Kerst Nail Art 2012 – Part 1

Nog maar een paar dagen en dan kunnen we genieten van heerlijk eten, leuke cadeautjes en fijn gezelschap. Want dan is het Kerstmis! :) Vorig jaar maakte ik al twee kerst nailarts en dit jaar mag het uiteraard weer niet ontbreken. Ik ben mijn stash ingedoken en heb de leukste nagellakjes gepakt. Met een dosis creativiteit en inspiratie opgedaan van Google, ben ik begonnen met nailarten. Daaruit is een vierdelige nail art gekomen. Kijk vandaag mee naar part 1! Vrijdag, zaterdag en zondag verschijnen part 2, 3 en 4.

Kerst Nail Art 2012 - Part 1

Kerst Nail Art 2012 - Part 1

Kerst Nail Art 2012 - Part 1

Kerst Nail Art 2012 - Part 1

Dit is mijn eerste kerst nail art. Het is een sneeuwpopje geworden, met sneeuw en een grote sneeuwvlok. Ik ben zeer tevreden met de uitkomst! :) Ik heb ook een gradient gemaakt, ook wel ombre genoemd. Het totaalplaatje vind ik erg leuk geworden. De gradient/ombre effect is ook wel goed gelukt. Ik heb hem met drie kleuren gemaakt. Maar oh, het allerschattigste vind ik mijn sneeuwpopje. ♥ Isn’t he cute?! Ik ben trots op mijn eerste nail art. :)

Hoe ik het gemaakt heb
Ik heb al mijn nagels eerst voorzien van een base coat; daarna ben ik aan de nail art begonnen. Ik heb mijn nagels daarna voorzien van een lichtroze/nude lakje. Daaroverheen ben ik begonnen met het gradient/ombre effect. Dit heb ik gedaan met een makeupsponsje: eerst een huidskleurig/lichtbruin lakje op het midden van mijn nagels gedept, wel een beetje schuin, en aan de tip een lichtblauw kleurtje. Om alles mooi in elkaar over te lopen heb ik nog een glitterlakje eroverheen aangebracht.

Op mijn ringvinger besloot ik het sneeuwpopje te maken. Ik ben begonnen met een dottingtool gedipt in wit om daarmee de besneeuwde grond te maken. Met het dottingtool heb ik ook het lijfje en hoofdje van de sneeuwpop gemaakt. Daarna heb ik met een wat kleinere dottingtool de zwarte stippen op het lijfje gezet en twee zwarte stippen op het hoofdje voor de ogen. In de zwarte stippen heb ik nog een kleiner wit stipje gezet om de ogen af te maken. Met hetzelfde dottingtool (wel even schoongemaakt met een wattenschijfje met aceton) heb ik met geel het neusje gemaakt. Voor de sjaal en de hoed heb ik gebruik gemaakt van een smal nail art kwastje. De sjaal was een kwestie van voorzichtig twee brede strepen te trekken: eentje horizontaal tussen het hoofd en het lijfje en een tweede vertical vlak naast het lijfje. De hoed was simpel gemaakt met een horizontale streep boven het hoofdje en daarboven een omgekeerde (net niet afgemaakte) driehoek.

De grote sneeuwvlok heb ik gemaakt met een smal nail art kwastje gedipt in wit. Het is gewoon een kwestie van strepen trekken: eerst een kruis en daarin weer een kruis. De overige vingers heb ik voorzien van stippen: sneeuw! :)

Gebruikte producten (op volgorde)
Rimmel London base coat
Essence limited edition Crystalliced 02 Ice Crystals On My Window
Essence limited edition Crystalliced 03 Iced Age Reloaded
NYC 155 Gramercy Glitz
Kiss Nail Art Paint wit en zwart
Essence limited edition 50’s Girls Reloaded 02 Back To The 50’s
Essence limited edition 50’s Girls Reloaded 03 I’m A Marine Girl
Catrice 510 Bye, Bye Birdy!

Dat was mijn eerste Kerst nailart creatie! :) Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Wat vind jij van mijn sneeuwpopje? Benieuwd naar de creaties die nog gaan volgen?

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *