Doelen voor 2020

Doelen voor 2020

Het begint een beetje standaard te worden dat ik mijn doelen voor het nieuwe jaar pas deel als de eerste maand allang voorbij is en we alweer een paar dagen in de tweede maand zitten. Maar dan nog wil ik ze graag delen. Zoals je misschien inmiddels van mij gewend bent zal ik eerst reflecteren op de doelen van afgelopen jaar voordat ik mijn doelen voor dit jaar met je deel.

2019

Dit waren mijn doelen voor 2019:

 • Sporten en gezond eten
 • Bulletjournal & creatief zijn
 • Sparen
 • Niet stressen
 • Meer tijd steken in mijn blog
 • Tijd maken om te lezen

Ben ik ze allemaal nagekomen? Nee, juist niet. Maar grotendeels wel! Ik heb gesport en gezond gegeten. Weliswaar met een tussenpoos dat ik minder heb gesport en minder gezond heb gegeten, maar grotendeels was ik goed bezig! Ook heb ik afgelopen jaar lekker in mijn bullet journal gewerkt en creatief bezig geweest. Ik heb met mijn lieve vriendin Archana zelfs creabea dates gehad waarin we gingen waterverven en kerstkaarten maken. Ik ben er misschien toch niet zo heel veel mee bezig geweest als dat ik zou willen. Sparen is een doel die ik niet helemaal heb kunnen volbrengen. Ik heb vooral mijn spaargeld juist uitgegeven. Maar ach! Daar spaarde ik het ook voor. Niet stressen is er eentje die ik zeker heb volbracht, ik ben namelijk geswitcht van baan en dat was de beste keuze ooit voor mijn stresslevel! Die is aanzienlijk gedaald, heel fijn! En dan de laatste twee: meer tijd steken in mijn blog en meer lezen. Beide zijn niet echt gelukt dit jaar…

2020

Dan nu mijn doelen voor dit jaar:

 • Sporten en gezond eten
 • Meer lezen
 • Vaker bloggen
 • Creatieve dingen doen & uitproberen
 • Positiviteit

Ik zal ze stuk voor stuk hieronder nog even toelichten.

Sporten en gezond eten

Heeft deze nog veel uitleg nodig? Deze staat inmiddels elk jaar op mijn doelenlijstje. En dan niet zo zeer omdat het een doel is, maar meer een focuspunt voor dit jaar (en elk jaar in mijn leven denk ik). Ik vind het belangrijk om te sporten en zo gezond mogelijk te eten. Ik vind sporten fijn en gezond eten geeft me ook een goed gevoel. Ik doe het niet om af te vallen, maar om fitter te zijn, op m’n gezondheid te letten en beter in mijn vel te zitten. Ik wil ook dit jaar weer minimaal 3 keer in de week sporten en qua gezond eten wil ik zoveel mogelijk mijn snackmomenten beperken tot in het weekend. Ook wil ik genoeg groente en fruit eten en minimaal 2 liter water drinken. Prima te doen, vind ik!

Meer lezen

Ook deze stond op mijn doelenlijstje vorig jaar. Toen was het niet gelukt, maar dit jaar wil ik er echt tijd voor maken. Lezen is zó fijn en ontspannend. Maar om de één of andere reden (luiheid..) kijk ik eerder een serie op Netflix dan dat ik mijn ereader erbij pak en een boekje lees. Dat moet veranderen. Ik denk, net zoals met sporten, dat ik het gewoon in mijn agenda ga zetten. Ik wil in ieder geval 12 boeken lezen dit jaar. In mijn bullet journal heb ik een boekenkast getekend waarin ik de titels van de boeken ga schrijven die ik uitgelezen heb. Elke maand wil ik er minstens één lezen. (Spoiler-alert: in januari heb ik geen boek uitgelezen.. ben er wel in één begonnen! Is ook al een goed begin.)

Vaker bloggen

Ook bloggen is zo’n hobby die ik heb verwaarloosd. In ieder geval aan het einde van het jaar. Ik begin altijd zo goed, maar dan op een gegeven moment wordt het te druk en maak ik er geen tijd meer voor. Ik moet ook eigenlijk niet teveel willen. Ik wilde eerst twee artikelen per week online zetten, maar dat is gewoon te veel, merk ik. Dus ik ga naar in ieder geval twee per maand, dat moet lukken. Ik ga hier nog even over nadenken en ook nog bedenken wat ik zoal dan wil gaan schrijven op mijn blog. Wist je dat ik er zelfs over twijfelde om mijn domein op te zeggen vorig jaar? Omdat ik er toch niet zo veel op doe… Maar ik ben blij dat ik mijn weblog toch heb gehouden. Ik blog inmiddels alweer 10 jaar op BelindaPol.nl!

Creatieve dingen doen & uitproberen

Yes, mijn favoriete hobby op dit moment! Bullet journalen valt hier natuurlijk ook onder. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Al sinds ik klein was vind ik het leuk om te tekenen, knutselen, boekjes maken, schrijven, etc. Ik heb lange tijd niks creatiefs gedaan, maar sinds ik begin september 2017 aan een bullet journal ben begonnen, ben ik alleen maar meer creatieve dingen gaan doen. Ik wil dat dit jaar nóg meer gaan doen. Ik heb zoveel creatieve spulletjes in mijn bezit, zoals waterverf, Promarkers, TomBow Dual Brushes, clear stamps, potloden, etc. etc. Ik pak de standaard dingen die ik in mijn bullet journal gebruik, maar deze producten die ik net opsomde gebruik ik toch beduidend minder. Daar wil ik verandering in brengen. Ik wil gewoon creatiever zijn en meer dingen uitproberen. 2020 wordt het jaar waarin ik mijn creativiteit weer verder ga aanwakkeren en het naar een hoger level ga brengen. Ik ben sinds een week in het bezit van een iPad met een Apple Pencil en daar beleef ik ook al zoveel creatief plezier van! Daar ga ik nog een apart blogje over schrijven. Dus creatieve dingen doen en uitproberen: elke maand wil ik sowieso eens waterverven en daarnaast een ander creatief product uitproberen/mee spelen.

Positiviteit

En dan de laatste en misschien wel belangrijkste: positiviteit. Ik heb deze al eens eerder op mijn doelenlijstje gehad. Hij staat denk ik elk jaar wel als focuspunt op het lijstje. Ik wil me meer gaan focussen op positiviteit. Waarom stressen over dingen in het leven waar je geen controle over hebt? Je schiet er niks mee op. Dit is iets waar ik afgelopen jaar al aan heb gewerkt, maar wat ik als mantra voor dit jaar ook in mijn hoofd heb. Kan je er iets aan veranderen? Dan verander je het. Kan je er niks aan veranderen? Accepteer het dan. Even balen, verdrietig zijn of een andere negatieve gevoelens ervaren mag best, maar je kan er het beste niet in blijven hangen. Geniet van het hier en nu en van de dingen waar je op dat moment gelukkig en blij van wordt. Van die geluksmomenten. En mocht je ergens mee zitten, spreek het uit. Dat lucht zo op! Als je ergens ongelukkig van wordt, of je krijgt er geen energie van, laat het dan ook gaan, vooral als je het niet kan veranderen. Let it go, zoals Elsa van Frozen dat zo mooi zingt! :)

Dat waren ze, mijn doelen voor 2020. Ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar op terugkijk. Ik sluit af met een quote die goed omschrijft hoe ik me voel over het nieuwe jaar:

“I have decided that this will be a very good year”

– Unknown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top