Inktober 2021 – Cottagecore

Inktober 2021 - Day 1 Cottagecore

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Inktober. Ik volgde de promptlist van de bedenker van Inktober en ik tekende mijn illustraties in mijn schetsboek. Dit jaar doe ik echter digitaal mee en volg ik een andere promptlist. Eentje waarbij ik niet elke dag hoef te tekenen, maar om de zoveel dagen. Zo kan ik het ook beter bijhouden. Ik wilde net zoals vorig jaar weer mijn illustraties met jullie delen, maar dan niet in één keer alle illustraties, maar één voor één. Vandaag plaats ik de eerste! Maar eerst leg ik even wat meer uit over welke promptlist ik dit jaar volg.

Inktober 2021 - Prompt list Raquel Trave Illustration

De promptlist van Inktober 2021 die ik volg is Witches x Aesthetics van de artist @raqueltraveillustration. Je tekent elke keer een illustratie die past bij de prompt van die dag. Je mag van alles tekenen wat onder die prompt valt. Dus dat kan zijn een heks, of een outfit die erbij past, of een voorwerp wat erbij past. Het mag echt van alles zijn! Laat je creativiteit de vrije loop. Raquel heeft ook moodboards gemaakt die passen bij de prompts en daar kun je dus ook gerust wat inspiratie vandaan halen.

In totaal maak ik maar 10 illustraties. De originele Inktober heeft 31 prompts, dus dan teken je elke dag van oktober een illustratie. Ik vind dat zelf een beetje te veel. Zo heb ik vorig jaar veel illustraties van te voren gemaakt en ook meerdere op één dag. Naast mijn fulltime baan, sociale leven, huishouden, etc. heb ik gewoon niet veel tijd om dat weer elke dag te doen, dus besloot ik te gaan voor een promptlist waarbij je niet elke dag hoeft te tekenen. Nu moet ik zeggen dat ik iets te laat gestart was en dat ik gister pas de eerste illustratie af had en daarna meteen gestart ben met de tweede (voor 4 oktober, morgen dus). Maar het is toch weekend en dan heb ik er meer tijd voor.

Voor als je het je afvraagt wat ik gebruik of hoe ik de illustraties maak: ik maak al mijn illustraties voor Inktober 2021 op mijn Apple iPad 2018, 9.7 inch. Ik gebruik een Apple Pencil (1e generatie) en de app Procreate om alle illustraties te maken. Ik vind Procreate zo’n fijne app! En doordat je digitaal tekent, kun je foutjes snel corrigeren of de verhoudingen makkelijker even aanpassen. Op de traditionele manier (op papier) kun je dat niet zo snel.

Cottagecore

De eerste prompt is Cottagecore. Op de moodboard van Raquel zie ik meisjes met oranje/rood haar en met zwierige jurkjes. Veel oranjetinten, met een echte boerderij vibe. Ik besloot dan ook om een meisje te tekenen met oranje haar en een bordeauxrode jurk. Ze heeft ook een mandje bij zich met appeltjes en één appel heeft ze in haar hand. Ik heb een standaardkleurenpalet in Procreate staan met oranje, rood, geel en groene kleuren (met verschillende tinten) die ik heb gebruikt voor deze illustratie. De kleuren passen nu zo goed bij elkaar! Ik ben tevreden met mijn eerste Inktober illustratie.

Timelapse

Ik vind het zelf altijd zo leuk om timelapses te zien van illustraties. Zo zie je goed hoe de illustratie tot stand is gekomen. Van een ruwe schets naar een mooie illustratie. Ik heb de timelapse van mijn eerste illustratie opgeslagen en op YouTube gezet. Je kunt deze hieronder bekijken.

Mocht je benieuwd zijn naar mijn Inktober 2020 illustraties, ze staan niet meer op mijn blog, maar je kunt ze nog vinden op mijn art account op Instagram. Ik zal de illustraties van dit jaar natuurlijk ook op dit art account delen, dus mocht je ze eerder willen zien, volg me dan zeker op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven