Mijn naakte nagels

Afgelopen week voelde ik niet echt de behoefte om mijn nagels te lakken. Ik had al vrij snel de glitterlak Sparkle Touch van Miss Sporty van mijn nagels gepeuterd (zo’n slechte eigenschap, maar het gaat vanzelf). En daarna heb ik er niets meer mee gedaan. Ik heb geen base coat aangebracht, geen vrolijk gekleurde lak, ook geen WK nagels, helemaal niets. Ik heb het nog wel even gevijld, maar dat is alles. Ik besloot mijn naakte nagels op camera vast te leggen voor jullie. Dan zie je hoe ze er zonder iets eruit zien.

Mijn naakte nagels

Mijn naakte nagels

Tada! Dit zijn ze. Mijn naakte nagels. Ik moet zeggen dat het best apart was om deze naakte foto te maken. Normaal maak ik een foto als ik een prachtige lak of een geslaagde nail art op mijn nagels heb, maar deze keer niet. De foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon dus de kwaliteit is mwah. Maar je ziet op de laatste foto mijn nagels wel close-up.

Je ziet dat ik op mijn ringvinger een.. ja, ‘deukje’ heb. Ik was mij aan het scheren en stootte met het mesje tegen mijn nagel aan. En dan krijg je dit dus. Ik ga er elke keer met mijn vingers overheen omdat het niet zo hoort, het hoort natuurlijk glad te zijn. Ook zie je dat mijn nagels aan de uiteindes lichtjes splijten. Je ziet op mijn ringvinger dat er een stukje van een laagje nagel los zit. Wat een aparte zin, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel? Ik heb altijd de neiging om aan die laagjes te peuteren, waardoor mijn nagels dunner worden. Slechte gewoonte, maar ik probeer mij altijd wel in te houden. Daarom doe ik vaak wel een laagje base coat op mijn nagels, om dat gepeuter te voorkomen. Deze keer had ik er echter geen zin in.

Wat je ook op de foto’s ziet is het stukje (afgebeten) velletje bij mijn wijsvinger. Ik peuter soms ook aan loszittende nagelriemvelletjes, heel slecht, ik weet het. Om het af te leren smeer ik mijn handen (vooral op het werk, waar ik vaak naar mijn nagels kijk) vaak in. Dan doe ik ook een drupje handcrème op al mijn nagels en masseer dat dan in bij mijn nagelriemen. Dit werkt, want ze worden super zacht en ik krijg er geen velletjes van. Als ik een tijdje mijn handen niet insmeer dan komen die velletjes juist weer.

Maar ondanks het velletje en het ‘deukje’ in mijn nagel, vind ik dat mijn nagels er goed uitzien. Ze zijn verder juist niet gespleten, zijn best sterk, zijn niet verkleurd, hebben een mooie lengte en ik vind de vorm fijn! Ik heb afgeronde rechte nagels geprobeerd, maar dat was toch wel heel erg wennen. Ook met typen enzo. Dus ik houd het gewoon hierbij.

Dat waren mijn naakte nagels. Wil je weten hoe ik mijn nagels en handen verzorg? Daar heb ik een filmpje over gemaakt en die kan je hier bekijken. :)

Hoe zien jouw nagels er naakt uit? En heb jij altijd nagellak op of durf je ook de deur uit te gaan zonder lak? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. De laatste keer dat ik nagellak droeg was al weer even geleden (terwijl ik nog een challenge heb lopen, oeps). Mijn nagels zijn gelukkig niet verkleurd, maar wel heel zwak: mijn duimnagels zijn standaard (heel ver) gespleten en op dit moment mijn linker wijs- en middelvinger ook. De nagels van mijn rechterhand zijn best mooi lang en zien er goed uit, al gaan die wel splijten als ik ze niet snel vijl. Ik vind jouw nagels er prima uitzien! Zo’n deukje had ik ook, haha. Groeit wel weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *