Doelen voor 2018

Doelen voor 2018

Happy New Year! Het jaar is echt voorbij gevlogen. We zitten alweer in 2018! Tweeduizend achttien. Bizar hoe snel de tijd vliegt, want voor mijn gevoel is het pas mei 2017. Maar hier zijn we weer, een nieuw jaar en zoals elk jaar aan het begin van het jaar stel ik een aantal doelen voor 2018 op. Ik kijk eerst even terug op de doelen die ik voor mezelf gesteld heb aan het begin van 2017. Heb ik ze allemaal volbracht? Let’s see wat er allemaal op mijn doelenlijstje voor 2017 stond:

 • Gezond blijven
 • Niet meer stressen
 • Leuke dingen doen
 • Sparen

Nou, gezond blijven is op zich wel gelukt. Ik heb gedurende het jaar door wel gesport. Niet met erg veel regelmaat moet ik zeggen… Soms sportte ik maanden niet, en dan ging ik weer full on aan de slag en sportte ik elke dag. Daar kan dus wel wat veranderen! Niet meer stressen is niet echt gelukt. Ik zei nog dat het best een pittige is en dat is het ook. Ik stress nog steeds, maar ik merk wel dat het iets minder is geworden. Ik kan nog steeds om dingen stressen hoor of me erg druk maken, maar dat zit gewoon in mij. Leuke dingen doen is een doel die zeker behaald is. Sparen dan weer niet zo. Het eerste deel van het jaar heb ik goed gespaard, maar vanaf juli heb ik niets meer op mijn spaarrekening gezet en er juist alleen maar dingen afgehaald. Dus die spaarrekening moet ik in het nieuwe jaar weer even lekker gaan spekken.

En dan nu naar de doelen voor 2018 die ik heb opgesteld. Daaronder zal ik elk doel nog even kort toelichten.

 • Positief denken
 • Ontspannen
 • Vaker ‘nee’ zeggen
 • Leuke dingen doen
 • Bulletjournaling
 • Sporten en gezond eten
 • Meer lezen

Positief denken

Ik ben iemand die zich erg druk kan maken en vaak negatief denkt. Dit wil ik veranderen. Ik wil positiever zijn en niet meer uitgaan van het ergste. Ik heb nog geen idee hoe ik dit ga bereiken. Als iemand hier tips voor mij heeft, dan zou ik dat zeer waarderen! Ik moet nog een plan gaan maken van hoe ik dit wil gaan bereiken. Zijn er niet podcasts waarin zoiets wordt aangekaart? Ik wil mij ook niet meer zo druk maken en doordat ik positiever ga denken, zal dat ook minder worden.

Ontspannen

De baan die ik heb is best stressvol. Ik werk fulltime en heb dus doordeweeks niet veel vrije tijd, behalve de uurtjes na het werk. Dus alle leuke dingen plan ik in het weekend. Vaak plan ik beide dagen vol en heb ik in the end geen tijd meer om ook nog te ontspannen en bij te komen van het werk. Daar wil ik wat aan gaan doen, namelijk niet meer mijn weekenden propvol plannen. Ik wil minimaal 1 dag rust en niets ingepland hebben. Op die dag kan ik even lekker niks doen, ontspannen met een serie of een goed boek. Ook wil ik weer wat vaker naar de sauna, want dat vind ik (zoals je misschien al weet) ook heerlijk ontspannend!

Vaker ‘nee’ zeggen

Dit heeft indirect ook met het ontspannen te maken. Ik zeg al snel ‘ja’ tegen dingen waarvan ik eigenlijk ‘nee’ moet zeggen, om verschillende redenen. Ten eerste omdat ik mijn weekend anders te vol plan, ten tweede omdat het misschien financieel niet uitkomt en ten derde omdat het mijn leven overhoop gooit (werkgerelateerd). Dus, ‘nee’ wordt het woordje wat ik wat vaker ga zeggen dit jaar. Ik moet voor mezelf opkomen, want als ik het niet doe, wie doet het dan wel?

Leuke dingen doen

Dit doel blijft eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Nog steeds wil ik leuke dingen doen met vriendinnen en mijn lieve vriend. Bioscoop, drankjes doen, uitgaan, dansen, bowlen, poolen, uiteten, gamen, films kijken, series kijken, chillen, kletsen, noem het maar op! Ik wil tijd maken voor de mensen waar ik om geef. Dit probeer ik al zo veel mogelijk te doen en dat wil ik ook dit jaar weer blijven doen. <3

Bulletjournaling

Als je mij volgt op Instagram heb je het misschien wel eens voorbij zien komen: sinds september vorig jaar houd ik een bulletjournal bij. Ik vind dit zo leuk om te doen! Het staat nog op mijn lijstje met artikelen die ik wil schrijven in het nieuwe jaar. Don’t worry, die komt er echt aan! In het kort is een bulletjournal een soort planner/agenda/dagboek. Ik wil daar dit jaar meer mee bezig zijn. Ik maak al elke maand een nieuwe maandoverzicht en nieuwe weekoverzichten, maar ik update ‘m niet elke dag. Dat wil ik wel gaan doen. Het geeft me rust en het ontspant mij ook om er lekker in te doodlen.

Sporten en gezond eten

Deze is ook weer een bekende van vorig jaar en ook dit jaar staat hij in het lijstje met doelen voor 2018. In december ben ik begonnen met drie keer in de week te sporten en tot nu toe houd ik dat goed vol. Dit wil ik blijven volhouden voor de rest van het jaar. Ik zal ongetwijfeld af en toe een workout overslaan, maar mijn doel is om daar niet te erg mee te zitten en het juist weer zo snel mogelijk op te pakken. Ik heb geen doel om af te vallen, maar juist om wat lekkerder in mijn vel te zitten. Ik merk dat als ik niet sport, dat ik dan juist lui word en juist dan niet lekker in mijn vel zit. Sporten werkt ook ontspannend, al zou je dat niet zeggen. Maar het gevoel wat je krijgt als je eenmaal klaar bent met je workout, gedoucht en wel bent, is zo fijn! Een voldaan gevoel. Heerlijk! Ook gezond eten is een doel die ik heb gesteld voor komend jaar. Ik moet zeggen dat ik helemaal niet gezond heb gegeten in de laatste maanden van het jaar. Ik at veel te veel chocola, koekjes, snoep en chips. Dat wil ik wel even flink gaan minderen. Ik schrap het niet volledig uit mijn leven, maar beperk het tot een minimum. Af en toe een chocolaatje, koekje of snoepje mag. Maar niet meer zo veel als eerst.

Meer lezen

En het laatste doel op het lijstje doelen voor 2018 is meer lezen. Ik ben lid van de bibliotheek, maar heb al sinds de zomervakantie geen boeken meer geleend of gelezen. Oeps! Zonde van het geld ook, dus het is tijd om dat te veranderen. Ik wil elke maand minstens één boek lezen, liefst meer natuurlijk. Ik moet er ook meer tijd voor maken, want ik vind het heerlijk om te lezen. Lekker op de bank, met een dekentje, goed boek erbij en een theetje (die koud wordt omdat het boek veel te interessant is). Na het typen van dit bericht trek ik mijn schoenen aan en ga ik naar de bibliotheek toe om een boek te lenen. Ik maak er meteen werk van.

Zo, dat waren al mijn doelen voor 2018. De meeste gaan mij lukken, dat weet ik zeker! Sommige worden lastig, maar ik ga er mijn best voor doen. Ik sluit deze blogpost af met een quote, eentje die mij en hopelijk ook jou inspireert om je doelen voor 2018 te behalen:

“Dreams don’t work unless you do”

Bron foto’s: Pinterest & Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top