Ik sport weer!

Ik sport weer!

Ik moet iets bekennen. Ik heb sinds begin september niet meer gesport. Na het voltooien van het FitnessBlender XT programma zou ik een ander programma van hen gaan volgen. Maar dat heb ik niet gedaan, ondanks dat ik het zelfs op mijn blog heb geplaatst. Sindsdien heb ik dus eigenlijk niets meer aan sporten gedaan. Ook heb ik de teugels aardig laten vieren wat betreft ongezond eten. Helaas ook mede door andere omstandigheden (’horrormonen’) ben ik wat kg aangekomen. Ik wil daar nu vanaf. Dus op een maandagavond aan het begin van deze maand heb ik de knop omgezet. Het is tijd om weer te gaan sporten!

Op 5 november, maandagavond, had ik een dipje. Ik zat niet lekker in mijn vel. Na het werk en na het avondeten zat ik op de bank. Ik besefte me toen dat het alweer 2 maanden geleden is sinds mijn laatste workout. Ik kon het eigenlijk niet geloven, hoe is dat mogelijk?! Ik heb meteen op de website van FitnessBlender gekeken om te zien welke programma’s ik allemaal van ze heb. Ik wil er weer even hardcore voor gaan, dus ik besloot om FB30 – round 3 weer in te plannen. Deze heb ik al eens eerder gedaan en het houdt in dat ik 6 dagen in de week ga sporten (6e dag is een optionele stretch/yoga/pilates workout). De workouts duren maar 30 minuten, lekker kort en goed te combineren met fulltime werken!

Ik ben diezelfde avond nog naar boven gegaan, heb mijn pyjama even verruild voor mijn sportoutfit en ben de eerste workout gaan doen. Wel zo makkelijk om op de maandag te beginnen! De eerste workout was de PFT, physical fitness test. Als je mij al langer volgt heb je dit misschien vaker voorbij zien komen. Dit is een test waarin je zoveel mogelijk squats en push ups moet doen, zo lang mogelijk de plank vasthoudt en zo snel mogelijk 1 mile loopt. Ik heb dit dus gedaan, plus warm up en cooling down. Dat voelde al meteen zó goed! Ik heb weer gesport! Dat was alweer een kleine overwinning!

Naast het sporten heb ik besloten om ook weer even héél streng voor mezelf te zijn. Ik mag van mezelf maar zo’n 1300-1400 kcal op een dag eten. En géén chocola, snoep, chips! Dit is namelijk mijn grote valkuil. Van stress ga ik ook namelijk alleen maar snaaien en dan ‘s avonds ook nog de chocola die ik (bijna) altijd eet, dan is dat nogal dubbelop. Dus ik ban de Marsrepen, M&Ms, KitKat, Haribo snoepjes, naturel ribbelchips even uit mijn leven. In ieder geval om nu even snel resultaat te zien. Ik zal het nooit compleet uit mijn leven kunnen bannen, vooral chocola niet. En oh… ik zie nu al tegen Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw op!

De komende 8 weken ga ik dus goed sporten en op een dieet. Het leek mij leuk om jullie hierin mee te nemen, om even mijn ervaringen en mijn struggles hierover te delen. Dus ik denk dat ik elke week even een update plaats. Dan lezen jullie meteen of ik dat stoppen met snoepen wel volhoud! Doen jullie gezellig mee met mij aanmoedigen? Ik ga weer sporten met een FitnessBlender programm. Let’s go!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top