Kerst 2013

Het is alweer even geleden dat ik geblogd heb. Ik werd ziek (precies een week voor m’n vakantie – wat een timing) en ik had niet genoeg berichten ingepland om online te verschijnen, of uberhaupt de energie om te bloggen. Toen kwam kerst ertussen en kwam de hectiek van cadeautjes shoppen, lekker eten en gewoon bijkomen, uitbuiken, uitslapen, etc. Maar ik heb vandaag weer een blogje voor je! Even een update, hoe het met mij gaat, hoe kerstmis was, wat ik allemaal heb gekregen voor kerst, enzovoorts.

Ik werd dus het weekend van 14 december ziek. Niet prettig. :( Het was de laatste week voor mijn vakantie, dus ik kon eigenlijk niet lang ziek thuis blijven. Dus ik ben alleen maandag thuisgebleven van m’n werk en ben daarna weer gaan werken. Dat ging gelukkig wel goed, ik nam gewoon een paracetamol in ‘s morgens en ging extra vroeg slapen ‘s avonds. Toen ik eenmaal vakantie had (vrijdag 20 december) voelde ik me eigenlijk al wel wat beter, maar had ik nog wel last van een verstopte neus en loopneus. En een drukkende hoofdpijn, hoewel het niet echt hoofdpijn is, maar meer zo’n drukkende pijn bij mijn slapen en tussen mijn ogen. Vol slijm. Ugh. Ik heb het al eens eerder gehad: voorhoofdholte-onsteking. Ik kocht een neusspray en dat hielp wel een beetje.

Kerstboom met cadeautjes

Die vrijdag hebben mijn vriend en ik ons gestort op cadeautjes kopen! We zijn apart van elkaar naar de stad geweest om cadeautjes voor elkaar te kopen. Ik was goed geslaagd trouwens. Ik wist in het begin echt niet wat ik moest halen voor m’n vriend. Hij heeft ook geen wensen, dus het was wat lastig. Hij had trouwens al een cadeautje van mij gehad, want zijn adapter van zijn laptop werkte niet meer zo goed. Dus hij kreeg een nieuwe van mij. Maar wat geef je je vriend nou nog meer voor kerst?

Ik ging naar de Action en heb daar wat kookgerei gekocht: een klein oranje pannetje (oranje is z’n favo kleur haha), een messenset, pannenlappen, een keukenshort en twee oliën om in te bakken (eentje met basilicum en eentje met Thaise kruiden). Daarna heb ik ook nog gekocht: deodorant en douchegel van Axe in de geur Deep Space (erg lekker!), handschoenen, scheermesjes en scheerschuim van de Hema. Dat waren mijn cadeautjes voor hem. Ik heb het ingepakt en alles onder de boom gelegd. Toen was het wachten tot kerst… Ook voor Damon de kat had ik wat leuks gekocht en onder de boom gelegd: Whiskas Crunch (knapperige brokjes voor over natvoer), kattenhartjes (snoepjes) en een speeltje met kattenkruid. Voor mijn ouders had ik ook nog een kleinigheidje gekocht: Vogue Men Nordic Blue deodorant voor mijn vader en een Dove douchecrème met douche-puff voor mijn moeder.

Kerstmis 2013

We hadden op vrijdag ook een feestje van de bovenbuurvrouw. We hebben daar wat gedronken en toen werden we opeens mee uitgevraagd! Ik kreeg een jurkje van de buuf in mijn handen gedrukt die ik aan mocht trekken (want ik had een comfy warme coltrui aan, niet echt party-proof) en toen gingen we naar de club The VIP Room. Lekker dansen! Ik ben uitgaan alleen niet zo gewend, dus om 2 uur haakten wij af en gingen lekker naar huis, eindelijk slapen. ;) De volgende dag kwamen mijn ouders op bezoek. Ze hadden ons (ingerichte) huisje nog niet gezien. Ook zijn we nog even op de Zwart Janstraat wezen kijken. Het was erg gezellig, hoewel we eigenlijk omvielen van de slaap haha! Op zondag hebben we dus lekker rustig aangedaan.

Maandag hebben we benut om nog wat cadeautjes te shoppen voor familie. Dinsdag stond in het teken van de kerstboodschappen en het huis opruimen. Tom ging met zijn oma de kerstboodschappen voor tweede kerstdag halen (gourmetten bij haar thuis met de moeder van m’n vriend en zijn broertje met vriendin), en ik voor ons met eerste kerstdag. En toen was het eindelijk kerst! Ik mocht mijn cadeautjes uitpakken!

Kerstmis 2013

Cadeautje: dozen met rozenprint

Iets wat ik eigenlijk al eerder mocht uitpakken (vrijdag al), waren glazen onderzetters met hartjes. Daar werd dus al gebruik van gemaakt. Maar nu mocht ik de rest ook uitpakken. Ik heb gekregen: een klein dienblad waar je zelf een foto in kunt stoppen, een vaas met Love erop, twee zilverkleurige doosjes met rozenprint (een kleine en een grote) en een glazen stolp. Super leuk! Ik ben onwijs verwend en erg blij met mijn cadeautjes. :) Ook mijn vriend was blij met zijn cadeautjes. Sommigen kon hij meteen gebruiken, haha. Damon ging meteen met zijn speeltjes spelen en genoot van de lekkere snoepjes, de bofkont!

Op eerste kerstdag hebben we eigenlijk vrij weinig gedaan. Genoten van elkaar, lekker uitrusten, filmpje kijken en uiteindelijk lekker eten! We hadden ‘s morgens al heerlijk ontbeten met afbakbroodjes en verschillende belegjes. Maar ik had het meeste zin in het avondeten: nacho’s uit de oven! Omnomnommm… Eerst een bonenschotel warm maken in een pan, nachochips erin steken, kaas eroverheen strooien en dan alles even in de oven. Bon appétit! Ik heb zelfs twee porties op, wat ik normaal nooit doe. Daarna heb ik de hele avond uitgebuikt haha. We hebben verder nog drie potjes Rummikub gespeeld en film gekeken.

Kerstmis 2013

Zoals al gezegd gingen we tweede kerstdag gourmetten bij mijn vriend zijn oma, met zijn moeder, broertje en vriendin. Ik had eerste kerstdag geen make-up op, maar op tweede kerstdag besloot ik een make-up look mét oogschaduw op te doen. Daar was ik dus even mee bezig. Verder heb ik ook mijn haren gekruld, ditmaal met drie á vier handjesvol volumemousse en heel wat haarspray – in de hoop dat het de hele dag blijft zitten. Toen ik net klaar was, stond zijn moeder voor de deur. Timing hè? Ik kon helaas niet meer mijn nagels kerstproof maken, want ik wilde caviar nails doen. Helaas, dat wordt dus dan een andere keer. Met oud & nieuw misschien? Vanaf half 3 waren we in ieder geval bij Toms oma. Kort erna kwam ook Toms broertje Guido en zijn vriendin Lara. We hebben gezellig gekletst en natuurlijk ook cadeautjes uitgedeeld! Daarna hebben heerlijk gegourmet en genoten van al het lekkere eten. Toms oma heeft haar huis erg leuk ingericht met veel lichtjes, dus er was echt een gezellige kerstsfeer! Geslaagde tweede kerstdag. :)

Kerstmis 2013

En toen zat kerstmis er eigenlijk alweer op. Gisteren hebben we de restjes van het gourmetten gegeten en heerlijk niet gedaan, lekker in bed gebleven en films gekeken. Ook vandaag was zo’n uitrustdagje. Daar is het tenslotte vakantie voor, toch? En nu op naar oud & nieuw!

Hoe was jouw kerst? Nog uitgepakt met cadeautjes? Lekker eten? Opgedoft en al? Of ook lekker rustig (in bed)? 

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie