Mijn favoriete Disney films

Mijn favoriete Disney films

Vandaag leek het mij leuk om mijn favoriete Disney films met jullie te delen, want wie houd er nou niet van Disney? Misschien inspireer ik je wel om er eentje van deze te kijken. Ik heb er trouwens maar een paar uitgekozen om vandaag te delen, want eigenlijk is mijn lijstje met Disney films veel langer. Er zijn zoveel goede Disney films! Maar ik moest een keuze maken. Dus hierbij, mijn 5 favoriete Disney films en waarom.

Belle en het Beest. Met stipt op één staat Belle en het Beest. Hoe vaak ik hem ook al gezien heb, ik blijf het mijn favoriete Disney film vinden! Ik vind het hele idee dat Belle zo zelfstandig is en eigenlijk juist niet heel typisch zoals elke Disney prinses gered wordt door een prins. Ze kan zichzelf prima staande houden en is ook nog eens een boekenwurm. Ik vind Chip het theekopje ook zo schattig en Gaston een ongelooflijke idioot haha. De liedjes kan ik zonder songteksten meezingen, heerlijk! In 2017 kwam de live-action remake uit met Emma Watson en ik kon echt niet wachten om deze toen in de bioscoop te zien. Ik vond het een goede remake, maar wel beetje raar dat ze iets meer aan het verhaal hebben toegevoegd. Misschien maakt dat het ook wel leuker om naar te kijken, anders heb je natuurlijk twee identieke films, maar toch vond ik het wel een beetje vreemd.

Tarzan. Ik heb onlangs deze nog in de bioscoop gezien bij de Pathé Disney weken. Ik vind het zo leuk dat Pathé dat elk jaar heeft! Zo zie je oude Disney films weer even op het grote doek. Ik kan nu al niet wachten om te zien welke films er volgend jaar in de bioscoop draaien. Maar goed, Tarzan dus. Ik vind het verhaal zo leuk! En de liedjes, prachtig! Het was alweer even geleden dat ik Tarzan had gezien en ik heb er weer heerlijk van genoten. Toen ik het welbekende theeservies zag die zo op die van Belle en het Beest leek moest ik wel even denken dat Jane een ver familielid is van Belle! Toevallig toch?

Pocahontas. Ook al zo’n Disney film die ik recent nog heb gezien. Hij staat op Netflix, dus toen ik gisteren bij een vriendin langsging om te eten, bij te kletsen, spelletjes te spelen en films te kijken zetten we deze aan. De wasbeer Meeko is mijn favoriete personage, hij is zo grappig. :) Ook hier weer vind ik de liedjes mooi en het liedje ‘Alle kleuren van de wind’ is daarvan het leukst! Ik moet altijd een beetje denken aan Romeo en Julia als ik Pocahontas kijk, vind je niet?

Vaiana. Eén van de nieuwere, geanimeerde Disney films die ik echt geweldig vind ik Vaiana. Ik heb deze inmiddels al 3 keer gekeken en ik heb (nu ik er zo over aan het schrijven ben) wéér zin om hem te zien! Ik blijf het herhalen, maar ook bij deze Disney film kan ik elk liedje meezingen, voordat dat liedje die Maui zingt als Vaiana op zijn eiland komt. ‘Heel graag gedaan, ik zeg geen dank hoor, voor de zon de lucht de zee..’

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Als laatste eindig ik met een klassieker: Sneeuwwitje! Dit was de allereerste Disney film die ik heb gekeken, dat kan ik me nog goed herinneren, namelijk bij een vriendinnetje thuis. Ik vond het zo leuk dat ik hem toen ook op videoband wilde. Het begon allemaal met Sneeuwwitje dus die mag dan ook niet in dit lijstje ontbreken. Ik wil hem graag nog eens opnieuw kijken, dus ik ga maar eens op zoek. Hopelijk komt ‘ie ook snel eens op Netflix!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top