FitnessBlender FB30 – Round 3

FitnessBlender FB30 – Round 3

Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik voor het eerst een FitnessBlender workout programma gedaan, namelijk het 8 Week Fat Loss Program for Busy People ronde twee. De afgelopen weken heb ik weer hetzelfde programma gedaan, maar dan ronde drie. Het principe is hetzelfde: vijf dagen in de week sporten en de workouts duren 30 minuten. Het programma belooft hetzelfde ook als in de vorige ronde: fitter, sterker en lekkerder in je vel zitten. Vet verbranden en dus afvallen gebeurt ook, maar dat was eigenlijk niet helemaal mijn persoonlijke doel.

Ik ben dit workoutprogramma gaan volgen omdat ik weer wat lekkerder in mijn vel wilde zitten. Ik wilde weer met regelmaat gaan sporten en daar weer routine in krijgen. Daarvoor had ik al twee maanden bijna niet gesport, dus het was weer tijd. Na de vakantie ben ik begonnen en twee weken geleden heb ik de laatste workout gedaan.

Net zoals bij ronde twee moet je ook bij ronde drie beginnen met Fitness Blender’s Physical Fitness Test, waarin je 1 mile rent, jogt of loopt, zoveel mogelijk push ups en squats moet doen, zo lang mogelijk de plank volhoudt en waarin je je flexibiliteit meet. Aan het einde van het programma (na 8 weken) doe je dezelfde test weer en dan kan je dus het resultaat zien wat je bereikt hebt. Ikzelf heb net zoals bij de eerste keer ook nog mijn maten opgemeten: mijn taille en heup, om te zien hoeveel centimeters ik aan het einde kwijt zou zijn. De resultaten wat betreft maten houd ik liever privé. Wat ik wel kan zeggen is dat ik zeker 3 tot 4 cm kwijt ben. De PFT resultaten zal ik wel even delen:

Zondag 23 juli 2017

 • 2.02 km in 15:01 minuten hardlopen
 • 1 full push up
 • 13 half push up
 • 45 squats
 • 27 seconden full plank
 • 40 seconden half plank

Zondag 17 september 2017

 • 2.02 km in 13:14 minuten hardlopen
 • 2 full push up
 • 20 half push ups
 • 80 squats
 • 36 seconden full plank
 • 50 seconden half plank

Je ziet, ik ben niet heel sterk in mijn bovenlichaam. Maar dat komt wel! Ook als ik dit vergelijk met wat ik 1,5 jaar geleden deed valt dit nog mee. Ik was toen iets sportiever, maar ik at toen ook maar 1200 kcal op een dag. Dit keer eet ik normaal. Ik leg mezelf geen zware restricties op. Ik probeer niet te snoepen doordeweeks (soms lukt het niet, omdat ik me echt niet kan inhouden) en alleen in het weekend te snoepen.

De laatste tijd boeit gewicht me ook niet zo. Vroeger moest ik een bepaald nummertje op de weegschaal zien anders was mijn hele dag verpest. Nu heb ik mezelf al een tijdje niet gewogen. Het zal wel! Ik neem mijn kleding wel als leiddraad en het opmeten van de maten. En de grootste en belangrijkste: Hoe ik me in mijn vel voel.

Wat ik zo fijn vind aan FitnessBlender’s workoutprogramma’s is dat ik alleen hoef te kijken wat er die dag op de planning staat, filmpje aanzetten, matje plus gewichten klaarleggen en that is it! Je wisselt krachttraining af met High Intensity Interval Training (HIIT) en cardio. Sommige dagen train je maar één deel van je lichaam, bijvoorbeeld benen, andere dag train je dan een ander deel zoals bovenlichaam. Maar er zijn ook weken dat je een full body workout doet. En de workouts zijn allemaal rond de 30 minuten. In die tijd word je lekker afgemat, heerlijk! Er zijn op sommige dagen ook extra credit workouts, voor als je meer tijd hebt. Ik heb deze af en toe gedaan, omdat ik de workouts na het werk doe heb ik die eigenlijk niet vaak gedaan. De ingeplande workout was dan al voldoende voor mij.

Inmiddels ben ik opnieuw begonnen aan ditzelfde programma. Eens kijken welk resultaat ik kan behalen als ik dit 16 weken volhoud.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in zo’n fitnessprogramma, dan zou ik zeker adviseren om even op de FitnessBlender website te kijken. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top