Doelen voor 2019

Doelen voor 2019

Ik ben misschien een beetje laat om een blogpost te wijden aan mijn doelen voor 2019, terwijl de eerste maand van het jaar allang achter ons ligt en de tweede alweer bijna op de helft is. Maar toch wilde ik ze nog delen. Ik heb mijn doelen allang op papier gezet in mijn bullet journal, maar gewoon nooit met het wereldwijde web gedeeld. Dus laat ik daar maar snel mee beginnen!

2018

Allereerst moet ik even reflecteren op de doelen die ik voor 2018 had. Ben ik ze allemaal nagekomen? Dit waren ze:

 • Positief denken
 • Ontspannen
 • Vaker ‘nee’ zeggen
 • Leuke dingen doen
 • Bulletjournaling
 • Sporten en gezond eten
 • Meer lezen

Ik moet zeggen dat ik sommige wel nagekomen ben, zoals het bulletjournalen, sporten en gezond eten, vaker ‘nee’ zeggen, leuke dingen doen en ontspannen. Ik heb vorig jaar niet zo heel veel gelezen om eerlijk te zijn en positief denken, ja dat blijft gewoon een lastige! Maar ik heb wel het idee dat ik wat positiever ben dan voorheen.

2019

En nu tijd voor de doelen die ik voor 2019 heb. Hier komen ze:

 • Sporten en gezond eten
 • Bulletjournal & creatief zijn
 • Sparen
 • Niet stressen
 • Meer tijd steken in mijn blog
 • Tijd maken om te lezen

Zoals je van mij gewend bent zal ik hieronder mijn doelen nog even verder uitleggen.

Sporten en gezond eten

Eigenlijk is dit precies hetzelfde als vorig jaar. Ik heb afgelopen jaar een periode gehad dat ik niet sportte, maar dan pakte ik het gewoon weer op. Ook afgelopen maand januari heb ik niet gesport, maar nu probeer ik dat weer op te pakken. Ik maak me er tegenwoordig stukken minder druk om dan voorheen. Toen voelde ik me echt slecht als ik een workout oversloeg, maar tegenwoordig kan ik me daarbij neerleggen en ga ik gewoon weer verder met sporten. Mijn doel is om drie keer in de week te sporten. Ook qua eten probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten en af en toe te zondigen met chocola.

Bullet journal & creatief zijn

Ook deze is weer een beetje hetzelfde als vorig jaar. Ik wil aan mijn bullet journal blijven werken, maar niet alleen dat. Ik wil sowieso wat creatiever zijn. Ik zit eraan te denken om een art journal te beginnen. Ik vind het heerlijk om te tekenen en daarnaast wil ik ook graag waterverf uitproberen. Lekker een middagje creabea zijn!

Sparen

Deze stond vorig jaar niet op mijn lijstje, maar dat jaar ervoor wel. Ik wil graag weer sparen, weer wat zuiniger zijn. Ik heb niet echt een spaardoel, maar ik wil gewoon niet teveel onnodig geld uitgeven. Ik geef mezelf als doel om elke maand iets naar de spaarrekening te zetten en dat er dan NIET af te halen. Want dat doe ik nu soms, oeps!

Niet stressen

Ik heb een paar stressvolle maanden gehad. Dus deze staat even hoog op mijn lijstje. Rust en ontspanning zijn keywoorden voor 2019 voor mij.

Meer tijd steken in mijn blog

Ik vind het zo heerlijk om blogjes te schrijven, foto’s ervoor uit te zoeken, te editen, etc. Ik heb afgelopen maand bijna niets geplaatst en dat vind ik jammer. Dus ik wil weer wat meer tijd in mijn blog steken. Elke week ga ik tijd inplannen om blogjes voor te bereiden. Ook wil ik weer wat video’s opnemen, editen en online zetten. Ik moet nog even brainstormen wat ik zoal wil filmen, dus als je nog ideeën voor mij hebt, laat ze dan vooral achter in de reacties.

Tijd maken om te lezen

En de laatste. Deze stond vorig jaar ook op mijn lijstje. Of nou ja, er stond op ‘meer lezen’. Nu heb ik ervan gemaak: tijd maken óm te lezen, want ik maak er geen tijd voor. Ik heb veel hobby’s, dingen die ik doe, dat ik eigenlijk geen tijd maak om te lezen. En dat terwijl het zo fijn is om een goed boek te lezen, dat gevoel dat helemaal in het verhaal zit en het boek echt niet weg wilt leggen, zo fijn!

Dus dat zijn de doelen voor dit jaar. Ik ben benieuwd hoe ik over een jaar op deze doelen terugkijk. Ik hoop dat ik bij (bijna) alles kan zeggen dat het gelukt is. Ik ga in ieder geval eens goed naar mijn dagelijkse en wekelijkse routine kijken en kijken wat ik kan veranderen om deze doelen te kunnen behalen.

Heb jij nog doelen voor jezelf opgesteld? Hoe is het gegaan met jouw 2018 doelen?

“And now I will do what’s best for me.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top