Inktober 2020

Inktober 2020

Morgen is het alweer oktober. Elk jaar in oktober zie ik illustrators die ik op Instagram volg een challenge doen, namelijk Inktober. Dit jaar doe ik voor het eerst ook mee! Ik twijfelde eerst nog een beetje, maar ik dacht: ach, zo kan ik het tekenen weer wat oppakken. Ik heb namelijk verschillende creatieve spulletjes in mijn bezit, maar ik doe er te weinig mee. Dat is zonde, want ik vind het wel super leuk om creatief bezig te zijn.

Ik heb sinds een week of twee een schetsboek en ik besloot dit schetsboek dan ook te gebruiken voor Inktober. Nou ja, niet alleen voor inktober, maar ook gewoon voor andere schetsen enzo.

Het schetsboek wat ik gekocht heb is er eentje van Leuchtturm1917, in een A5 formaat. Dat is makkelijker mocht ik hem mee willen nemen. Ik zag dit schetsboek in een filmpje van CreaChick voorbijkomen en heb hem daarna zelf ook besteld.

Tot nu toe bevalt hij prima! Ik heb er één schets in gemaakt (die niet inktober gerelateerd is). Gewoon om wat uit te proberen. Daarna besloot ik dus mee te doen aan inktober en heb ik de prompt lijst erin geschreven. Zo kan ik makkelijk bijhouden welk onderwerp die dag aan de beurt is.

Foto komt van de officiële site van Inktober

De afgelopen dagen heb ik al wel wat schetsen gemaakt en enkele ook al ingekleurd. Ik twijfel nog of ik de schetsen ook digitaal zal gaan uitwerken. Wie weet later. Voor nu ben ik tevreden met de illustraties die ik tot nu toe gemaakt heb.

Ik ben trouwens wel benieuwd of ik het vol ga houden. Even voor degenen die niet precies weten wat inktober inhoudt: elke dag van de maand oktober maak je een tekening met inkt over een bepaald onderwerp. Dit is bedacht door Jake Parker en was in eerste instantie voor hemzelf bedoeld om zijn vaardigheid te verbeteren en om er een gewoonte van te maken om dagelijks te tekenen. Dit is in de loop der jaren zo populair geworden dat hij niet de enige is die aan Inktober meedoet. Meer over Inktober kan je op de officiële website vinden. De prompt lijst is ook op deze site te vinden, mocht je ook mee willen doen!

Ik zal elke dag de illustratie voor die dag op mijn Instagram delen en later ook allemaal op mijn blog. Dus mocht je benieuwd zijn, volg me dan zeker via mijn twee Instagram accounts @belindapol.nl (die ik voornamelijk voor mijn blog en wat persoonlijke Posts gebruik) en @belinsterart (waarop ik alleen illustraties en tekeningen etc deel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top