Nail Art: Uiltje (van de 30 Day Nail Challenge)

Weet je nog dat ik de 30 Day Nail Challenge heb gedaan? Als laatste opdracht moest ik een Inspired by a Tutorial nail art maken. Ik koos het maken van een uiltje. De echte allerlaatste opdracht was om mijn favoriet opnieuw te maken. Ik liet die keuze aan mijn bezoekers over! En jullie keuze werd het uiltje. Dit was alweer een hele tijd geleden, schaam-schaam… Maar vandaag heb ik deze nail art eindelijk opnieuw gemaakt. Maar wel met andere kleuren. Klik snel verder!

Tadaa! Het uiltje. Ik heb als basislak Essie Turquoise And Caicos gebruikt. Swatches daarvan heb ik gisteren geplaatst. Voor de ogen en de veertjes van het uiltje heb ik Catrice C03 Lavender Breeze (limited edition Florista – februari/maart 2011) gebruikt. De donkergroene kleur voor de vleugeltjes, het snaveltje, de ogen en de veertjes op de rest van mijn vingers is de kleur 740 Kings Of Greens van Catrice. Verder heb ik twee dottingtools gebruikt: één met een kleine punt en één met een grote.

Pas toen ik helemaal klaar was met de nail art besefte ik me dat ik de oortjes vergeten ben! Mijn vorige uiltje nail art heeft wel oortjes, deze niet… Maar ondanks dat vind ik hem kei schattig. :) De dekking van Essie’s Turquoise And Caicos is wat minder, dus voor de stipjes die ik gezet heb voor de vleugeltjes moest ik extra veel lak gebruiken. Maar ach, het heeft ook wel wat dat het niet helemaal dekt. Dan is de overloop ook mooi.

De vleugeltjes heb ik trouwens gemaakt door eerst een stip te zetten met King Of Greens. Daarna heb ik met Turquoise And Caicos voor twee/derde een stip in de donkergroene stip gezet. Zo krijg je dus een soort half maantje, wat ook voor het veertjes effect zorgt.

Als je de veertjes op je andere nagels te veel vind, kan je dat ook overslaan. Alleen het uiltje is ook leuk.

Wat vind jij van mijn uiltje? Heb je hem zelf ook al eens gemaakt? 

Als je ideeën hebt voor nail art die ik kan maken, laat dan een comment achter! :)

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

    1. Dankje! ^^ Ik was wel even aan het zoeken welke kleur nou bij Essie’s Turquoise & Caicos zou passen, maar deze combi is goed gelukt! :)