Kerst Nail art 2014 – Part 1

En hier is ‘ie dan, de eerste kerst nail art van 2014! :) Ik heb vandaag mijn nailart spulletjes tevoorschijn getoverd en ik ben aan de slag gegaan om twee mooie kerstnagels te maken. De eerste ben ik al erg tevreden over. Het is allemaal best goed gelukt en ik denk zelfs dat ik het kerstmutsje nogmaals op mijn nagels maak voor de kerstdagen. Super schattig! Kijk maar mee.

Kerst Nail art 2014 - Part 1

Kerst-nail-art-2014-part-1_1

Op deze kerstnagels heb ik het volgende: rood/witte stippen op mijn duim, een kerstmuts op mijn wijsvinger, een kerstbal op mijn middelvinger, een candy cane op mijn ringvinger en rood/witte strepen op mijn pink. Ik vind ze best goed gelukt, voor het kerstmutsje en de kerstbal. De muts is gewoon super schattig! ^^ Ik zal ook nog even vertellen hoe ik de nailarts gemaakt heb, mocht je ze willen namaken, plus een lijstje met de gebruikte producten. Ik heb op elke nagel een liquid sand achtig lakje als basis voor gebruikt. Dat vond ik weer eens wat anders dan een standaard lakje! Het is een oudroze kleur met gouden glittertjes. Prachtige lak!

Duim: rood/witte stippen
Deze is helemaal niet zo moeilijk. Ik heb met een dottingtool rode stipjes gezet. Dit heb ik even laten drogen en daarna heb ik witte, kleinere stipjes in de rode stipjes gezet. Als je geen dottingtool hebt, dan kan je hiervoor ook een satéprikker gebruiken, of een schuifspeldje! :)

Wijsvinger: kerstmuts
Ik heb met een rode nagellak een bredere french manicure-achtige lijn gemaakt. Gewoon met het kwastje van de nagellak zelf. Daarna heb ik een dottingtool gepakt en heb ik vanaf het midden van de french manicure rode streep, naar beneden richting mijn nagelriem een streep getrokken, en vanaf daar weer omhoog, ook met de dottingtool. Dit vlak heb ik toen met de dottingtool ingekleurd. De dottingtool heb ik toen schoongemaakt (door middel van een wattenschijfje gedrenkt in een beetje nagellakremover). Daarna heb ik de dottingtool in wit gedipt en ben ik langs de rode french manicure streep gegaan. En natuurlijk nog een stipje wit bij het puntje van de muts!

Middelvinger: kerstbal
Met de kwast van de rode nagellak heb ik een rondje voor de kerstbal gemaakt. Ik heb toen een smal, lang nailart kwastje gepakt (je kan hiervoor ook een witte striper gebruiken), deze gedipt in wit en toen een lijntje getrokken vanaf de bal naar de tip van mijn nagel. Met hetzelfde kwastje (of de striper) heb ik daarna vier streepjes in de bal gezet. Ook heb ik nog een stipje gezet tussen het witte lijntje en de rode bal. En hij is af!

Ringvinger: candy cane
De candy cane heb ik gemaakt met de dottingtool. Deze heb ik gedipt in rode nagellak en daarmee heb ik de vorm van de candy cane gemaakt. Als je een vaste hand hebt kan je dit ook maken met een smal nail art kwastje/striper. Ik vond het met de dottingtool net even wat makkelijker, omdat de candy cane natuurlijk wat dikker is. Met het smalle nail art kwastje (of een striper natuurlijk), heb ik daarna de witte streepjes in de candy cane gemaakt.

Pink: rood/witte strepen
Deze is ook vrij makkelijk, maar je moet er wel een vaste hand voor hebben. Ik heb met een smal nailart kwastje (maar je kan wederom ook hier weer een striper voor gebruiken) eerst rode streepjes getrokken en daarbij wat ruimte ertussen gelaten voor de witte strepen. Daarna heb ik hetzelfde gedaan maar dan maakte ik de witte strepen.

En dat is het! :) Dan zijn je kerstnagels af. Sommige designs vergen wat oefening, vooral als je nog niet zo’n vaste hand hebt. Maar oefening baart kunst, dus gewoon blijven proberen!

Gebruikte producten:

Wat vind jij van mijn eerste kerst nailart? Weet je al wat je op je nagels gaat maken met kerst? Of heb je jouw kerst manicure al af? Ik ben benieuwd! Morgen komt de tweede kerst nailart online, stay tuned…

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *