Damon is jarig! ♥

Voor als je mij nog niet zo lang volgt: ik heb een kat genaamd Damon en vandaag is hij jarig! Hij is twee jaar geworden. Helaas trakteert hij niet op taart, maar we hebben hem wel even flink verwend. Vandaag leek het mij leuk om wat foto’s van de kleine pluizenbol te delen. Want als ik geen genoeg kan krijgen van kijken naar kattenfoto’s/-filmpjes, dan kunnen jullie ‘t vast ook niet. :)

Damon is jarig! ♥ Blauwe ogen en snorharen

Kijk die blauwe oogjes! En die snorharen! ♥

Ik kreeg Damon bijna twee jaar geleden van mijn ouders voor het behalen van mijn HBO diploma. Hij was super klein en schattig en zacht en lief en en en… awhh.. Ik had al een kitten gekregen (Dexter) van mijn vriend voor het behalen van mijn diploma, maar ik wilde graag een vriendje voor hem. En toen kwam Damon dus.

Damon is jarig! ♥

Nog meer snorhaartjes. Hij kijkt trouwens heel aandachtig naar het kabeltje die je om je pols kan doen, zodat je camera niet valt…

Dus toen we Damon net hadden was het in het begin wel even spannend of dat goed zou gaan met Dexter erbij. Maar ze stoeiden een nachtje, even zien wie de sterkste is, wie het ‘t langste kan uithouden, en toen dat bepaald was ging het goed. De twee likten elkaar schoon en lagen tegen elkaar aan lekker te slapen. Het waren echte maatjes. ♥

Damon is jarig! ♥ Fluffy staart

Fluffinessss. ♥ 

In het begin ging ik elk weekend met de kitten van mijn ouders huis naar mijn vriend zijn huis. Ik wilde zelf voor de kittens zorgen en mijn ouders zo min mogelijk tot last zijn met de beestjes. Ik mocht namelijk eigenlijk pas een kat als ik op mezelf ging, maar ik kreeg dus spontaan Dexter als cadeau. Tja, zelfs mijn moeder kon zijn cuteness niet weerstaan haha. :) Dus vandaar deze regeling. De poesjes vonden het helemaal niet erg, ze waren het op een gegeven moment gewend.

Damon is jarig! ♥ Lekker ondeugend

En toen viel hij het kabeltje dus aan. Hij is zo’n ondeugd! Maar wel een schattige ondeugd. Damon houdt er trouwens ook van om met veertjes te spelen. Dan neemt ‘ie ‘m in zijn bek en gaat schudden, oh ja, alsof het een echt vogeltje is die ‘ie wil.. eh, ja, vermoorden. 

Toen gingen we verhuizen van Culemborg naar Rotterdam en daarna naar Vlaardingen. Daar hadden we een tuin waar de katjes naar buiten konden. Oh wat vonden ze dat leuk! Dexter vond dat zelfs wel erg leuk en die kregen we dus niet meer binnen. Eenmaal binnen kon Dexter niet stoppen met miauwen en ging ‘ie uit frustratie zichzelf likken en bijten. Zo erg zelfs dat ‘ie kale plekken kreeg. Ach.. Dat was gewoon te zielig om te zien. Dus die hebben we in Vlaardingen achtergelaten bij een lieve vrouw die wel voor ‘m wilde zorgen. Hij kwam daar al vaak om te eten en te schuilen voor de regen, dus dat komt wel goed.

Damon is jarig! ♥ Pootjes

Lieve pootjes. ♥ We hebben Damon verwend met een zakje Catisfaction snoepjes en een zak met gedroogde ansjovisjes. Dat viel wel in de smaak! Toen ik de zak met kattensnoepjes weer terug in de plastic zak stopte waarin ik het meekreeg, ging ‘ie proberen om de plastic zak open te maken haha. 

En nu wonen we alweer zeven maanden terug Rotterdam. Damon kan niet meer naar buiten. Dat lijkt hij niet erg te vinden, maar als het zulk lekker weer is staat ‘ie toch wel even voor het raam te miauwen. Zijn energie raakt ‘ie trouwens wel lekker in huis kwijt hoor. Hij rent gewoon van de woonkamer naar de slaapkamer, jumpt op het bed en weer van het bed, rent weer terug naar de woonkamer, doet een gek sprongetje over mijn schoudertas en over rondslingerende schoenen en rent dan weer weg. Te schattig om te zien haha!

Damon is jarig! ♥ Wassen hoort er ook bij

Damon is een deel van mijn leventje en zal ik niet wegdoen, nooit. Je ziet veel mensen die een huisdier nemen en er achteraf pas achter komen dat ze er helemaal niet voor kunnen zorgen. Dat vind ik zielig, want dan dumpen ze hem gewoon weer in het asiel of buiten op straat. :( Als het kon had ik Dexter meegenomen naar dit huisje in Rotterdam, maar ik wist dat hij ongelukkig zou zijn en dat wil ik ‘m ook niet aandoen. Ik wil natuurlijk wel dat het beestje gelukkig is. Anders ben je net zo erg als de mensen die huisdieren gewoon langs de weg dumpen: je denkt aan jezelf in plaats van aan het dier.

Goed, even terug naar het onderwerp: Damon is twee jaartjes jong! De tijd gaat zo snel voorbij. Nog even en dan ben je ook alweer twee jaar mijn beste vriendje. Ik hoop dat je nog heel veel jaartjes in ons midden mag zijn en dat we gewoon samen vriendjes voor het leven blijven. ♥

Heb jij ook zo’n vriendje voor het leven? Welk huisdier heb je en hoe oud is ‘ie? Zet je ‘m ook zo in het zonnetje als ‘ie jarig is? 

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Haha , nog gefeliciteerd! Je hebt trouwens echt enorm veel geluk gehad dat Damon en Dexter gewoon samengingen, misschien omdat ze allebei nog klein waren. Wij hebben thuis een kater van een jaar of 4, echt een geweldig beest ‘cuz it’s so fluffffy! (half Noorse Boskat)

  2. Gefeliciteerd met Damon! Ik volg je gewoon al zo lang dat ik de posts over D&D als kittens ook heb langs zien komen, haha. Ik heb zelf sinds november een poezebeest in huis, omdat ik het toch wel erg saai was in mijn eentje (ik ben met huisdieren opgegroeid en woon nu zo’n twee jaar op mezelf, en ben sinds november vaker thuis dan het eerste jaar). Mijn fluffeh meisje heet Poezel en ik heb haar uit het asiel gehaald. Ze is ongeveer twee, en ik ben stiekem heel blij dat ik op zo’n jong beessie verliefd werd, want dat betekent dat ik haar nog heel lang bij me kan houden (ook al was een oudere kat net zo welkom geweest natuurlijk). Poezel is een echte knuffelkat en zou het liefste de hele dag lekker gekroeld worden en spelen. Yup, je merkt het, ik ben helemaal dol op dat beestje :D