Mijn Favoriete Workouts

Ik sport niet in de sportschool, maar thuis met behulp van video’s op YouTube. Dat bevalt mij goed! Het is makkelijk, ik hoef de deur niet uit, geen gedoe, kost ook geen geld. Hup, matje op de grond en gaan! Er zijn twee YouTube-kanalen die ik kijk als het op workout video’s aankomt. Vandaag laat ik zien welke kanalen ik volg en wat mijn favoriete workouts zijn.

Blogilates

Blogilates

Blogilates is het YouTube-kanaal van Cassey Ho. Ze is een fitness instructrice en uploadt regelmatig nieuwe video’s. Ze heeft veel pilates video’s, maar ook HIIT en cardio video’s. De video’s gaan vaak over een bepaald gedeelte: abs, cardio, benen, billen, armen, etc. en ze duren ook niet zo lang.

Ik heb in het begin veel filmpjes van haar gekeken en samen met haar gesport. Ze heeft hele fijne filmpjes. Ik deed er vaak twee of drie, anders had ik voor mijn gevoel te weinig aan sport gedaan. Deze workouts van Blogilates zijn tot nu toe mijn favoriet. De dag erna voelde ik de workouts vaak nog…

Flat Belly Fat Burner

Met deze workout ben ik in maart begonnen met sporten. De dag erna had ik echt spierpijn, niet normaal. Maar nog steeds is deze workout mijn favoriet. Cassey combineert in deze video cardio training met buikspieroefeningen. Ik vind het ook leuk dat ze je oppept tijdens de workout.

Muffintop Massacre

Ook deze video heb ik al eens gedeeld, deze deed ik volgens mij ook toen ik in maart begon. Dit is een pilates workout waarin de oefeningen gericht zijn op het afbranden van onze muffintop, lovehandles, of hoe je het ook maar noemen wilt. Vooral de laatste drie zijn pittig: de side-squeezers, obliquatories en flexed obliquatories. Elke keer weer voel ik ‘m in mijn benen, oh my god…

5 Best Exercises to Flatten your Lower Belly

Blogilates heeft veel video’s waarin ze 5 oefeningen doet die zich dus op een bepaald lichaamsdeel richt. De naam zegt het al, deze 10 minuten durende workout richt zich volledig op het platter maken van je buik. Veel buikspieroefeningen, gecombineert met pilates oefeningen. Erg fijne workout waarvan ik in het begin de dag erna spieren in mijn buik voelde waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

5 Best Muffintop Melting Moves

En de vijf oefeningen in deze workout richten zich volledig op je muffintop/lovehandles. Als je de muffintop massacre niet aandurft of je vindt het nog te zwaar, dan moet je deze eens proberen. Deze pilates oefeningen zijn effectief, maar niet zo zwaar als de oefeningen van muffintop massacre.

Roar Challenge for Abs & Inner Thighs

Wat ik zo leuk vind aan Blogilates is dat ze een bepaald liedje heeft en daar een workout challenge van maakt. Zo heeft ze ook van Katy Perry’s single Roar een workout gemaakt. Hij duurt maar 5 minuten, maar hij is pittig! Ik vind het leuk om deze na twee workouts van 10 minuten te doen, als extraatje. De workout richt zich op de buikspieren en de zijkant van de bovenbenen.

FitnessBlender

FitnessBlender

Toen ik op een gegeven moment besloot om meer met gewichten te trainen stuitte ik op de workouts van FitnessBlender. Dit kanaal is van het getrouwde stel Daniel en Kelli. Ze hebben veel lange workout video’s, van 20 minuten tot anderhalf uur(!). Bij een aantal workouts gebruiken ze gewichten, maar er zijn ook workouts waar ze geen gewichten gebruiken. Ik vind FitnessBlender erg fijn vanwege hun complete workouts. Ik kan een video aanzetten van 30 minuten en daarna ben ik gewoon weer klaar. Soms hebben ze workout video’s waar zelfs al een warming up en cooling down bij zit. Handig! :)

Weight Training Workout for Weight Loss – Fat Burning Functional Strength Training Workout

Dit was de eerste workout video die ik van FitnessBlender deed en oh my god… Ik was buiten adem, helemaal bezweet, ik kon mijn armen niet meer omhoog krijgen, mijn benen deden pijn en de volgende dag had ik zo’n spierpijn. Maar oh, wat voelde het goed! :) In deze workout doe je drie rondes met verschillende oefeningen om vet te verbranden.

