Verslag Disneyland Parijs 2012 (met foto’s)

Ik ben alweer tijdje terug, maar vandaag verschijnt dan eindelijk een verslagje van mijn weekend Disney! Ik heb veel gezien en veel gedaan. Het was koud in Parijs (rond het vriespunt), maar niet zo koud als het nu is in Nederland. Het was in ieder geval heerlijk weer, want de zon scheen! Klik snel verder voor het verslag en voor (uiteraard) veel foto’s. Have fun! :)

Het Disney avontuur begint al op zaterdag 14 januari. Die dag ging ik al naar mijn beste vriendin toe. Ik bleef bij haar overnachten, omdat haar ouders ons die nacht met de auto naar de opstapplaats in Utrecht brachten. We gingen rond 10 uur al even wat slapen. Om 12 uur werden we weer wakker, kleedden ons aan en pakten de laatste dingen in. We gingen om kwart voor 1 naar Utrecht. We waren er veel te vroeg, maar dat maakte niet uit. De bus kwam toch eerder. In plaats van 5 over 2 vertrok de bus om 10 voor 2. Kwartiertje winst. ;)

Koud…
We probeerden in de bus weer te slapen, maar dat lukte mij niet. De bus stopte namelijk ook nog bij opstapplaats Rotterdam (rond 3 uur ‘s nachts) en daarna Breda (rond 4 uur ‘s nachts). Daarna stopte hij ook nog drie kwartier bij een tankstation in België, omdat de busschauffeur zich aan de wet moet houden betreft duur van rijden. Hij deed de motor uit en liet de deuren openstaan. Het werd dus koud en slapen lukte niet. Zucht… Maar na die drie kwartier reden we eindelijk door naar Frankrijk, Parijs. Toen heb ik wel even kunnen slapen.

Bijna in Disney!
Rond half 10 kwamen we in Parijs aan, bij het hotel. We konden de kamers nog niet in (pas om 3 uur ‘s middags), dus onze koffers moesten in een kluis. Uiteraard ging het weer verkeerd met de koffers in de kluis doen. ;) Maar dat werd opgelost door het hotelpersoneel. We kregen in de bus de entreekaartjes van de Disneyparken (Disneyland park en Disney studio park). Voor het hotel stopte een pendelbus die stopte voor de parken; hij kwam om de 10 minuten dus dat was goed te doen.

Cupcake
Rond half 11 liepen we het Disneyland park in. Wauw! Als eerste in het park hebben we wat gegeten, want ons ontbijt in de bus was een stukje (gesmolten) Bros. Erg lekker, maar niet vullend. ;) We kochten beide een croissantje, een warme chocomel en een cupcake. De cupcake zag er erg lekker uit! Maar als je hem dichter naar je mond bracht en een hap wilde nemen stonk hij al verschrikkelijk. Dit weerhield mij er toch niet helemaal van om er een hap van te nemen. Had ik beter niet kunnen doen, want bah! Hoe smerig!! Het glazuur bovenop was echt vies. Ik probeerde ook een hapje van de cake en ook dat smaakte helemaal nergens naar. We hebben hem beide maar weggegooid. Zonde van het geld, want hij kostte 3 euro…

‘Eng’ spookhuis
Daarna liepen we verder het park in en bezochtten we de eerste attractie: het spookhuis Phantom Manor. Heel eng vond ik het niet, omdat ik geen Frans versta en ze daar alleen Frans spraken. Stom hè? We zijn trouwens in veel attracties geweest.

Ik ben in ieder geval in de Indiana Jones achtbaan geweest. Ook in de attractie van Pirates of the Caribbean, Peter Pan, Princess Pavilion, Pinokkio, Sneeuwwitje en op de eerste verdieping van het Disneykasteel van Doornroosje. Ook hebben we op Adventure Isle rondgelopen, vlakbij de Pirates attractie.

Princess fail-ion…
De attractie Princess Pavilion is trouwens nieuw. We hebben echt bijna een uur gewacht en we hadden al zo’n voorgevoel dat we met de Disney prinsessen op de foto konden. Dus toen we eindelijk aan de beurt waren en op de foto mochten met Assepoester, waren we heel vriendelijk en lief. Ze vroeg of we het naar onze zin hadden en waar we vandaan komen. Wij natuurlijk lief antwoorden en complimenten geven. Goede indruk achterlaten, uiteraard! ;) En nadat de foto’s gemaakt zijn konden we weer gaan. That’s it. Geen foto’s met andere prinsessen. Alleen Assepoester. Snif. :(

We hebben veel foto’s gemaakt voor het Disney kasteel. Niet alleen met daglicht maar ook met schemer/in het donker. Het zijn mooie foto’s geworden! :) Ook hebben we de Disney parade ‘Once Upon a Dream’ gezien. Ik heb alles gefilmd, dus verwacht ook nog een leuk Parade filmpje.

Lekkerste smoothie!
Na de parade en het maken van de kasteel foto’s zijn we wat gaan eten. We wilden pizza! Dus gingen we op zoek naar een restaurant die pizza’s bereid. In het Disneypark zelf was het restaurant die dat bereid gesloten (geen hoogseizoen, dus er was een hoop gesloten, helaas). Dus we gingen in Disney Village kijken. Bij Planet Hollywood hebben we een heerlijke pizza besteld. Mijn beste vriendin nam er een smoothie bij en ik een vanille milkshake. Serieus, die smoothie is de lekkerste smoothie ever made. Hij was echt lekker! Aardbei en vanilleijs met verse slagroom, chocosaus en een verse aardbei. Ze heeft gesmuld! ;) haha. Mijn milkshake was ook vers bereid en smaakte ook heerlijk! In totaal waren we trouwens wel 22 euro kwijt. 15 euro voor de pizza en 7 euro voor de milkshake. Belachelijk duur… Na deze maaltijd zijn we richting hotel gegaan. We hebben nog even genoten van een ontspannende gezichtsmasker en zijn daarna om 10 uur gaan slapen. Tijd voor tien uur slaap op een zeer comfortabel bed, in plaats van een oncomtabele busstoel…

Art of Animation
De maandag begon met een stevig ontbijt. Het was zelfbediening en je kon alles pakken wat je wilde, zoveel je wilde. Ik koos twee croissantjes, een boterham, stukje stokbrood, fruit en een glas verse jus d’orange. Met een gevulde maag gingen we terug naar onze kamer en pakten we onze koffers in. We moesten direct uitchecken. De koffers konden al in de bus. Om 10 uur precies waren we bij het Disney studio park. Daar zijn we als eerste naar The art of Disney Animation geweest. Super leuk om te zien hoe animatie door de jaren heen veranderd is. We wilden hierna naar Animagique. Toen we daar in de zaal zaten en de show nét begonnen was, werd er omgeroepen dat er iets fout is gegaan. Dus de show ging niet door. Ehh..? Naja… Dan maar een andere attractie.

Leukste attractie
We zijn in de achtbaan van Finding Nemo geweest: Crush’s Coaster. Dat is echt dé leukste achtbaan! Echt waar! Ik vond het super leuk. Hij gaat snel en draait veel en whaa, hij is gewoon leuk. ;) We zijn in nog meer attracties geweest, waaronder: CinéMagique, Tower of Terror en Rock ‘n’ Roller Coaster met muziek van Aerosmith. Deze had trouwens technische mankementen en ging uiteindelijk toch niet rijden. Dus echt in de achtbaan zijn we niet geweest, maar we stonden wel in de rij.

Tower of Terror
De Tower of Terror. Tja… Serieus. Nooit. Meer. NOOIT! Whaaa.. Wat een attractie. Serieus. Eng, echt waar. Ik gilde de longen uit mijn lijf. Vreselijk. Voor degenen die nog niet weten wat de Tower of Terror is: in deze attractie zit je in een lift. Hij gaat heel langzaam omhoog en (je voelt hem al aankomen) dan dondert hij kei en KEIHARD naar beneden. Eerst is het nog niet met zo’n hoge snelheid, maar op een gegeven moment gaat hij helemaal omhoog. De deuren gaan open en je kan over het park kijken. Daarna…. valt hij. KEIHARD naar beneden. Je voelt jezelf dan van de bank afkomen en je tas (die je tussen je benen moest houden) voel je ook omhoog komen. Ik stond echt doodsangsten uit. Er is een foto gemaakt en deze hebben we wel gekocht. Hij is namelijk echt grappig. Je ziet ons verschrikte hoofd, haha, geniaal! Maar echt, ik ga daar nooit meer in…

Tweede keer Crush’s Coaster
Onze ‘lunch’/vervroegd avondeten (rond half 3/3 uur) was bij een soort van McDonald’s. We kochten een menu van 12 euro. Het menu bevatte frietjes, een cheeseburger, een halve liter fanta en een Magnum caramel ijsje. Yummm! We hebben gesmuld, want dit was ons eerste eten en drinken sinds het ontbijt. Toen we weer gevuld zaten gingen we nog één keer in Crush’s Coaster, omdat we deze beide echt leuk vonden. Maar ik kon wel merken dat ik nét gegeten heb, hehe. :’) Ondanks dat was het ook de tweede keer weer leuk!

Disney films
Hierna gingen we weer richting hotel. We vertrokken om kwart voor 5. We wilden een beetje op tijd bij de bus zijn zodat we een beter plekje konden bemachtigen dan op de heenreis. De busreis terug verliep goed. We hebben twee Disney films gekeken, eerst De kleine Zeemeermin en daarna Belle en het Beest. Toevallig zijn dat de twee Disney films die mijn beste vriendin en ik de leukste vinden! :D Ik vind Belle en het Beest het leukst en Carla De kleine Zeemeermin.

 

Kou!
Het enige nadeel was dat het raampje van de buschauffeur niet meer dicht wilde. Hij moest hem opendoen om een kaartje aan te nemen bij de tolpoorten in Frankrijk, maar hij kreeg hem niet meer dicht. Blijkbaar was er iets met de zekering ofzo. We stopten een kwartiertje zodat hij ernaar kon kijken, maar helaas. Daarna stopten we in België wat langer en heeft hij het raampje provisorisch dichtgemaakt. Het was erg koud met het raampje open, maar hij stookte het gelukkig wel wat op. En met handschoenen, jas aan en een sjaal om lukte het wel.

Back in Holland
We waren om half 11 in Nederland. Eerst naar opstapplaats Breda, dan Rotterdam en daarna eindelijk in Utrecht. Dat was om half 1. De ouders van Carla haalden ons weer op. Bij haar thuis gingen we eigenlijk bijna direct weer slapen en was het Disney avontuur weer afgelopen.

Het was super leuk! Ik heb veel gezien en heel erg genoten. Als ik het zo aan het typen ben krijg ik ook echt zin om weer terug te zijn. Het was echt super. :)

 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Wat een ontzettend leuk artikel!! :D Haha ik verlang weer helemaal terug naar dat weekend haha. Super!!!!! Maar laat je leuke shirtje ook eens zien! :D <3 lieve poesje. hehe

    1. ♥ ♥ :D Disneyyyy! haha
      Owja, dat shirtje ben ik vergeten erin te zetten. Ach ik maak nog een post waarin het filmpje komt, dus dan kan ik hem er nog ff in zetten. ^^

  2. 7 euro voor een milkshake dat is wel heel erg duur. Gelukkig heeft het lekker gesmaakt. Het zal zeker wel een grote beker milkshake zijn geweest. Hier kun je kiezen uit formaten klein medium, en groot.