How-to: Goedkoop designer kleding aanschaffen

Oh, welke vrouw droomt er niet van: een grote walk-in-closet vol met designerkleding á la Carrie Bradshaw uit Sex and the City. Elke keer weer als ik de tv serie/films kijk en Carrie in haar kast zie duiken en ze eruit komt met een prachtige outfit, denk ik: dat wil ik ook! Die kast komt er wel (ooit), maar die designerkleding? Dat weet ik nog niet… Nou ja, hoewel! Er zijn tegenwoordig wel genoeg mogelijkheden om toch nog fashionable voor de dag te komen. Designerkleding hoeft niet duur te zijn. Ik ben even gaan zoeken op het internet en heb wat tips gevonden hoe je goedkoop designerkleding kunt aanschaffen. Klaar voor de start, af!

Carrie's walk-in closet

Huur het!

Dit fenomeen is al bekend in de Verenigde Staten, maar kan helaas nog niet hier in Nederland. Natuurlijk. -_- Maar mocht je ooit in de VS zijn en je wordt uitgenodigd op een luxe feestje, dan kan je een prachtige designerjurk huren! Jawel, húren! Net zoals dat je een boek huurt. Dit kan via Rent The Runway. Twee dagen voor je feestje kan je een perfecte jurk uitzoeken op de website, je geeft aan wanneer ‘ie bezorgd moet worden, je draagt de jurk op het feest en dan kan je ‘m de dag erna gewoon weer terugsturen. Schijnt zelfs dat je niet eens de stomerijkosten hoeft te betalen, dat zit al in de huurprijs. Handig! :)

Een designerjurk is natuurlijk prachtig om zelf te hebben (gekocht), maar een echte fashionista draagt zo’n jurk geen tweede keer. Dan is het natuurlijk wel ideaal om de jurk dan te huren! Anders hangt het maar zo in je (onwijs grote inloop-)kast.

Chanel

Tweedehands

Nog een tip die ik je geef: ga eens kijken in tweedehandszaakjes! Misschien dat er wel een designerjurk of een ander designeritem bij zit, die bij iemand anders in haar inloopkast hing te verstoffen, omdat ze hem nooit meer droeg. Super zonde! Gelukkig geeft ze het item een tweede leven, namelijk een tweede leven bij jou in de kast. Maar dan moet je ‘m wel aantrekken natuurlijk. ;)

Groot voordeel van tweedehandszaakjes is de prijs: veel beter toch dan de originele prijs! Enig nadeel kan zijn is dat je het misschien zelf niet helemaal prettig vind om kleding van een ander aan te trekken. In dat geval kan je de kleding natuurlijk altijd van te voren nog even laten stomen. Nog een nadeel is misschien wel het stoffige imago van tweedehandszaakjes. Maar daar moet je je gewoon overheen zetten. Gewoon naar binnenstappen en lekker snuffelen tussen de kleding. Straks spot je nog een Chanel item, of iets van Burberry, oehhh. Oh en trouwens, tegenwoordig zijn er ook webshops die tweedehandskleding verkoopt, dus hoef je je helemaal geen zorgen te maken over dat imago. :)

Dior

Designer outlet

Mocht je tweedehands kleding en het huren van kleding nou helemaal niets vinden, omdat je het toch liever nieuw hebt, zonder dat iemand anders het aangehad heeft, dan is een designer outlet wat voor jou. In zo’n outlet kan je restpartijen van merken kopen. Zo vind je dus voor een fijne prijs bijvoorbeeld een nieuwe jas van Milano die een seizoen (of een aantal seizoenen) geleden nog in de winkel lag.

Ik ben zelf wel eens in Batavia Stad geweest, maar er zijn ook zat online outlets, zoals Dress-for-less.nl! Ik vind de outlets echt een goed concept, want zo verkoopt de fabrikant toch nog hun spullen én wij kunnen het voor een veel goedkopere prijs krijgen. Win-win! :D

Valentino

Dus er zijn nog genoeg manieren om goedkoop aan designerkleren te komen! Vind je dit nou toch nog allemaal te duur? Of heb je gewoon een no-buy-maand? Dan zou ik gewoon je Primark-outfit rocken alsof het een designeroutfit is! You go girl! ♥

De foto’s in dit artikel komen trouwens van Pinterest. Ik heb ze gepind op mijn Fashion-board.

Heb jij wel eens een tweedehandszaakje bezocht en daar een designerkledingstuk gevonden en gekocht? Wat vind jij trouwens van het hele concept van designerkleding huren? En heb je wel eens iets gekocht in een outlet? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Oh, en mocht je nog een tip hebben hoe je goedkoop aan designerspullen kan komen, deel ‘m dan gerust in de comments. 

Liefs,
Belinda ♥

Dit blogartikel is gesponsord.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Leuk stukje! Ik heb geen ervaring met het kopen van designerkleding!
    Daar moet eerst toch nog even wat meer voor gespaard worden!