Kelli’s Superset Total Body Strength Workout: Calorie Torching, Muscle Building, Fat Burning Workout

Ook deze total body workout richt zich op het verbranden van vet, maar doordat je natuurlijk met gewichten werkt, ben je ook bezig met krachttraining. Ik gebruik trouwens lichte gewichten. Het ligt een beetje aan de oefeningen, maar vaak gebruik ik 2 kilo per hand. Je ziet ook verschil in de oudere video’s en nieuwere; in de nieuwere video’s praten ze terwijl ze de oefeningen doen, terwijl ze in oudere video’s een voice-over gebruiken. Wat wel fijn is, is dat ze geen muziek gebruiken, dus je kan als je de oefeningen goed kent zelf een muziekje aanzetten.

Total Body Toning Strength & HIIT Cardio Workout – Fat Burning Workout to Tone Up Fast – You Vs You

Met alleen cardio of alleen krachttraining verbrandt je niet veel vet, maar als je het combineert.. ha! En dat heeft FitnessBlender dus in deze workout gedaan. Kelli doet krachtoefeningen afgewisseld met een cardio oefening. Het is ook nog eens een HIIT – High Intensity Interval Training. De workout bevat ook een warming up en cooling down. Ik vind het een fijne workout, erna ben ik namelijk helemaal gesloopt, bezweet en heb ik een voldaan gevoel.

Cardio Kickboxing Workout to Burn Fat at Home – 25 Minute Kickboxing Cardio Interval Workout

Op dagen dat ik wat meer tijd heb om te sporten doe ik zo’n gecombineerde workout vaak gewoon zelf. Dan doe ik eerst een cardio workout en daarna een strength workout. Deze cardio kickboxing workout vind ik erg leuk. Beetje geïrriteerd? Wil je je agressie kwijt? Doe dan deze workout! :) Aan het eind ben je je agressie kwijt en heb je weer wat kilocalorieën verbrandt. Heerlijk toch?

1000 Calorie Workout Video – 88 Min Abs, HIIT Cardio, Strength Training and Stretching

Ik zei het al, FitnessBlender heeft ook workout video’s die anderhalf uur duren. Dat zijn hun 1000 Calorie workouts. In deze anderhalf uur werk je aan alles: zowel cardio, kracht en buikspieren. In de video zit ook een warming up, stretches en een cooling down inbegrepen. Ik heb deze 1000 calorie workout één keer gedaan maar hij staat wel bij mijn favorieten! Want het is een goede workout: ik was echt kapot, helemaal buiten adem, ik wilde ook niet meer bewegen, maar gewoon lekker op de grond blijven liggen, haha. Ik heb mezelf toch van de mat gesleept en mijn vermoeide lichaam naar de douche gebracht. Zo’n lange workout doe ik graag in het weekend, want dan heb ik er wat meer tijd voor.

That feeling after an amazing workout

Dat waren mijn tien favoriete workouts: vijf van Blogilates en vijf van FitnessBlender. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete workouts. Welke workouts zou jij willen doen?

Liefs,
Belinda ♥

PS: De quote-plaatjes komen van Pinterest en staan op mijn Pinterest profiel! Ik heb een Healthy board met inspirerende/sportmotivatie quotes. De foto’s van Blogilates en FitnessBlender komen van hun website.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Leuk artikel en leuke blog! Bedankt voor het delen van de workouts.

    Ik ben zelf ook fan van thuissporten. Het kost weinig tijd en je kan elk moment zelf beginnen. Ik vind wel dat het meer discipline kost om thuis te fitnessen. Soms heb ik echt geen zin en dan is het lastig om mezelf over die drempel te ‘duwen’.

    Groetjes,

    Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *