Doelen voor 2016

Weer een nieuw jaar. 2016. Twee-duizend-zestien. Wat vliegt de tijd! Dit jaar hebben we een schrikkeljaar, wat inhoudt dat we een dag extra hebben dit jaar. (Van die plaatjes met 365 dagen die gedeeld werden toen het 00:07 was? Mensen, doe je research.) Ik ben eigenlijk nooit zo van het doelen stellen, maar ik weet dat veel mensen het doen. Sommigen maken een lijstje, anderen maken een vision board. Op die manier heb je je doelen ‘uitgesproken’ en leef je er onbewust toch naartoe. Dat wilde ik eigenlijk ook wel. Wat je daarvoor moet doen is natuurlijk eerst duidelijk hebben wat je doelen zijn. Ik heb daar de eerste dagen van 2016 over na zitten denken. Wat wil ik dit jaar nou bereiken? Er zijn toch een aantal dingen die me te binnen schoten, dus het leek mij wel gepast om deze hier op mijn weblog met jullie te delen. Mijn doelen voor 2016:

  • sporten / gezond eten
  • sparen
  • beter worden / doorgroeien in mijn werk
  • meer met make-up doen
  • meer aandacht aan mijn blog besteden
  • kieskeuriger zijn
  • minder zorgen maken
  • verhuizen

Sommige spreken voor zich, maar ik zal ze toch even toelichten, omdat ze niet allemaal even duidelijk zijn.

Back in shape week 2, 3, 4

Sporten / gezond eten

Deze is eigenlijk wel duidelijk. Toch is een toelichting wel handig, want je zult denken: maar Belinda, je bent toch al flink wat kilo’s kwijtgeraakt? Dat klopt, maar ondanks dat, of juist daardoor wil ik nog steeds sporten en gezond eten. Ik vind het erg prettig om te sporten. Ik kan zo lekker mijn hoofd legen van sporten, het ontspant mij. Misschien niet in eerste instantie, omdat ik toch niet altijd zin heb, maar als ik eenmaal gesport heb voelt het erg prettig. Gezond eten hoort daar ook bij. Ik kan wel sporten, maar als ik mijn lichaam alsnog elke dag vol stop met ongezonde dingen, schiet ik er niks mee op. In 2016 ga ik gewoon door waar ik in 2015 mee begonnen ben: drie keer in de week sporten, gezond eten doordeweeks en snacken mag ik in het weekend.

Sparen

Ook op het lijstje met doelen voor 2016: sparen. De laatste maanden van 2015 heb ik toch wel aardig wat dingen gedaan en geld uitgegeven. Er is al ik denk twee á drie maanden niks meer op mijn spaarrekening bijgeschreven. Dus 2016 staat in het teken van sparen. Er zijn een aantal spaardoelen, waaronder voor ons nieuwe huis (zie mijn laatste doel: verhuizen). Ook wil ik graag een keer samen met Tom op een echte vakantie. Dat wordt spaardoel nummer twee.

Beter worden / doorgroeien in mijn werk

Misschien dat ik er nog een apart artikeltje over schrijf, maar ik heb promotie gemaakt op het werk. Drie jaar geleden begon ik bij GDCC als call agent, daarna werd ik Translations Coordinator, Agent Evaluator en mocht ik de teamleiders op de vloer helpen als Assisting TL. Sinds 1 december ben ik QC Coordinator. Dat houdt in dat ik de Agent Evaluators aanstuur en daar verantwoordelijk voor ben. Ik werk daarnaast ook aan de websites van het bedrijf. Ik had nooit durven dromen dat ik zo zou doorgroeien in het bedrijf waar ik drie jaar geleden begonnen ben, toen puur omdat ik nergens anders aangenomen werd en er tóch rekeningen betaald moesten worden. Ik vind het erg leuk dat mij zo’n kans gegeven wordt en ondanks dat ik nog lerende ben in de taken die ik moet doen, vind ik het nu al leuk. Een doel voor 2016 is dan ook alles leren wat er te leren valt en mezelf verbeteren op werkgebied. Doorgroeien is eigenlijk al aardig gelukt de afgelopen tijd, maar doorgroeien betekent niet alleen in functies, maar ook qua persoonlijkheid.

GDCC

Meer met make-up doen

Ik heb een la vol met make-up, maar doordeweeks grijp ik toch snel naar een basic make-up. Ik wil zo veel meer kunnen met make-up. Mooie ooglooks, felle lippen, nail arts, nepwimpers, etc. Ik stel mezelf als doel om wat vaker dingen te proberen, om een middagje of avondje te spelen met make-up. Ik ga ook altijd voor een veilig make-upje als ik de deur uitga. Ja mijn nagels kunnen wel felgekleurd zijn, maar felle lippen? Of een donkere ooglook? Dat doe ik niet zo snel. Ik moet meer durven met make-up en gewoon de deur uitgaan. Ook met nagels mag ik van mezelf weer wat meer mee doen. Ik vond nail arts vroeger zo leuk, maar tegenwoordig maak ik er geen tijd meer voor. Dat worden mijn doelen op make-up gebied: meer proberen, meer durven en meer doen.

