Nagellak Swatch Catrice ICONails 76 Do It, With Lavender

Nagellak Swatch Catrice ICONails 76 Do It, With Lavender

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst nagellakswatches op mijn weblog heb gedeeld. Voor degenen die mij al lang volgen die weten vast nog wel dat mijn blog eerst volledig in het teken stond van nagellak en allerlei swatches en nailarts. Sinds ik fulltime ben gaan werken heb ik geen tijd meer om elke dag mijn nagels opnieuw te lakken en daar foto’s voor mijn blog van te maken. Nog steeds heb ik een zwak voor mooie nagellakjes, maar ik voel niet meer de behoefte om ze allemaal te hebben.

Toch maak ik nog steeds af en toe foto’s van mijn versgelakte nagels. Het is een gewoonte geworden. Het leek mij leuk om deze foto’s toch weer op mijn blog te delen, plus mijn ongezouten mening over het desbetreffende lakje. Dus je kunt af en toe weer van die nagellakswatches verwachten.

Het nagellakje wat ik vandaag laat zien heb ik al een flinke tijd geleden opgehad. Ik heb zelfs op Instagram gevraagd welk lakje ik op moest doen, want ik kon niet kiezen. De meeste mensen kozen voor dit nagellakje en ik snap helemaal waarom.

Het is een Catrice (hét merk waar mijn nagellakobsessie ooit mee begon!) ICONails lakje. Dit is nummer 76 met de naam Do It, With Lavender. Ik vind de namen van de nagellakjes van Catrice nog steeds zo leuk. Het zou je baan maar zijn om namen van make-upproducten, zoals nagellak te verzinnen. Echt leuk!

Dit nagellakje heeft een lila kleur, ik vind hem zelf niet echt lavendel zoals de naam doet vermoeden, maar het is een mooie pastelkleur die perfect past bij de lente. Catrice beloofd dat deze nagellak 7 dagen mooi blijft zitten. Het is een gellak-achtig nagellakje. De substantie is fijn, niet te dun, maar ook niet te dikkig. Het brengt ook fijn aan door het wat bredere kwastje. Ik kan me echt niet meer voorstellen dat er vroeger nagellakjes bestonden met van die smalle kwastjes, hoe hebben we daar onze nagels mee kunnen lakken?! Dit werkt zo veel fijner! De kleur dekt al bijna met één laagje, maar is wel mooier met twee laagjes. Op de foto’s heb ik ook twee laagjes op.

Ik heb het uiteraard ook even uitgetest of de nagellak ook echt 7 dagen mooi blijft zitten. Even voor de volledigheid: ik gebruik geen base coat of top coat. Ik heb het lakje op zondag aangebracht en heb door de weeks niet alleen elke avond afgewassen, maar ook gesport en het huis opgeruimd. De gewoonlijke dingen dus. Op zaterdag was dit het resultaat:

Links viel het nog wel mee. Alleen aan de zijkant van mijn wijsvinger is er wat lak af en op de tippen. Nu ben ikzelf rechtshandig en is het dus wel logisch dat hier nog niet zoveel vanaf is.

Maar rechts… Ja, daar is wel iets meer vanaf. Dat moest er nodig vanaf om plaats te maken voor een nieuw nagellakje.

Ik ben al met al wel tevreden met de nagellak. Ja, het blijft misschien niet 7 dagen mooi zitten, maar het is wel een prachtige kleur! Dat maakt een hoop goed in mijn ogen. Mocht je nou een vaatwasser hebben of niet zo vaak met water in aanraking komen, dan denk ik dat dit lakje wel wat langer blijft zitten.

Catrice ICONails nagellak kost €2,99 en is verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat en Etos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top