My life in pictures #4 – December 2018

Zoals je inmiddels van mij gewend bent deel ik elke maand in foto’s hoe mijn afgelopen maand was. Het is een soort dagboekje, omdat ik er ook bij vertel wat ik heb gedaan. Ik heb afgelopen maand echt véél foto’s gemaakt: in totaal 120 foto’s die ik weer in 38 collages heb geëdit. Dit artikel bevat naast zoveel foto’s ook zo’n 2200 woorden, dus ik zou zeggen: pak er een kop thee bij en geniet ervan!

Ik begon de maand december met een bezoek aan de fotograaf voor pasfoto’s voor mijn nieuwe identiteitskaart. De mijne was stiekem al een halve maand verlopen, oeps! Ik had het in eerste instantie niet eens door, stom hè? Als je zo de foto’s naast elkaar ziet dan zie je best veel verschil. Sowieso een smaller hoofd, ik ben duidelijk afgevallen in de afgelopen 5 jaar! Onderweg terug van de fotograaf ben ik chocoladeletters gaan halen en Sinterklaasinpakpapier, want we kregen collega’s van een andere locatie op bezoek en we wilden ze een typisch Nederlands cadeautje geven, en als je rond Sinterklaas komt dan krijg je natuurlijk een chocoladeletter. Het was even zoeken om voor alle dames hun voorletter te vinden, maar het is gelukt.

Dat weekend kon Tom voor het eerst een cadeautje uit de adventkalender openmaken die ik in november met vriendin Archana in de Action had gekocht. Zoals je vorige maand kon lezen, besloot ik deze adventkalender te vullen met cadeautjes voor Tom. Zelfs Damon kwam even kijken: “Zit er wat voor mij bij?” Nee, helaas!

Hier was ik een beetje aan het spelen met de portretfunctie van m’n iPhone 8 Plus. Ik waagde een poging om een selfie te maken met de portretfunctie. Op de eerste foto zat ik naast het focuspunt haha, maar de tweede is wel goed gelukt.

Het eerste weekend sloot ik af met het oppeuzelen van deze melk hazelnoot chocoladeletter die ik kreeg van Tom. Heerlijk! Ik krijg er meteen weer zin in als ik dit zo zie. En eenmaal in bed houdt Damon mij gezelschap. Kijk dat pootje! ♥ Te cute.

Maandag 3 december moest ik ‘s ochtends vroeg eerst mijn nieuwe identiteitskaart aanvragen bij de gemeente. Onderweg terug naar werk zag ik dit mooie uitzicht. Ik kan hier zó van genieten! Ik ben niet de enige, want die collega’s waar ik het al even over had? Die namen we deze maandagavond mee uiteten bij de Happy Italy locatie op Wilhelminakade, vlakbij de Erasmusbrug. Daar moest natuurlijk even een foto van gemaakt worden.

Ik koos voor een margheritapizza bij Happy Italy. Lekker! Ik kreeg alleen de helft niet op, dus die nam ik in een ‘happybag’ mee naar huis. De volgende dag hadden we met dezelfde collega’s en de rest van het team een lunch bij Scharrels en Schuim (in Rotterdam, schuin tegenover de Basic Fit! haha). Véél eten deze week! Ik nam de chicken & chips en het was erg lekker. Als afsluiting nam ik nog een cheesecake. Die was ook héérlijk.

De dinsdagavond spendeerde ik ‘s avonds op de bank met het in elkaar zetten van de 3D kerstkaarten die ik heb opgestuurd naar vrienden en familie. Erg leuk om te doen, maar oh mijn god, zo-veel-stukjes en zo-veel-plakwerk! Maar het was het waard toen ik de leuke reacties erop kreeg. Bij zo’n avondje kan een kop warme chocomel niet ontbreken trouwens.

Op donderdagavond ging ik met een vriendin uiteten na het werk en daarna besloten we nog even bij de Bijenkorf te kijken. Die hadden een kerstafdeling boven en daar hebben we natuurlijk ook even gekeken. Mooi al die verschillende kerstballen!

Vrijdag 7 december ging ik met vriendinnen na werk nog wat eten (alwéér eten haha!) en zijn we toen ook nog even wat winkels in gegaan. Ik vind het zo leuk met al die kerstlichtjes in de bomen. Dat maakt het zo feestelijk! De dag erna (zaterdag) ben ik ‘s middags boodschappen wezen doen. Ik kwam onderweg deze boom tegen. Kijk die kleuren: bovenin rode bladeren en onderin gele. Bijzonder om te zien!

Normaal kookt Tom altijd en doe ik andere dingen in het huishouden. Maar één van zijn cadeautjes uit zijn adventkalender was dat ik voor hem ging koken. Ik heb eigenlijk geen foto meer gemaakt van het eten (was te druk met koken en romantisch samen eten dat het mij ontschoot), maar ik heb wel een foto van het toetje!