Meer aandacht aan mijn blog besteden

Je hebt het misschien al gemerkt, de laatste tijd ben ik inactief geweest op mijn blog. Ik wil dit op mijn lijstje van doelen voor 2016 toevoegen. Ik wil het toch weer proberen op te pakken, wat actiever zijn op mijn blog. Ik zal proberen om één keer in de week een artikel te schrijven. En ik ga mezelf niet limiteren met een onderwerp. Gewoon, waar ik zin in heb! Zoals nu, het kan dus een persoonlijk artikeltje zijn, maar ook een shoplog, of een make-up look die ik net uitgeprobeerd heb. Ik noem maar wat! Ideeën voor artikelen kan je altijd achterlaten bij de comments, dat vind ik alleen maar leuk om te horen. Bij meer aandacht aan mijn blog besteden hoort ook mijn YouTube kanaal. Die is net zoals mijn blog helemaal niet actief. Dus net zoals mijn blog, wil ik proberen om daar weer wat meer leven in te krijgen.

Kieskeuriger zijn / opruimen

Het lijstje met doelen voor 2016 bevat ook kieskeuriger zijn en opruimen. Dit is een doel die van toepassing is op een aantal gebieden. Ten eerste: make-up. Ik trek mijn la open en er ligt zoveel in! Ik heb een aantal oogschaduw palettes in zitten die ik nooit pak. Ik grijp altijd weer naar mijn Naked 3 palette van Urban Decay. Zo zonde! Het waren misschien goedkope palettes, maar ondanks dat ligt het er wel weer. Ik pak het niet. Ik moet dus, óf vaker de palettes pakken (wat ik misschien ga doen met mijn doel om meer met make-up te doen), óf ik moet opruimen. Ook wil ik kieskeuriger zijn. Heb ik dit palette echt nodig? Is het iets wat ik echt nog niet heb in mijn stash? Dit geldt ook voor kleding, spullen in het huis: heb ik het echt nodig? Is het het waard? Dit is ook weer een doel die mij helpt met mijn spaardoel: alles wat ik niet koop omdat ik het toch niet echt nodig heb, bespaar ik weer. Handig!

Makeup Hoekje

Minder zorgen maken

Eerlijk? Ik kan best een stresskip zijn. Dat is vaak helemaal niet nodig! Ik moet mij minder druk maken om dingen. Sommige dingen moet ik gewoon loslaten. Niet te veel over nadenken. Dit is best lastig, omdat dit echt een slechte eigenschap van mezelf is. Ik denk al gauw van: “Wat als..”, “ja maar..”, “maar dan..”, “straks gebeurt er..” etc. En vaak komt het toch allemaal goed. Heb ik mij voor niks zo zitten opwinden. Zo zonde van mijn energie en mijn tijd! Ik moet zeggen dat het al wel minder is dan vroeger, toen kon ik het nog erger. Als ik het doorheb dat ik mij druk aan het maken ben, ga ik mezelf aanspreken en zeggen: “Nee, dit is niet nodig! Alles komt goed”. Als ik dit als een soort mantra herhaal, komt het vast goed. Heeft er iemand nog tips voor mij om dit minder te doen? Minder stressen?

Verhuizen

En als laatste op mijn lijstje met doelen voor 2016: verhuizen. Misschien heb ik het er al over gehad, maar wat ik dit jaar wil doen is verhuizen. Als het goed is gaat dat dit jaar ook gebeuren. Wij staan op de wachtlijst om hier in de buurt weer een nieuwe huurwoning te krijgen. We moeten alleen wachten totdat er huizen beschikbaar komen. Als dat zo ver is, krijgen jullie daar natuurlijk wel een artikel over te lezen. Met verhuizen komt natuurlijk ook weer het uitzoeken van spullen. Dit kan ik weer mooi combineren met mijn doel om kieskeuriger te zijn en op te ruimen.

Dat waren mijn doelen voor 2016. Het zijn er een hoop. Sommige doelen voor 2016 zijn doelen die ik onbewust al een tijdje uitvoer, maar waar ik nu meer aandacht aan wil besteden (zoals bijvoorbeeld het minder stressen, sparen). Ik ga ervoor om de meeste doelen tot een succes te brengen. Er zal vast over bijna alles wel weer een artikel verschijnen op mijn blog, als een update hoe het daar nu mee gaat. Het verhuizen, spelen met make-up, kieskeuriger zijn, sparen, etc. Zoals gezegd: mocht je nog ideeën hebben voor artikelen, laat ze dan achter bij de comments, en je tips wat betreft minder stressen zijn ook altijd welkom!

Wat zijn jouw doelen voor 2016? Heb je daar al over nagedacht? Hoe heb jij deze uitgewerkt, in een lijstje zoals ik of maak je een vision board?

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *