

Afgelopen zaterdag erna heb ik mijn eerste crosstrainer work-out gedaan. Inmiddels heb ik de crosstrainer al vier keer gebruikt en ik kan zeggen dat het ‘t uiteindelijk wel allemaal waard geweest is. Want het is een fijn ding, en dat voor maar 30 euro!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *