Mascha’s Happy Life

Je kon het in mijn verslagje van de Beautygloss Party lezen en zien in de video: ik heb het boek van Mascha gekocht! Mascha heeft een boek geschreven genaamd Happy Life. Ik was erg benieuwd naar het boek en toen ik had gehoord dat hij op de party al verkocht zou worden, was dat wel iets wat ik als eerste ging doen. Ook wilde ik graag een gesigneerd boek. In een video zag ik dat ze namelijk in totaal 1000 boeken had gesigneerd die ze ging verkopen op de party. Ik heb zo’n gesigneerd boek dus te pakken gekregen, één van de laatste. Vandaag vertel ik wat ik van het boek vind.

Mascha's Happy Life

Mascha’s boek is geen autobiografie, het gaat ook niet over beauty, maar wat staat er dan wel in? Tja, in een notendop: er staan korte verhalen in, dingen die Mascha heeft meegemaakt. In elk hoofdstuk geeft ze over dat onderwerp ook een tip mee voor de lezer. Onderwerpen waar ze het over heeft is bijvoorbeeld haar werk (beautybloggen), vrienden maken, liefde, sparen, etc. Op de achterkant van het boek staat het volgende:

Mascha's Happy Life

Ik wil verder eigenlijk niet teveel vertellen over de inhoud van het boek, want dat is gewoon iets wat je zelf maar moet lezen. Ik vind het boek erg inspirerend. Het is leuk dat ze over elk onderwerp een tip geeft. Dat is wel echt een rode draad in het boek: ze geeft levenslesjes mee. Erg handig! Happy Life is echt zo’n boek wat je erbij pakt als je het even niet meer weet en je hebt raad nodig. Een soort handboek, haha. Ik had eerst wel een beautyboek verwacht, maar ik moet zeggen dat ik dit veel leuker vind. Je leert Mascha zo veel meer kennen, hoewel ze al veel gedeeld heeft op haar blog natuurlijk. Maar dit is weer wat anders: je komt ook te weten hoe ze met bepaalde situaties omgaat.

Het boek heeft maar 165 bladzijdes. Normaal heb ik een boek zo weinig bladzijdes echt in één keer uit, maar omdat ik dat nu wel zonde vond, heb ik geprobeerd dat niet te doen. Ik heb elke dag een paar hoofdstukjes gelezen. Toen ik ‘s avonds op de bank lag met een kop thee in mijn hand en weer een paar hoofdstukjes lag, heb ik hem toch in één keer uitgelezen. Ik zat er zo lekker in dat ik het niet kon helpen haha. Dat is wel jammer, dat het geen super dik boek is geworden. ;)

Ik vond dat het boek lekker weg las. Ze schrijft erg fijn, maar dat wisten we natuurlijk al vanwege haar blog Beautygloss. Dit voelde eigenlijk hetzelfde als een artikel lezen op Beautygloss, maar dan veel langer en op papier! Je kan het beetpakken in plaats van te lezen vanaf je computer-/telefoonscherm.

Niet alleen de inhoud vind ik trouwens leuk, maar ook de vormgeving van het boek. En wauw, de foto’s in het boek zijn echt prachtig! Net zoals de coverfoto, ook erg mooi. Je kan echt zien dat dit boek Mascha’s boek is.

Ik heb verder qua inhoud niets negatiefs te zeggen, maar qua spelling… Ik zag af en toe een spelfout in het boek (het begon al op de achterkant van het boek). Daar had wel even naar gekeken mogen worden voordat het boek naar de drukker ging. Ook staat er af en toe een komma waar eigenlijk een punt moet staan. En je ziet in een boek toch dat aan het einde van de zin/regel dat er een woord afgebroken wordt omdat het niet meer op de regel past? Nou, dat afbreken gebeurt af en toe best raar in het boek. Ach, deze dingen maken voor mij het boek niet meteen slecht; het gaat tenslotte om de inhoud. Fouten maken is menselijk. Maar het kan geen kwaad om er even naar te laten kijken.

Mascha's Happy Life

Aan het einde geeft Mascha nog wat ruimte om feedback te geven over het boek. Dat heb ik natuurlijk ook even gedaan. Hierboven zie je wat ik erin heb geschreven. Eigenlijk kort samengevat wat ik ook hierboven al heb verteld. :) Ik heb deze feedback ook gedeeld met Mascha!

Ik vind het boek zeker een goede aanvulling voor in mijn boekenkast. Het is leuk geschreven en het staat boordevol nuttige tips. Als je Mascha beter wil leren kennen, dan zou ik ‘m ook zeker aanschaffen.

Mascha’s boek Happy Life kan je onder andere kopen bij Bol.com. Hij kost €14,95.

Heb jij Happy Life ook gelezen? Wat vind jij ervan? Of zou jij ‘m graag willen hebben?

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk