HEMA Bullet journal review

HEMA Bullet journal review

Ik heb in juli een bullet journal van de HEMA gekocht omdat de Leuchtturm1917 die ik had bijna vol was en ik het jaar nog even wilde volmaken in een andere bullet journal, voordat ik het jaar 2019 met een spikplinternieuwe Leuchtturm ga beginnen. Het is misschien een beetje laat, maar ik wilde toch nog even een review plaatsen van een van de eerste bullet journals van de HEMA. Ik gebruik deze nu al bijna vier maanden (sinds september) en dat is inmiddels voldoende tijd om een mening te vormen over deze bullet journal. 

Laat ik als eerste beginnen met hoe hij eruit ziet. De bullet journal heeft een A5 formaat en heeft een harde kaft, iets wat ik erg prettig vind! Het is geen softcover, dat vind ik voor een bullet journal een pluspunt. De bullet journal is mintgroen en heeft holografische streepjes, het lijkt op confetti als je het mij vraagt. Dit was de laatste toen ik naar de HEMA ging, maar als ik zou mogen kiezen koos ik een andere kleur. In juli hadden ze helaas maar twee kleuren, maar volgens mij is er nu een roze variant in de schappen.

Dan de binnenkant. De bullet journal heeft 160 pagina’s van 80 grams papier. Het papier voelt vrij stevig aan. Het is geen printerpapier, dus het kan best veel hebben. Dat zal je zo wel zien in mijn review. De bullet journal heeft ook drie lintjes om de pagina’s te markeren. Erg handig! Helaas ben ik zo stom geweest om er eentje af te knippen toen ik overtollig papier wilde wegknippen, oeps… De lintjes zijn alleen niet goed weggestopt. Bij de Leuchtturm zit ‘ie in de kaft verwerkt, maar bij die van de HEMA zit ‘ie in de binnenkant op de achterste kaft vastgeplakt met een stickertje. Het blijft voor nu nog goed zitten, maar ik vind het niet ideaal. 

Dan over naar de pagina’s. De pagina’s zijn vrij wit van kleur. Iets wat ik wel fijn vind, want dan komen de kleuren meer tot zijn recht. Zoals ik al even zei zijn de pagina’s vrij stevig. Er zitten stipjes op de pagina’s (natuurlijk, anders is het geen bullet journal), maar deze zijn vrij aanwezig. Als je een tekening maakt en deze inkleurt dan zie je de stipjes door je tekening heenkomen. Dat zal ik zo nog even laten zien. Ook zitten de stipjes niet gelijkmatig verdeeld. Zoals je op de onderste foto kan zien is er een ruimte boven en aan de binnenkant waar naar mijn mening best nog een rij stipjes konden staan. Ook staan de stipjes niet altijd op dezelfde plek. Op de ene pagina zitten ze wat hoger dan op de andere. Jammer!

En dan nu de test met mijn bullet journal supplies, zoals de fineliners, markers, stiften, washitapes, inkt, stickers en zelfs waterverf. Ik ben lekker aan de slag gegaan van het weekend en dit is het resultaat. Zoals je ziet is het papier best bestand tegen de meeste dingen. Natuurlijk niet voor waterverf, zoals je ziet is het papier gaan bobbelen en je ziet de verf ook op de achterkant. Ook de MonoTwin van Tombow drukt door op de achterkant van de bladzijde, maar dat heb ik ook bij mijn Leuchtturm1917. Ik heb ook nog een pentest gedaan zodat je kan zien welke pennen of markers doordrukken. De Crayola SuperTips trouwens drukken alleen door als je te hard drukt of als je te vaak over 1 stukje heen gaat. Zoals je ook ziet drukt stempelinkt ook door op de achterkant. Jammer! Maar gelukkig gebruik ik dit niet zo vaak.

Al met al ben ik tevreden met de bullet journal van de HEMA. Het is prima om de laatste maanden van dit jaar in te maken en om verder nog wat dingen uit te testen. Zo ben ik bijvoorbeeld al schetsen aan het maken voor de setup van 2019. Ik kan niet wachten om in mijn nieuwe bullet journal te beginnen! 

Voor de prijs hoef je deze bullet journal trouwens niet te laten liggen. Hij kost maar 5 euro! HEMA heeft het goed gedaan met de eerste bullet journals die ze hebben uitgebracht. Ik hoop dat ze wat kleine aanpassingen hebben gedaan met hun nieuwe bullet journal. Mocht je het bullet journalen willen uittesten, dan raad ik je deze van de HEMA zeker aan. Over het algemeen goede kwaliteit voor een fijn prijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top