De zaterdagmiddag heb ik trouwens gespendeerd met het optuigen van de kerstboom. Altijd mooi om de boom opgetuigd te zien. Ik heb dit jaar ook nieuwe kerstversiering gekocht, waaronder het kerstdorp. Kijk hoe léuk! Ik vind de lichtjes erin ook zo schattig. Ik kocht ook het treintje met de kerstman, sneeuwpop en beertje erin. Zo leuk! En als laatste kocht ik (niet zozeer voor kerst) een nieuwe kussen voor op onze fauteuil. Echt grappig om met die pailletten te spelen. Als je ‘m namelijk naar beneden veegt zijn ze zwart, maar als je omhoog veegt zijn ze zilver.

De zondag spendeerde ik eigenlijk met het verder afmaken van de kerstkaarten. Het was even een werkje, maar het is af! Ik besloot in de enveloppen nog wat nepsneeuw te doen om het af te maken. Ik kreeg een appje van de broer van Tom met een bedankje voor de kaart, en de sneeuw die nu door zijn hele huis ligt. Oeps, haha!

De zondag bestond ook uit lekker uitslapen en het genieten van de kerstversiering. Zowel in de woonkamer als op mijn make-upkamertje. Daar stond namelijk een kleine kerstboom met gekleurde lichtjes. Oh en mijn zelfgemaakte kerststukje kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Op maandag 10 december heb ik gewerkt. Het Groothandelsgebouw was ook voorzien van kerstverlichting. Zo gezellig om te zien als je ‘s ochtends aankomt lopen. En ook als je ‘s avonds naar huis toe loopt. ‘s Avonds heb ik met Tom de videogame Destiny 2 gespeeld. Nog één van zijn cadeautjes is het samen spelen van een videogame en hij koos voor het spelen van Destiny 2. Ik vind het uiteindelijk ook een leuk spel en we spelen het nu nog steeds samen.

Dinsdag brak aan. Kijk nou hoe mooi de lucht was toen ik ‘s ochtends naar werk ging! Ook ‘s avonds zag ik weer een mooie lucht. Hier kan ik nog altijd zo van genieten. Op dinsdag werd ik verrast met een vervroegd kerstcadeau, namelijk een Fitbit Versa! ♥ Super lief!

Dit was woensdag. Niet alleen het Groothandelsgebouw had kerstverlichting, maar ook deze kerstboom van Coolblue die op het stationsplein staat! Alles voor een glimlach. ‘s Avonds lag ik nét in bed, nog even op mijn telefoon te spelen, toen Damon erbij kwam liggen. Kijk zijn slaperige hoofd, te schattig.

Deze foto’s sommen het weekend op: we speelden Destiny 2, keken de Netflix film Mowgli, aten popcorn en op bed hebben we Expeditie Robinson gekeken. Ik hou van dit soort weekenden. ♥

Maandag 17 december, ik heb natuurlijk weer gewerkt, maar bij thuiskomst heb ik gesport. Dit is de eerste van de vele foto’s die ik maakte na mijn workout met de statistieken. Het was een fijne workout! Wat ook fijn is: in een verschoond bedje duiken.

Op dinsdag ging ik ‘s avonds na het werk nog de stad in. Ik moest namelijk een pakketje ophalen van een online bestelling. Ik had een kerstcadeautje online besteld en het is toch wel handig om die bij zo’n filiaal af te laten leveren, zodat ik hem kan ophalen wanneer het mij uitkomt. Scheelt ook weer zo’n pakketjesbezorger die mij niet thuis aantreft, dan weer een briefje moet afgeven dat ‘ie later weer terugkomt, etc. Ook weer beter voor het milieu. In de Koopgoot stonden van die bogen met lichtjes en een hoge kerstboom met lichtjes. Ik spotte nog meer lichtjes in de bomen toen ik naar huis liep langs de Laurenskerk.

Ik zei het al: hier weer een foto van mijn Fitbit na het sporten met de statistieken van die workout. Het was weer een fijne! Dat kan je ook zien aan mijn ontplofte haar.

En toen was het weer donderdag. Ik kreeg op het werk een doosje bonbons van De Bonte Koe. Sommige waren iets minder, maar over het algemeen: lekker! We keken die avond de finale van Expeditie Robinson. Yes, go Jan! Ik had het niet verwacht, maar goed gedaan!

Op vrijdag moest ik ‘s ochtends als eerste naar de tandarts, bah! Nooit leuk, ik blijf altijd kriebels in mijn buik houden als ik naar de tandarts moet. ‘s Avonds hadden we het kerstdiner van het werk. We dineerden in Hotel New York. Dat is zo’n mooie locatie in Rotterdam! En de historie van het pand is ook prachtig. Ze hadden een aparte zaal gehuurd waar deze mooi versierde kerstboom stond.

Na eventjes geborreld te hebben konden we aan tafel. Het servet was mooi opgevouwen in de vorm van een kerstboom. Ik heb eigenlijk geen foto gemaakt van de amuse, het voorgerecht en hoofdgerecht, maar wél van het toetje! Belangrijkste onderdeel van een diner als je het mij vraagt. Ik vond het toetje vooral erg lekker. De rest iets minder. Maar het was wel erg gezellig!

Het weekend voor kerst heb ik kerststukjes gemaakt als presentje voor Tom’s moeder en oma. Ik vind dit zo leuk om te doen! Dit ga ik volgend jaar zeker ook weer doen. Ze waren ook blij met de kerststukjes. De rest van het weekend was ook weer lekker rustig, niet zoveel gedaan.

Maandag 24 december moest ik gewoon werken. ‘s Ochtends was het echt rustig in de tram! Bijna niemand. Ik kon eerder naar huis, want het was tenslotte kerstavond. Dus ik besloot een wat langere workout te doen. Normaal zijn ze namelijk rond de 30 minuten. Ik had ook nog wat laatste dingen voor kerst in huis gehaald. Kerstavond zelf hebben we lekker gegeten en samen niks bijzonders gedaan.

Dan eerste kerstdag. Ik stond op en heb eerst een workout gedaan. Never no exercising! Het was weer een fijne. Daarna heb ik lekker gedoucht en mij klaargemaakt voor een dagje kerst vieren met zijn tweetjes. Het leek qua weer echt op lente! Heerlijk zonnetje.

Deze foto’s geven goed aan hoe onze eerste kerstdag was. Lui zijn, Destiny 2 gespeeld, lekker gegeten.

Op tweede kerstdag begon ik de dag ook weer met een workout. In de middag zijn we naar Tom’s oma gegaan en hebben we daar samen met Tom’s moeder erbij kerst gevierd. We kregen én gaven leuke, lieve cadeautjes.

Daarna hebben we alles voorbereid voor het eten. Alle hapjes op tafel voor het gourmetten. Het was lekker en erg gezellig! Als toetje hadden we onder andere deze cheesecake van de AH. Zó lekker! Dit is een reminder voor mezelf om deze vaker te kopen.

Het huis van Tom’s oma is altijd zo leuk versierd met kerst. Elk jaar staan er weer nieuwe dingetjes bij of ontdek ik weer wat anders. Hier een paar foto’s van de versiering. Te leuk!

Ik moest de dagen na kerst, donderdag en vrijdag, gewoon werken. We speelden op donderdagavond weer Destiny 2. We hadden namelijk een uitbreidingspakket gekocht die we even wilden spelen. Vrijdagochtend maakte ik deze foto. Ik vind het echt gezellig om mij op te maken in de ochtend terwijl het kerstboompje aanstaat. Geeft zo’n kerstsfeer! Vrijdagavond maakte ik deze foto vanuit de bus naar huis. Vakantie!!!

Zaterdagochtend heb ik weer mijn Fitbit op de foto gezet. De foto in het midden is mijn outfit voor het (verlaat) kerst vieren met vriendinnen. De foto rechts is het uitzicht van de Zaagmolenkade. Blijft mooi om te zien, ook al zie ik dit bijna elke dag. Ik heb last minute nog wat cadeautjes gekocht en ingepakt.

Zoals ik al zei heb ik zaterdag kerst gevierd met m’n lieve vriendinnen. Archana had haar eettafel mooi gedekt. Iedereen had iets te eten gemaakt/meegenomen en het was heerlijk! Archana had ook op ieders bord een fortune cookie gelegd. Dit is wat er op de mijne stond.

Ieder jaar trekken we lootjes met kerst en dit zijn mijn gekregen cadeautjes. (Kijk dit inpakpapier, het glittert!) Ik kreeg een nieuwe bullet journal, fineliners, bioscoopbonnen en een maskertje. Ik ben er blij mee! ♥ Dankjewel lieve kerstvrouw! ♥

Dit is ook één van mijn gekregen cadeautjes, deze onwijs zachte sjaal! Het staat goed bij mijn rode jas. Ik besloot mijn nagels er ook maar op af te stemmen haha. Damon lag er trouwens weer te schattig bij op de stoel. Die pootjes. ♥

Op zondag gingen we naar Amsterdam. We gingen op visite bij Tom’s vader en stiefmoeder. We namen Ticket to Ride mee om bij hen een potje te spelen. Ik vind het zo’n leuk spel! Met meer mensen is het nog leuker om te spelen. We aten ‘s middags bij de thee zelfgemaakte appeltaart (echt lekker, heb er meteen weer zin in!) en bestelden Thai als avondeten. Dat was ook heerlijk! Het was een gezellige dag.

Op de laatste dag van het jaar heb ik ‘s ochtends een stuk gewandeld. Anders zit ik alleen maar thuis en zo had ik weer wat beweging en weer wat stappen gezet. Onderweg heb ik deze foto’s gemaakt. Mooi Rotterdam. ♥

‘s Middags heb ik aan mijn bullet journal gezeten en had ik deze coverpagina voor 2019 gemaakt. Nog voordat het 12 uur was geweest werd er al vuurwerk afgestoken. We aten appelflappen en donuts (haha!) en hebben De TV draait door gekeken. Ik spotte op de televisie nog onze burgemeester en de Erasmusbrug. Paar minuutjes voor 12 gingen we naar boven en hebben we samen voor het raam in de slaapkamer (want daar hebben we het beste uitzicht over al die daken) afgeteld naar het nieuwe jaar. Hallo 2019!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *