Mijn skin care routine

Mijn skin care routine

Laatst deelde ik al de producten die ik onder de douche gebruik en vandaag wilde ik jullie graag laten zien welke producten ik gebruik tijdens mijn skin care routine. Ook hier gebruik ik weer een combinatie van huismerken en drogisterijmerken, zoals Garnier. Kijk maar mee!

Ik begin altijd met de reiniging van mijn gezicht. Soms doe ik dat onder de douche, dan gebruik ik een facewash, maar als ik het onder de douche niet doe, of ik wil een extra reiniging dan gebruik ik een micellair water. Ik heb hiervoor een micellair water van Nivea gehad, die werkte ook wel goed, maar ik kom toch eigenlijk altijd weer terug bij Garnier. Dit keer kocht ik deze Garnier SkinActive PureActive Micellair Water.

Toen dat micellair water net uit was vond ik het eigenlijk niet fijn in gebruik, maar ik heb het toch weer een keer kans gegeven en gekocht en ik kan nu niet meer zonder! Hiervoor gebruikte ik een reinigingsmelk en een reinigingstonic. Dit product is eigenlijk beide in één, want ik gebruik verder niks anders meer! Ik koop vaak micellair water voor de gemengde/normale huid. Deze die ik nu heb van Garnier is toevallig ook voor onzuiverheden, dat heb ik niet altijd, alleen soms als het weer eens de tijd van de maand is. Het was in de aanbieding en er was geen andere meer dus ik kocht deze maar.

Ik gebruik dit product trouwens ook om mijn oogmakeup eraf te halen, lekker makkelijk! Ik doe een beetje op twee wattenschijfjes en ga dan met het wattenschijfje (ieder op 1 oog) over mijn oogleden om m’n makeup te verwijderen. Met beide ga ik dan ook nog over mijn gezicht: wenkbrauwen, voorhoofd, neus en kin. Dan pak ik een nieuw wattenschijfje en haal ik de restanten van mijn gezichtsmakeup eraf.

Dan is het tijd voor wat verzorging. Ik ga in fases wat betreft oogcrème. Ik heb een hele tijd geen oogcrème gebruikt, totdat ik een oogroller kocht. Die was onlangs opgegaan en nu heb ik weer een crème gekocht, deze van Etos eigen merk. Deze vind ik erg fijn en ik merk ook dat de huid onder mijn ogen zachter zijn. Ik doe maar een inimini beetje op mijn ringvinger, dan verdeel ik over mijn andere ringvinger en dat breng ik dan aan onder mijn oog. Ik dep het er dan als laatste in. Of het helpt met donkere wallen? Ik weet het niet, maar het verzorgt wel dus dat vind ik al prima.

Dan is het (overdag) tijd voor dagcrème. Ik heb hier alweer een huismerk: Etos Day cream. Deze is voor de normale en gemengde huid. Het werkt voor mij en dat is prima! Ik breng áltijd elke dag een dagcrème aan. Als ik mijn gezicht niet reinig en niet verzorg dan voelt het gewoon niet fijn. Op een gegeven moment wordt het vettig en zie ik er ziek uit. Dus ik reinig altijd en breng altijd een dagcrème aan.

Hetzelfde geldt ook voor een nachtcrème. Behalve als ik een chill(zon)dag heb gehad waarin ik niet uit mijn pyjama ben geweest. Dan heb ik wel mijn gezicht gereinigd ’s ochtends en dagcrème aangebracht, maar dan sla ik die stap ’s avonds meestal over. Maar dit komt niet vaak voor, vaak heb ik ook op zondag makeup aangebracht en dat haal ik er altijd ’s avonds weer vanaf. Reinigen doe ik wederom weer met het micellair water. Dan breng ik weer een beetje oogcrème aan en daarna de nachtcrème. Deze is ook weer van Etos, de Hydra Night Cream. Deze is wat dikker wat ik heerlijk vind om ’s avonds aan te brengen. Dan kan dat lekker intrekken en mijn gezicht verzorgen en weer oppeppen na een (vermoeide werk)dag. 

Er zijn nog een aantal andere producten die ik gebruik voor mijn skin care routine, namelijk vaseline voor de droge lippen. Iets waar ik met dit koude weer snel last van heb. Dus dan breng ik voor het slapen gaan een laagje aan. Er zit altijd standaard lippenbalsem in mijn tas dus ’s ochtends wil ik het nog wel eens overslaan omdat ik dan haast heb en het gewoon vergeet.

Verder als ik uit de douche kom verzorg ik de rest van mijn huidje met een crème. Ik doe dit eigenlijk te weinig om eerlijk te zijn. Maar met dit koude weer krijg ik droge onderbenen en dus smeer ik ze de laatste tijd wel wat vaker in. Ik heb twee crèmes die ik fijn vind: Nivea Zijdezacht voor de droge huid en deze Dove crème. Ze ruiken beide zo lekker!

Dat was mijn volledige skin care routine. :) Je hebt inmiddels kunnen lezen wat ik onder de douche gebruik, wat mijn skin care routine is en gezien wat mijn makeup routine is. Het enige wat nog ontbreekt is een haar routine. Die zal ik in het nieuwe jaar wel met jullie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top