Hoe gaat het nu met mijn voet?

Hoe gaat het nu met mijn voet?

Het is alweer eventjes geleden. Maar hier ben ik weer met een update over mijn voet. Het is namelijk alweer drieënhalve maand geleden dat ik mijn voet brak. Ik ben niet meer heel actief geweest op mijn weblog, ondanks dat ik dat wel wilde zijn. Ik wil jullie vandaag even bijpraten over hoe het nu met mij gaat.

Zoals gezegd is het alweer iets meer dan 3 maanden geleden sinds mijn pechvogelactie, waarover je hier meer kan lezen, zoals hoe het gebeurd is en het ziekenhuis bezoek en mijn ervaring met krukken. Ook heb je hier al kunnen lezen hoe ik ander gips heb gekregen. Maar daarna heb ik  eigenlijk geen update meer gegeven. Twee weken nadat ik ander gips heb gekregen, 7 juni, had ik weer een afspraak in het ziekenhuis ter controle. Net zoals de vorige keer moest ik wel een tijdje wachten voordat ik aan de beurt was. Eenmaal aan de beurt had ik een andere gipsmeester dan die van twee weken eerder. Hij knipte het gips van mijn voet en gaf eigenlijk aan dat nieuw gips niet nodig is. Hij zei ook dat ik gewoon weer mocht gaan lopen. De pijn zou nog wel maanden aan kunnen houden en dat is normaal bij de breuk die ik heb. Dus met een voet zonder gips ging ik het ziekenhuis weer uit. Dat was goed nieuws om te horen! Ik kreeg nog wel een steunkous om voor de zwelling. Deze heb ik ook nog een tijdje gedragen, totdat het op een gegeven moment veel te warm was voor een steunkous! Achteraf heb ik wel een beetje spijt dat ik hem niet langer heb gedragen, want met de warmte zette mijn voet wel meer uit, vooral ook omdat ik (eigenwijs) ook ballerina’s bleef dragen.

(Foto boven: net uit het ziekenhuis, helemaal happy want geen gips meer! Maar wel een dikke voet – Foto rechts: mijn voet bij thuiskomst van het ziekenhuis – Foto midden: foto van 20 juni, voet met sok – Foto links: foto van 20 juni, voet zonder sok. Nog steeds dik, maar veel minder dan eerst. Nog wel blauw bij de tenen en aan de zijkant.)

Dezelfde dag dat ik uit het gips was heb ik het werk gemaild en Arbodienst opgebeld dat ik weer aan de slag zou gaan vanaf de dag erna, vrijdag 8 juni. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste werkdag was erg wennen en mijn voet deed nog veel zeer. Ik heb hem zoveel mogelijk hoog gehouden en ik had ook een kruk mee naar het werk. Het was wel weer erg leuk om al m’n collega’s weer te zien! Sindsdien ben ik eigenlijk weer fulltime terug op het werk.

Het gaat inmiddels steeds beter met mijn voet. In het begin had ik nog veel moeite met traplopen en soms merkte ik dat ik teveel gelopen had en deed mijn voet weer pijn. Ook ben ik al vrij snel weer gaan sporten. Ik wilde geen fysio, ook al heb ik veel mensen gesproken die het mij aanraadden, maar ik vind het maar niks als iemand aan mijn voet zit. Ik begon ondanks anderhalve maand niet sporten meteen weer met 3 keer per week een workout doen. Ik koos voor een workoutprogramma van FitnessBlender (waarover ik later nog een update zal delen). In het begin had ik echt moeite met sommige oefeningen, zoals een simpele bodyweight squat en lunges. Maar ook sommige stretching oefeningen, zoals child’s pose of pigeon pose. Daar moesten mijn spieren nog wat soepeler worden en sterker natuurlijk. Inmiddels heb ik met sporten soms nog wel last, maar over het algemeen gaat het goed.

Nu, drieënhalve maand later, merk ik dat mijn voet nog lang niet helemaal de oude is. Ik kan al wel veel meer en tijdens het lopen heb ik nergens last meer van, maar toch als ik weer eens té actief ben geweest heb ik pijn in mijn voet. Toen ik op vakantie was (daarover later nog een blogpost) heb ik veel gezwommen en toen had ik echt last van mijn voet. Dat is omdat je natuurlijk andere spieren in je voet gebruikt om jezelf voort te bewegen in het water. Dus naderhand thuis merkte ik dat wel erg, het deed meer zeer dan voor mijn vakantie. Maar al met al gaat het goed. :) Ik begrijp wel waarom de gipsmeester zei dat ik er nog maanden last van ga hebben. Ik dacht eigenlijk dat het na een maandje of twee wel over zou zijn (inclusief de vier weken in het gips), maar dat is toch niet het geval.

Maar goed! Ik heb mijn lesje wel geleerd: traplopen en op je telefoon een filmpje kijken gaat niet samen. Doe dit dus niet thuis (of ergens anders) na mensen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top