Mijn tattoo’s

Ooit heb ik gezegd dat ik er eentje zou willen. Ik wist nog niet wat en waar, maar wat ik wel wist: eentje met een betekenis. Ik wilde niet zomaar een mooi plaatje. Ik heb het vandaag over tatoeages, tattoo’s. Ik vertel je over mijn tattoo’s. Wat ik allemaal heb getatoeëerd staan en waar de tattoo voor staat. Ook vertel ik je mijn ervaring qua genezing en of ik nog een tattoo wil.

Hartje Tattoo

Vorig jaar, 13 september was de beurt aan mijn allereerste tattoo. Ik ging in eerste instantie alleen langs om informatie te vragen en de sfeer in de tattooshop te proeven. Ik ging langs bij Moose Tattoo aan de Kleiweg in Rotterdam. Ik kon echter met mijn idee meteen getatoeëerd worden. De shop zag er goed uit en ik werd vriendelijk te woord gestaan. Dus ik dacht: waarom niet? Mijn eerste tattoo is door Maarten (Moose zelf) gezet, het is een klein hartje geworden op mijn linkeronderarm. Binnen vijf minuten stond ‘ie erop. Het deed niet zo zeer pijn, want dat vind ik een groot woord, het voelde onaangenaam. De pijn is voor iedereen natuurlijk anders, maar ik ervoer het ongeveer hetzelfde als epileren. Omdat het maar 5 minuten was viel het hartstikke mee. Na het zetten moet je de tattoo voor twee weken twee keer per dag reinigen met lauwwarm water en insmeren met een dun laagje bepanthen of vaseline. Dit deed ik netjes, ik gebruikte alleen vaseline in plaats van bepanthen. Ik heb denk ik geluk, want er kwam geen korstje op. Hij vervelde een beetje na de eerste week en daarna was ‘ie eigenlijk alweer genezen. Ook heb ik de zon vermeden en niet gezwommen of gebadderd.

Wat is de betekenis van deze tattoo hoor ik je vragen, want ik zei dat ik alleen betekenisvolle tattoo’s wilde. Het hartje staat voor een aantal dingen: de liefde, niet alleen voor liefde voor mijn vriend, maar ook voor het liefhebben van jezelf. Ik kan nog wel eens onzeker zijn (hé, daar zijn we vrouwen voor!), maar dit hartje herinnert mij eraan dat ik het waard ben. Het hartje staat ook voor het volgen van je hart. Ga op je gevoel af. Ik vind het zo belangrijk om je hart te volgen. Niet luisteren wat anderen zeggen, maar je eigen gevoel volgen.

Katje

De tweede tattoo werd 6 februari gezet. Ik ging net zoals de eerste tattoo langs bij Moose Tattoo. Nu besprak ik mijn wensen en maakten we een afspraak om hem te laten zetten. Kleine tattoo’s zoals mijn hartje kunnen (als het rustig is) wel even tussendoor, maar groter moet gewoon een afspraak gemaakt worden. Ik had in september gewoon geluk! De tweede is een katje geworden die op mijn rechterzij staat. Dat deed wel wat meer pijn, vooral op de ribben. Toen moest ik wel even de tanden op elkaar zetten. Ook zat ik een beetje ongemakkelijk in de tattoostoel, maar het was het waard. De tattoo is mooi en erg schattig geworden! In 45 minuten had Evy de tattoo erop gezet. De verzorging van deze tattoo gebeurde hetzelfde als de eerste: twee keer per dag schoonmaken met lauwwarm water en een dun laagje vaseline. Na een weekje begon ‘ie een beetje te vervellen, maar daarna was ‘ie ook mooi genezen. Geen problemen gehad. Omdat ‘ie op mijn zij staat heb ik vooral de eerste twee dagen alleen op mijn linkerzij gelegen. Anders was ik bang dat ‘ie af zou geven en het niet meer mooi zou zijn. Mijn vriend propte daarom elke avond een kussen in mijn rug, zodat ik niet om zou rollen op mijn andere zij, haha!

