Game-nerd: League of Legends

Ik houd van lezen, ik houd van series kijken, maar ik houd ook van gamen! Ik speelde zelf eigenlijk alleen maar The Sims 3, maar sinds een jaar ben ik samen met mijn vriend helemaal verslaafd geraakt aan League Of Legends. Het is zó’n leuke game! En het is iets wat ik vrij regelmatig speel, dus ik besloot er eens een blogje over te schrijven. Wat is het voor spel? Wat doe je precies? Waarom is het nou zo leuk? En welke champions speel ik het liefst? Je komt het te weten, na de klik!

Laat ik eerst eens uitleggen wat League of Legends voor spel is, niet iedereen zal het namelijk weten. Mijn vriend speelt zelf vaak Starcraft en volgt ook op YouTube wat mensen die video’s opnemen over dat spel. Ik vind het zelf ook wel leuk om Starcraft te spelen, maar ik ben er niet zo heel goed in. Via YouTube – omdat YouTuber HuskyStarcraft er een filmpje over maakte – kwam mijn vriend op het spel en we hebben het beide geïnstalleerd en zijn het gaan spelen.

League Of Legends (afgekort LoL) is een gratis online computerspel. Het is gebaseerd op een ander spel, namelijk Warcraft III. Je installeert het spel op je computer en dan kan je met andere mensen of tegen de computer spelen. De spelers heten ook wel Summoners en worden in een team geplaatst. Er zijn in totaal twee teams die het tegen elkaar opnemen. Deze teams bestaan uit vijf of drie spelers per team. Dit is afhankelijk van welke map je kiest om op te spelen. Ieder team heeft een Nexus en het is de bedoeling om de Nexus van je tegenstanders te vernietigen. Als dat gelukt is dan heb je met jouw team gewonnen.

League of Legends champions

Voordat het spel begint kun je zelf een champion/held uitkiezen. Je hebt verschillende rollen om te spelen, zo heb je een…

  • Tank: iemand die veel schade kan opvangen, als een echte krachtpatser;
  • Attack Damage Carry/ADC: iemand die veel schade aan tegenstanders toebrengt, vaak vanaf een afstand en daarom ook wel Marksman genoemd;
  • Ability Power Carry/APC: iemand die met magie schade toe kan brengen;
  • Support: iemand de andere spelers ondersteunt of beschermt, bijvoorbeeld door je te genezen als je laag leven bent of om je mana te geven (dat heb je nodig als je een APC bent en dus met magie werkt);
  • en een Jungler: iemand die in de jungle/bosjes neutrale monsters doodt en je komt helpen om tegenstanders te lokken en aan te vallen, ook wel ganken genoemd.

Aan het begin stel je dus je team samen en bepaal je welke held je gaat spelen. Als het spel eenmaal begonnen is kan je items kopen in de shop die je helpen om sterker/beter te worden. Ook ga je tijdens het spel elke keer een level/niveau omhoog, dat kan tot level 18. Elke keer wordt je weer sterker en kan je weer een nieuwe vaardigheid verhogen. Je hebt er in totaal vier: Q, W, E en R. Je R-vaardigheid is meestal je beste vaardigheid. In het spel verdien je ook geld. Sowieso krijg je elke seconde één goudstuk, maar ook als je een tegenstander doodt krijg je meer goudstukken. Met deze goudstukken kun je dus in de shop nieuwe items kopen. Je hebt verschillende mappen om op te spelen. Zo is mijn favoriet Summoner’s Rift. Daarin speel je met 5 tegen 5.

Elke week heeft het spel een aantal helden die je gratis kan spelen. Dit duurt slechts een week, dus mocht de held je bevallen en je kan er goed mee overweg, dan moet je hem aanschaffen. Dit kan met Influence Points (IP) of Riot Points (RP): IP krijg je bij elke game die je speelt (als je wint krijg je meer IP dan als je verliest), en RP moet worden gekocht met echt geld.

Heartseeker Ashe League of Legends

Niet alleen in een spel ga je levels omhoog, maar ook naarmate je meer games wint, ga je ook met je account een level omhoog. Daarmee speel je nieuwe opties vrij. Je kan tot level 30 komen. Maar ook dan is het nog niet afgelopen, want dan kan je met League Of Legends Ranked games gaan spelen. Mocht je daar meer over willen weten, verwijs ik je graag naar de wikipedia-pagina of gewoon naar de website van League of Legends zelf.

Je kan dus best nog wel veel doen en dat voor een gratis spel! Dat is nou juist wat ik er zo leuk aan vind. Ondanks dat het gratis is, is het niet zo’n spel wat je in één keer uitgespeeld hebt. Nee, je kan echt uren, dagen, maanden (jaren?!) doorspelen. Ik ben nu al een jaar bezig en ik heb level 30 nog steeds niet gehaald! Kun je nagaan. En zelfs daarna, als je level 30 bent, kun je doorspelen. Ook vind ik het leuk dat je niet per se met echt geld dingen voor het spel moet kopen. Ja, er zijn een aantal objecten, als je die wilt, dan moet je wel met echt geld betalen, maar je kan helden ook met IP aanschaffen. Dus mocht je niet genoeg hebben voor de held die je heel graag wilt, dan speel je gewoon nog een potje. ;)

League of Legends Soraka

Ik heb inmiddels zo mijn favorieten. Zo vind ik het erg leuk om als held Ashe te spelen. Zij is een ADC/een markswoman. Ze kan dus veel schade aanbrengen en dus veel tegenstanders doden. Ik ben (al zeg ik het zelf) nog best goed met Ashe. Ik heb inmiddels door hoe je haar moet spelen en welke vaardigheden je precies op welk moment kan toepassen. Alleen richten, daar heb ik soms nog moeite mee haha. Ook vind ik het erg leuk om Soraka te spelen, zij is een support held. Ze kan mede-spelers genezen en mana geven. Dat vinden zij natuurlijk heel fijn, want zo kunnen ze het net wat langer overleven om die tegenstander aan te vallen. Ook speel ik de laatste tijd wel eens de held Garen. Hij is een tank en kan dus een dik pantser ontwikkelen, waardoor er nauwelijks schade aangericht wordt bij hem. Erg handig! :)

Mocht je ook interesse hebben om nu League of Legends te spelen, dan kan je op deze link klikken om je aan te melden. En mocht je mij als vriend toe willen voegen, of een potje met mij willen spelen: mijn username is Belinster! :)

Kende jij het spel al? Speel je League of Legends zelf ook? Of heb ik nu juist je interesse gewekt? En welke games speel jij nog meer?

Liefs,
Belinda ♥

 

Dit vind je misschien ook leuk