Mijn diploma-uitreiking – Verslag met foto’s en filmpje

Vorige week donderdag had ik mijn diploma-uitreiking. Vandaag een artikel met een verslag van deze speciale dag + foto’s en een filmpje.

Mijn diplomering begon om 10 uur ‘s ochtends. Ik moest dus nog vroeg mijn bed uit ook. Samen met mijn vriend en mijn ouders ben ik met de trein naar Utrecht gegaan. Op centraal troffen we de vader van mijn vriend. Met zijn allen gingen we met bus 12 naar De Uithof; voor mij de allerlaatste keer. Bij mijn school aangekomen lag er een rode loper uit en stond er een boog van ballonnen bij de ingang, super leuk! :) Binnen moest ik mezelf even melden en daar kreeg ik te horen waar ik moest zijn. We pakten koffie en thee en ik wachtte op mijn vriendinnetjes die ook geslaagd zijn! We gingen gezamenlijk naar het auditorium waar het allemaal plaatsvond.

Iedereen mocht er al in: vrienden en familie, behalve de afgestudeerden, wij dus. We moesten op de gang wachten, want ‘ze hadden nog een verrassing voor ons’, oh jee… De verrassing bleek uiteindelijk van die graduation caps te zijn. Jawel, die zwarte hoedjes die ze ook in Amerika ophebben! Super leuk dat ook wij die kregen! :) Met de caps op en onder luid applaudiserende mensen konden we het auditorium in. We mochten allemaal vooraan zitten en we werden uiteindelijk één voor één naar voren geroepen. Over iedere afgestudeerde werd door zijn of haar begeleider een speech gehouden, een kort praatje. Bij iedereen verschilde hij en dat was juist leuk! Mijn begeleider zei tijdens zijn speech zelfs iets over mijn weblog! :) Super grappig toch? Mijn vriend heeft de speech opgenomen en ik heb deze als filmpje bijgevoegd. Het is een beetje bewegend, maar het gaat erom dat ik het terug kan zien wanneer ik wil. :)

© Marieke Smits

Na de speech mocht ik mijn diploma ondertekenen en kreeg ik een fles ‘Hogeschool Utrecht – Bedrijfscommunicatie’-wijn. Super leuk als aandenken! Het uitdelen van de diploma’s duurde in totaal anderhalf uur. Om half 12 mochten onze ouders, vrienden en familie al aan de high tea beginnen, maar moesten wij – de afgestudeerden – nog even wachten, want er werden foto’s gemaakt. De groep afgestudeerden was opgesplitst in twee groepen; daarom werd er ook een foto gemaakt van de groep die in één auditorium de diploma’s uitgedeeld kregen. Daarna werd er een grote groepsfoto gemaakt, met alle afgestudeerden dus. En ook een foto waarbij we onze caps de lucht in mochten gooien, whoop! :)

© Marieke Smits

De foto’s waren genomen en toen was het dus tijd voor een heerlijke high tea. De Hogeschool Utrecht had een grote partytent buiten staan met drinken en lekkere hapjes. Samen met mijn vriendinnetjes hebben we nog even nagekletst en foto’s gemaakt. Langzaamaan liep de tent steeds leger  en op een gegeven moment waren wij zo’n beetje de enigen nog over. We besloten om ook de school maar te verlaten – voor de allerlaatste keer met bus 12 terug naar centraal. Mijn studentenleven compleet afgesloten.

Inmiddels heb ik mezelf uitgeschreven bij Studielink (de website waarbij je je moet inschrijven voor een opleiding) en IB Groep (studiefinanciering en studenten ov-chipkaart stopgezet). Dus het is officieel: ik ben geen student meer. Op naar het echte leven!

Liefs,
Belinda ♥

Foto’s

 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  1. Omg je beleider is ZOOO leuk ! (niet op DIE manier gheheh) Lijtk me echt mega aardig. Omg die speech wanneer die over je blog begon HHAHAHA ! Gave foto trouwens wanneer al die houden gegooit worden ! xx