Het katje staat voor mij als catlover. Ik houd van katten. Ze zijn zo lief en pluizig en schattig! Ik heb altijd al katten gewild, ik mocht er geen toen ik nog thuis woonde omdat we honden hadden. Mijn moeder had beloofd dat ik een kat zou krijgen zodra ik op mezelf ging wonen. Maar toen ik afgestudeerd was kreeg ik van mijn vriend als cadeau een kitten. Superlief! Als maatje voor Dexter kreeg ik van mijn moeder nog een kitten, Damon. Dit alles is na te lezen op mijn blog trouwens, ook hoe we Dexter inmiddels niet meer hebben. Maar de tattoo staat dus ook voor mijn lieve pluizige Damon. <3

Vlindertje

En 3 juli werd de derde tattoo gezet. Net zoals de tweede ging ik langs om mijn wensen te bespreken en een afspraak te maken. Ik heb een vlindertje laten zetten naast mijn linkerheupbot. Beetje lastig uit te leggen, maar het is op een plek waar niet iedereen de tattoo zo kan zien. Het was die dag hartstikke warm, zo’n 30+ graden. Evy tatoeëerde deze ook en ze deed het rustig aan met tatoeëren. We namen tussendoor ook een pauze om water te drinken. Door de hitte duurde het zo’n anderhalf uur, maar de vlinder is heel mooi geworden. Ik ben erg blij met de prachtige kleuren. Dit is wel de eerste tattoo die volledig ingekleurd is. De pijn was bij deze denk ik wel het ergste. Vooral bij mijn heupbot was het pijnlijk. Maar daarnaast, op mijn vel, viel het mee. De verzorging van het vlindertje deed ik precies hetzelfde als de eerste twee. Ik kreeg bij deze echter wel korstjes en hij begon erg te vervellen. Dat komt denk ik omdat deze helemaal ingekleurd was en niet ‘maar’ een paar lijntjes is. Na twee weken was ‘ie helemaal genezen.

Deze tattoo heeft ook een betekenis. Namelijk voor doorzettingsvermogen. Nooit opgeven. Daar zit wel een verhaal achter trouwens. In 2006 was ik bezig met mijn middelbare school examens toen mijn oma op 85-jarige leeftijd overleed. Verschrikkelijk. Ze was mijn favoriete oma en ik hield heel veel van haar. We zagen haar niet vaak, want ze woonde in Emmen en wij in Culemborg. Elke zomer gingen we langs bij mijn oma en gingen we ook altijd naar Dierenpark Emmen, waar een prachtige vlindertuin is. Ze overleed dus en de begrafenis was ook op een dag dat ik een examen had (gelukkig eentje die makkelijk te verzetten was, handvaardigheid). Ik heb voor mijn oma doorgezet en mijn examens allemaal stuk voor stuk gedaan. Even focussen, maar ik heb het gehaald. In 2012 was ik bezig met afstuderen voor mijn HBO opleiding. Ik kreeg vrij veel kritiek op mijn afstudeerrapport en ik moest nog een hoop uren werk doen om het te verbeteren. Ik ging mijn frustraties eruit hardlopen en tijdens het rondje zag ik vlinders die mij hoop gaven. Ik moest meteen aan mijn oma denken. Ik heb mezelf bij elkaar ‘geraapt’ (klinkt gek, haha) en keihard gewerkt en ik heb mijn diploma uiteindelijk gehaald.

Mijn Tattoos

Ik wil er nog eentje. Misschien valt het op? Ik heb er twee links en eentje rechts. Klinkt misschien een beetje gek, maar ik wil ‘gelijk’ lopen en er dus nog eentje rechts op mijn lichaam laten tatoeëren, op mijn voet/enkel. Ik weet nog niet precies wat, maar daar ga ik nog goed over nadenken. Want straks krijg ik spijt. Deze vierde, nog te bedenken tattoo, wordt de laatste. Dat is tenminste wat ik nu denk. ;) Het klopt namelijk wat ze zeggen: het is verslavend. Als je er eentje hebt wil je er nog meer. Moose Tattoo vind ik trouwens een fijne tattooshop. Ik ga daar mijn (voorlopig) laatste tattoo ook laten zetten. Ik ben zelf getatoeëerd door Maarten (Moose) en Evy. Ik raad ze zeker aan. Neem even een kijkje op de website of stap gewoon de shop in. Ze helpen je graag. :)

Dat waren mijn tattoo’s. Heb jij nog tattoo’s of zou je er een willen? Ik ben benieuwd naar jullie tattoo’s (ideeën/wensen).

Liefs,
Belinda ♡

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Ik heb er vier, waarvan drie op mijn voeten/enkel en een in mijn lies (toevallig ook een vlinder, haha). Allemaal zwart en eigenlijk alleen lijnen, lekker strak. Ik zit te twijfelen over mijn volgende, ik wil graag nog een woord wat voor mij veel betekent. Het ontwerp heb ik al en ben ik zeker over, het hangt ook aan mijn computerscherm op het werk dus ik kijk er inmiddels wekenlang de hele dag tegenaan en vind het nog steeds prachtig. Maar ja, de plek…. daar zit ik ook mee. Qua links/ rechts zit ik nu mooi verdeeld, haha, dus dat kan ik ook niet meer als richtlijn gebruiken. Ik staar nog wel een tijdje tegen het ontwerp aan, totdat ik weet waar ‘ie moet komen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *