Food diary – wat ik zoal eet op een dag

Food diary – wat ik zoal eet op een dag

Dit artikel wil ik al een hele tijd maken, maar elke keer vergat ik een foto te maken van mijn eten. En dat is nou juist datgene wat ik wil laten zien! Ik heb dan toch eindelijk foto’s van mijn eten kunnen maken en die ga ik vandaag met je delen. Wat eet ik zoal op een dag? Ik heb twee dagen voor je vastgelegd: een dag dat ik redelijk gezond eet en een dag dat ik ook gewoon lekker heb gesnoept. Want ik wil wel eerlijk met jullie zijn en niet alleen maar doen alsof ik altijd alleen maar gezond eet.

‘Gezond’

Ik begin met de ‘gezonde’ dag. Ik doe het met aanhalingstekens, want ik weet dat dit ook gezonder kan. Maar dit vind ikzelf al een aardige gezonde dag, zonder gesnoep en juist met bewustere keuzes.

De dag begint natuurlijk met een ontbijtje. Dit was een halve werkdag voor mij, dus mijn wekker ging om half 8. Om 10 over 8 at ik twee volkorenboterhammen met een plakje kaas. Uiteraard met een kopje thee erbij. Daarna is het vlug mijn tanden poetsen, spullen pakken en de deur uit, op naar het werk!

Ik hoefde maar een ochtendje te werken, dus om half 1 kon ik naar huis en heb ik thuis om 1 uur/half 2 lekker geluncht. Ik eet dan weer twee volkorenboterhammen, dit keer met pindakaas en een appeltje erbij die ik in stukjes heb gesneden. Ik dronk er ook weer een kop thee bij.

Om 3 uur had ik trek, dus ik besloot om nog een bakje kwark te eten.

Voor het avondeten om 6 uur had Tom heerlijk gekookt: kipburgertje met aardappelpartjes en een salade van sla en komkommer en slasaus. Smaakte goed!

Ik had ’s avonds om half 9 weer trek, dus at ik een stuk komkommer.

‘Ongezond’

En dan nu de ‘ongezonde’ dag. Ook dit weer zet ik tussen aanhalingstekens, want ik vind dat het ook wel meevalt. Ja, ik snoep op deze dag, maar over het geheel genomen eet ik gezond en bewust, en het snoepen valt mee hoor!

Dit was een vrije dag (want ik heb vakantie!), dus ik stond niet om half 8 al op, maar wat later. Ik werd rond 10 uur wakker en at mijn ontbijt (twee volkorenboterhammen met pindakaas) om half 11.

Omdat ik wat later opsta dan op een werkdag eet ik mijn lunch ook wat later. Dit was rond half 3. Ik lunch met wederom twee volkorenboterhammen met pindakaas. I love pindakaas!

We aten het avondeten om half 6 en op het menu stond deze avond: broccoli spinazie soep van de AH (deze is zó lekker!!) met twee volkoren broodjes erbij.

Rond 7 uur had ik zin in wat lekkers dus at ik een goedkope Mars van AH Basic, terwijl ik nog wat blogjes zat te typen. Deze is net zo lekker als het origineel!

Later op de avond, rond half 9, besloten Tom en ik op bed nog wat afleveringen van de Luizenmoeder te kijken (we liepen nog wat achter) en terwijl we die keken at ik een schaaltje naturel chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top