Foto’s uitzoeken en een fotoboek maken

Foto’s uitzoeken en een fotoboek maken

Ik ben zo iemand die veel foto’s maakt puur om het moment vastgelegd te hebben. Die mooie avond- of ochtendlucht, mijn lekkere lunch, die gekke Damon die weer eens schattig ligt, maffe selfies met vriendinnen of een lieve foto samen met m’n vriend. Ik heb de afgelopen twee jaar alleen maar foto’s gemaakt, maar ze niet uitgezocht. Ook heb ik nog wat fotoboeken te maken, die van 2018 en 2019 bijvoorbeeld…

Op een gegeven moment had ik over de 12 duizend foto’s op mijn telefoon staan die ik allemaal nog moest uitzoeken. Oeps! Ik vond het toen maar eens tijd om dat te doen. Dat heb ik vorig weekend gedaan. Ik heb bijna de hele dag gespendeerd om alle foto’s van 2018 uit te zoeken. Toen ik dat eindelijk een beetje had geordend, heb ik erna een fotoboek gemaakt. Eentje die al een tijdje op het lijstje stond, namelijk van m’n schattige (en te dikke) kat Damon.

Het kostte me veel tijd om al die 12 duizend foto’s uit te zoeken. Ik heb sowieso alles van 2018 al uitgezocht en een paar maanden van 2019. Het is echt veel werk, dus ik besloot toen dat later maar weer verder uit te zoeken en ben ik eindelijk aan Damon’s fotoboek begonnen. Ik heb veel, echt véél foto’s van hem. Hij is ook zo fotogeniek. Hoewel hij soms ook echt een mafkees kan zijn en de meeste vreemde houdingen kan aannemen in z’n slaap.

Ik besloot Damon’s fotoboek te maken via Fotofabriek. Ik heb daar eerder ook een keer een foto op plexiglas laten afdrukken, maar je kunt daar een hoop andere dingen met je foto’s doen, zoals bijvoorbeeld een foto op canvas laten afdrukken, zelf kalenders maken en (hoe leuk is dit!) slingers met je eigen foto laten maken. Er is zoveel mogelijk om met je foto’s te doen.

Een fotoboek maken bij Fotofabriek is ook super eenvoudig. Je kunt op de site kiezen om de offline software te installeren of gebruik te maken van de online editor. Ik koos voor snel en gemakkelijk en ging voor de online editor.

Bij de online editor kun je kiezen om voor een blanco project te gaan of om een ontwerp te selecteren. Dat is super handig als je geen zin hebt om na te moeten denken hoe je zo’n fotoboek wilt indelen.

Hier zie je een aantal van de ontwerpen. Er zijn veel verschillende ontwerpen voor verschillende gelegenheden, zoals trouwalbums, baby- en kinderalbums en voor vakanties bijvoorbeeld. Maar ook een ontwerp voor je Instagram foto’s!

Ik koos uiteindelijk om met een blanco project te beginnen en zelf de indeling te bepalen. Ik heb in totaal 24 pagina’s gevuld met zo’n 70 foto’s. Allemaal van Damon. Van kitten tot aan volwassen kat. In verschillende posities, houdingen en soms zelfs een selfie met ons samen. Hoewel hij dat echt niet leuk vindt, laat hij het wel vaak toe, voor eventjes. Dan wil ‘ie weer zo snel mogelijk uit m’n armen, haha!

Ik heb het fotoboek afgelopen maandag gemaakt en dinsdag besteld. Terwijl het fotoboek werd gemaakt werd ik via e-mail op de hoogte gebracht van het maakproces van het fotoboek. Zo kreeg ik twee filmpjes toegestuurd, van hoe de omslag werd gemaakt en hoe de binnenkant (de pagina’s) aan de omslag werd bevestigd. Dat vond ik echt super leuk om te zien! De video’s zie je hierboven.

Het fotoboek werd best snel gemaakt. Ik kreeg op donderdagavond al een e-mail dat mijn order is verzonden en op zaterdag (gisteren dus) vond ik ‘m in de brievenbus. Nog niet eens een week! En dat terwijl in de orderbevestiging stond dat ik ‘m eigenlijk volgende week pas zou krijgen. Goede en snelle service dus bij Fotofabriek!

En dit is dan uiteindelijk mijn fotoboek geworden. Of eigenlijk Damon’s fotoboek. Ik ben er erg blij mee! Ik koos voor een vierkant fotoboek van 21 bij 21 cm. Dat past prima bij onze andere fotoboeken, die zijn namelijk ook vierkant. De omslag is mooi geworden.

En dit is één van de pagina’s van de binnenkant. Het papier is mooi stevig en de foto’s zien er super mooi uit. Hier zie je enkele foto’s van Damon toen ‘ie nog maar 10 weekjes oud was, samen met zijn vriendje Dexter. Kijk hoe schattig ze toen al waren!

Hier nog een foto van twee pagina’s. Hier is ‘ie al wat ouder en zitten er ook enkele recentere foto’s tussen. Die op de rechterpagina vind ik ook zo schattig. Er staan een hoop foto’s in van hem slapend, maar dat is ook wel een beetje hoe Damon is: een echte slaapkop!

Toen dit fotoboek gisteren binnenkwam ben ik mijn oudere fotoboeken wezen doorbladeren en heb ik het fotoboekvirus weer te pakken gekregen. Ik wil nu toch eindelijk dat fotoboek van 2018 en 2019 gaan afmaken. Dat wordt een klusje voor in mijn aankomende vakantie!

Voor degenen die nu ook geïnspireerd zijn geraakt om een fotoboek of een ander fotoproduct te maken: Fotofabriek heeft nu voor Moederdag 30% korting op moederdagcadeaus, dikke aanrader wat mij betreft!

Dit blogartikel bevat gekregen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top