Hardlopen: Poging 36

Ik heb al een hele tijd niet meer gesport. En met sporten bedoel ik eigenlijk hardlopen. Ik begon met hardlopen in de zomer van 2011. Uit het niets (want ik had totaal geen conditie: als ik een sprintje trok om de trein te halen, was ik al bekaf) ben ik toen begonnen met hardlopen. Niet helemaal uit mezelf, maar met behulp van het Start To Run programma van EEN Vlaanderen. Samen met supporter Evi heb ik na 10 weken (met drie keer in de week trainen/hardlopen) gewoon zo’n 5 kilometer aan één stuk hardgelopen! :)

running

Na die tien weken heb ik het proberen bij te houden, maar dat ging niet echt lekker. Afgelopen jaren deed ik wel vaker weer een poging om het hardlopen op te pakken. Vorig jaar ging dat nog best goed: toen heb ik een lange tijd 2 á 3 keer in de week mijn sportkleding en hardloopschoenen aangetrokken en ben gaan rennen. Maar sinds ik eigenlijk op mezelf woon, ben ik het hardlopen meer sporadisch gaan doen. Daar ben ik nú verandering aan het in brengen! :)

Sinds 20 juli (midden in de hittegolf, wat een timing! *kuch*) ben ik weer begonnen met hardlopen. Ik probeer nu drie keer in de week naar buiten te gaan en een stuk te hardlopen. Dat wil ik doen op de maandag, woensdag en vrijdag. Vlakbij het centrum van Vlaardingen heb je een park – het Oranjepark – en daar ren ik naartoe om mezelf in het zweet te werken. Toen ik voor de eerste keer in het park liep, kwam ik zelfs meerdere hardlopers tegen. Leuk om te zien! :) Ik kom dus niet alleen maar recreatiegasten tegen, maar ook daadwerkelijk mensen die net zo gek zijn als ik en aan het hardlopen zijn.

worry less run more

Ik ren trouwens sinds Evi niet meer met een bepaald programma, maar gewoon.. ik begin gewoon met rennen en stop/ga wandelen als ik pijn krijg/het even niet meer trek. Ik luister trouwens wel naar muziek, want om mijn eigen gehijg nou te horen.. eh, nee dank je. :P Ook gebruik ik een app om mijn aantal kilometers bij te houden. Dat is de app Endomondo. Het heeft ook een website waar je achteraf je workout kan bekijken, welke route je hebt gelopen, en waar je ziet staat hoeveel calorieën/water je verbrandt, etc. Ik vind het een super handige app! Op de foto hieronder zie je de route die ik vandaag heb afgelegd. Normaal doe ik een rondje door het park, maar vandaag besloot ik er eens omheen te lopen en de buurt eens verder te verkennen.

Hardlopen 31 juli 2013

Playlist hardlopen

Ik vind het ook leuk om je snelste kilometer te zien tijdens één workout. Die kan ik dan weer proberen te verbeteren in de volgende workout! ;) Dat maakt het hardlopen met een app die dat soort dingen bijhoudt wel leuker. Want anders zou ik echt niet weten wanneer ik nou een snel rondje heb gelopen of wanneer niet. Dus lang leve de techniek! En muziek trouwens. Zonder oppeppende/opzwepende muziek kan ik niet lopen. De Endomondo app houdt trouwens ook bij naar welke nummers je hebt geluisterd tijdens je workout. :) Grappig om te zien! Want zo kan je zien op welk nummer je sneller loopt, haha. Misschien dat je zo wel een playlist kunt samenstellen. Dat vind ik nu niet echt nodig, maar wie weet later eens!

Je zult je vast afvragen: waarom eigenlijk hardlopen? Ja, tja… Ik begon ooit omdat ik mijn conditie wilde verbeteren en een wat strakker lichaam wilde. En eigenlijk, om eerlijk te zijn, zijn dat nog steeds de redenen waarom ik elke keer weer opnieuw begin met hardlopen. Maar nu doe ik het ook voor mezelf, want het voelt gewoon goed. Gedachten op nul, muziekje in en gaan! Alle energie kan er even uit. En wat ik ervoor terug krijg is niet alleen een goede conditie, getrainde kuitspieren, een wat strakker lichaam, maar ook: een goed gevoel. :) Tijdens sporten maak je endorfine aan, waardoor je een gelukzalig gevoel krijgt. Hetzelfde stofje maak je ook aan bij het eten van chocolade en suikers, maar ik vind dit toch een veel gezondere manier om het stofje aan te maken en mezelf goed te voelen!

even a bad run is better than no run at all

Nu dus maar weer proberen vol te houden. Dat is toch altijd weer de grootste uitdaging, haha! Ik moet er soms wel even zin in maken. Maar als ik eenmaal bezweet weer thuiskom en onder de verkoelende douche sta, dan heb ik wel weer een voldaan gevoel. Zoiets van: dat heb ik toch weer mooi gedaan! :) Vooral na een record! Dus met die gedachte trek ik vrijdag mijn hardloop-outfit weer aan!

Doe jij ook aan hardlopen? Of een andere sport? Ik ben benieuwd of je mijn situatie herkent. :)

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  1. Hardlopen is heeeeeerlijk! Ik zat erover te denken om weer te beginnen maar dan zou ik wel elke ochtend om 6uur klaar voor start moeten staan en dat is best vroeg ;)
    Succes en vooral veel plezier met hardlopen!

    1. Dank je wel! :D Het plezier is weer helemaal teruggekomen! En oei, da’s inderdaad vroeg :o Ik dacht er ook eerst aan om ‘s ochtends te gaan, maar het bevalt mij toch beter als ik het ‘s avonds doe, na het eten.

  2. Ik heb vandaag weer zoveel over hardlopen gelezen dat het helemaal begint te kriebelen, ik wil het al een hele tijd weer oppakken maar nu is het weer warm en nouja ik heb elke keer weer een excuus… Grmbl!

    1. Haha, herkenbaar! Maar eigenlijk moet je het gewoon doen! No excuses, just do it. En nu is het ook niet meer zo warm… :D