Lekkere koekjes bakken

Vorig weekend had ik zin om koekjes te bakken. Ik ben meteen boodschappen gaan doen en de ingrediënten voor de koekjes gekocht. Het leek me leuk om het weer vast te leggen op video. Bijna elke keer als ik iets maak, dan maak ik er ook wel een video over. Zo ook deze keer. Ik zette de camera aan en ben de koekjes gaan klaarmaken. Deeg kneden, uitrollen, vormpjes eruit halen en in de oven om te bakken. Dus. Hier zie je de video. Als je op de lees meer knop klikt dan zie je ook meteen wat je nodig hebt en hoe je het moet maken. :) 

Wat heb je nodig:
– Koopmans Zandkoekjes
– 225 gram boter
– 1 ei
– Deegroller
– Mengkom
– Je handen of een mixer met deeghaken
– Vormpjes (optioneel)
– Chocoladeglazuur (optioneel)

Hoe te bereiden:
Oven voorverwarmen op 170 graden. Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier. Doe de boter in een mengkom, doe daar de mix Zandkoekjes bij en kneden maar! Indien je geen vormpjes gebruikt, verdeel het deeg in twee rollen en leg deze in de koelkast voor 15 minuten. Als je met vormpjes werkt, maak er dan één deegbal van en leg deze ook in de koelkast.
Rol het deegbal uit en steek er vormpjes uit. Als je geen vormpjes maakt, snij dan plakjes van 1 cm. Druk ze een beetje plat op de bakplaat.
Dan klop je één ei los en daarmee bestrijk je de koekjes zodat ze straks een goudbruin kleurtje krijgen. De koekjes moeten voor ongeveer 15 minuten de oven in. Houd ze wel een beetje in de gaten dat ze niet te snel bruin worden.
Hierna kan je (als je chocoladeglazuur gebruikt) de glazuur in een pannetje of schaal met heet water leggen voor 10 minuutjes. Dan knip je een stukje van het zakje af en versier je de koekjes met het glazuur naar wens.
De koekjes moeten nog even in de koelkast om de chocola te laten uitharden. En daarna: smullen maar! :)

Liefs,
Belinda ♡

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *